1821 Digital Gallery
Εκδοτικές κόντρες: Αναστασιάδης εναντίον Βαξεβάνη

Εκδοτικές κόντρες: Αναστασιάδης εναντίον Βαξεβάνη

Μηνύσεις προαναγγέλλει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

«Μηνύουμε τον Κώστα Βαξεβάνη», αναφέρει ανακοίνωση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με την οποία προαναγγέλλονται αγωγές και μηνύσεις κατά του εκδότη του περιοδικού Hot Doc.

Η αφορμή της μιντιακής κόντρας είναι ο Αναστάσιος Πάλλης – πρώην συνεργάτης του εφοπλιστή και επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος έχει συλληφθεί για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση μέσω της τράπεζας FBB της οποίας ήταν πρόεδρος. Ο κ. Ρέστης ήταν βασικός μέτοχος του «Πρώτου Θέματος». Προ ημερών η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε σε βάρος του ήδη καταζητούμενου Αναστάσιου Πάλλη ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική αρπαγή και σε απόπειρα εκβίασης. Η δίωξη αφορά την υπόθεση της επιχείρησης αρπαγής του Βρετανού Έντουαρντ Πρίνγκλ Στέισι, συμβούλου ασφαλείας για περιπτώσεις πειρατείας, στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρωί της 27ης Νοεμβρίου του 2012. Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο Βρετανός τόσο στους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής όσο και στη πρεσβεία της χώρα του, κατονομάζοντας ως υπευθύνους στενούς συνεργάτες του Αναστάσιου Πάλλη. Ο Βρετανός υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας έδωσε την εντολή για να κρατηθεί παράνομα ο Βρετανός. Το δημοσίευμα του Hot Doc αναφέρεται στα όσα καταγγέλλει ο Βρετανός αξιωματικός- συνεργάτης του επιχειρηματία κ. Πάλλη και μεταφέρει τα όσα «λέει σε επίσημη κατάθεσή του στην αστυνομία για τα περισσότερα από 4.000 ενεργά και σύγχρονα όπλα τα οποία εισήγαγε» ο κ. Πάλλης. Ο κ. Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» έχει κι αυτός σχέση με τα όπλα. Η εφημερίδα απάντησε:

«Με άρθρο του ισχυρίζεται ότι «εκδότης του Πρώτου Θέματος» έχει σχέση με 4.000 όπλα που ήλθαν στην Ελλάδα αφήνοντας πολλά αβάσιμα, απαράδεκτα και άκρως επικίνδυνα υπονοούμενα για την εφημερίδα μας. Επειδή η λάσπη όμως απ’ όποιο λάκκο λυμάτων κι αν προέρχεται δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη:

α) Υπενθυμίζουμε ότι ουδέποτε υπήρξε κανείς εκδότης του «Πρώτου Θέματος» πέραν απ’ τους δημοσιογράφους που ήταν εξαρχής.

β) Όσοι συμμετέχουν στην εφημερίδα με ποσοστά είναι μειοψηφούντες και δεν είναι καν στο Δ.Σ. και ουδεμία σχέση έχουν με την εφημερίδα. Ειδικά το πρόσωπο που αναφέρει στο δήθεν ρεπορτάζ του ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΔΟΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

γ) Ως εδώ λοιπόν με την ύπουλη κατασκευασμένη στοχοποίηση. Καταθέτουμε αγωγή και μηνύουμε τον συκοφάντη, δήθεν δημοσιογράφο, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ, με αμοιβές εκατομμυρίων από την ΕΡΤ επί σειρά ετών, που βγάζει και βάζει ονόματα επιχειρηματιών από την λίστα Λαγκάρντ ανάλογα με τις επιλογές του, Κώστα Βαξεβάνη».

Και επειδή αυτή η κολώνια (φαίνεται) πως κρατάει χρόνια, η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται και σε μια παλιά ιστορία που αφορά τον εκδότη του Hot Doc: «Οταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το «Π.Θ.» ο κ. Βαξεβάνης ήρθε και ζήτησε δουλειά, έδωσε ένα ρεπορτάζ για τα ‘άδυτα» της ΕΥΠ’ και λίγες ώρες μετά κυριολεκτικά κλαίγοντας και εκλιπαρώντας ζήτησε να αποσυρθεί γιατί θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα από τις ‘πηγές του στην ΕΥΠ’».

Λ.Χ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5