1821 Digital Gallery
Λαγός: Νονός της νύχτας

Λαγός: Νονός της νύχτας

Το πορτρέτο του βουλευτή από την ΕΥΠ

Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία. Παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με «βρώμικο» όπλο και ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές ομοϊδεάτες του, χρυσαυγίτες. 

Όλα αυτά περιλαμβάνουν ο βίος και η πολιτεία του βουλευτή της Β' Πειραιά Γιάννη Λαγού, σύμφωνα με αναφορές και προειδοποιήσεις - φωτιά που είχαν κάνει οι επιτελείς της ΕΥΠ από τις αρχές του 2012, πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο 41χρονος Λαγός, που δηλώνει «ελεύθερος επαγγελματίας» είχε γίνει ευρύτερα γνωστός προ των εκλογών, ως ένας από τους φουσκωτούς συνοδούς του Μιχαλολιάκου. Αυτόν τον ρόλο άλλωστε κράτησε έως και το βράδυ των εκλογών του Μαΐου πέρυσι: είχε σταθεί στο πλευρό του αρχηγού όταν εκείνος δήλωνε: «Ήρθε η ώρα να φοβηθούν! Ερχόμαστε».

Νωρίτερα, φέρεται να είχε μπαρκάρει σε τάνκερ συγκεκριμένης εταιρείας (τον Δεκέμβριο του 2011) ως ένοπλος φρουρός, αφού το πλοίο έκανε δρομολόγια στην επικίνδυνη -για την εκδήλωση πειρατικών επιθέσεων- ζώνη της Σομαλίας.

«Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο επιταγών και εισπράττει σχετική αμοιβή γι' αυτό, ενώ συμμετέχει σε "προστασίες" μαγαζιών, εκβιασμούς, καθώς και σε διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια από τις εκθέσεις της ΕΥΠ, η οποία περιήλθε εις γνώσιν των «Νέων».

Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα ως συνεργάτες του σ' αυτή την ποινική του δράση. Ο ένας είναι ο Γ.Μ., ο οποίος είναι γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής - μάλιστα ήταν και υποψήφιος βουλευτής σε περιφέρεια του Νομού Αττικής. Για το δεύτερο άτομο που κατά τις πληροφορίες της ΕΥΠ είναι επίσης συνεργός του Λαγού σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, η ΕΥΠ φέρεται να γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα, Χρήστος. Όπως αναφέρεται σε άλλη αναφορά της ΕΥΠ, ο Λαγός για την είσπραξη της αμοιβής του από το σπάσιμο λογαριασμών έχει χρησιμοποιήσει συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» επικαλείται απόσπασμα της έκθεσης της ΕΥΠ όπου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται να «εμφανίζει διαστροφικές τάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ερωτικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια». Η έρευνα της ΕΥΠ για τον Λαγό είχε εντοπίσει ακόμη και πληροφορίες που αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση νεαρών γυναικών. Ο Λαγός φέρεται να αποστέλλει μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο σε νεαρές γυναίκες, τις οποίες βάζει στο μάτι. Μάλιστα, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε παρενοχληθεί από τον κρατούμενο βουλευτή.

Ειδική αναφορά στις εκθέσεις της ΕΥΠ για τον Λαγό γίνεται στην 25χρονη σύντροφό του, Νικόλ Μπενέκη, η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα στις οργανώσεις του Πειραιά και περισσότερο στην οργάνωση της Νίκαιας, έχοντας μάλιστα ρόλο «ιδεολογικής καθοδηγήτριας». Η Νικόλ Μπενέκη συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ενώ στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής περιλαμβάνεται σειρά τηλεφωνημάτων που έγιναν από τον Λαγό αλλά και άλλους κατηγορούμενους προς αυτή. Μάλιστα, στη Μπενέκη αποδίδεται και ρόλος κυνηγού πληροφοριών για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Πρόσωπο-κλειδί για την ενημέρωση του Λαγού ως προς τις κινήσεις της Αστυνομίας χαρακτηρίζεται, σε έκθεση της ΕΥΠ που αφορά τον συλληφθέντα χρυσαυγίτη βουλευτή, ο Σωτήρης Δεβελέκος.

Πρόκειται για τον πρώην οδηγό και φρουρό του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας επειδή σε έρευνες που είχαν γίνει στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του είχαν βρεθεί ένα αεροβόλο όπλο, δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες) και ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα.

Ο 26χρονος Δεβελέκος είχε υποβάλει αίτημα για να πάρει άδεια οπλοφορίας ως οδηγός-συνοδός του Μιχαλολιάκου, η οποία όμως τον περασμένο Μάρτιο απορρίφθηκε από την Αστυνομία με το αιτιολογικό ότι «δεν πληρούσε τους όρους».

Στην ίδια έκθεση της ΕΥΠ για τον Λαγό επισημαίνεται ότι στις 26 Ιουλίου του 2011 ο νυν χρυσαυγίτης βουλευτής είχε συλληφθεί από το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά «καθώς σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του το υπ' αριθμ. HRW776 πιστόλι, μάρκας Glock, με γεμιστήρα 12 φυσιγγίων των 9mm χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο και κατασχέθηκε, απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005, από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία».

 

Δ.Κ.

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5