1821 Digital Gallery
Blogovision & Blogoscars
ΤΕΥΧΟΣ 429

Blogovision & Blogoscars

Οι ράτσες της ψηφιακής Αθήνας

Οι μανιακοί με τις λίστες (Blogovision)

Τι είναι Blogovision; Ετήσια σύναξη μουσικόφιλων, στο τέλος του χρόνου, που παίζουν το παιχνίδι του countdown από την 1η μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου με αντίστροφη αποκάλυψη του top 20 τους καθημερινά, από το Νο 20 ως το Νο 1.

Ε και; Έχει πλάκα γιατί κάνουν ξεπερασούρες, ενώ στο τέλος όλα κορυφώνονται με ένα πάρτι-συναυλία στις 22 του μήνα για να ανακοινώσουν την τελική εικοσάδα (και να πιούνε). Το πάρτι κάθε χρόνο γίνεται και πιο μεγάλο.

Φέτος έπαιξαν: Οι His Majesty The King Of Spain στο Bios.

Σχετικα
Καβάκος και Πάτσε στο Μέγαρο Μουσικής
Καβάκος και Πάτσε στο Μέγαρο Μουσικής

Άλλα βραβεία: Καλύτερη παρουσίαση, προσωπική λίστα που έφτασε κοντύτερα στην τελική κ.λπ.

Highlight: Ο φετινός παρουσιαστής της βραδιάς, Θοδωρής Κανελλόπουλος. «Ήταν πιο χαρούμενος και από τότε που έβγαλε καινούργιο μενού η πίτσα Ντόμινο’ς».

Θεωρία συνωμοσίας: Διαβάζουν όλοι τα ίδια ξένα μουσικά blogs;

Σχετικα
O Θεόδωρος Κουρεντζής γιορτάζει τα γενέθλιά του στο Μέγαρο
O Θεόδωρος Κουρεντζής γιορτάζει τα γενέθλιά του στο Μέγαρο

Ποιοι είναι; Άνθρωποι που αγαπούν τις λίστες. Bloggers, μουσικοί δημοσιογράφοι, καλά καλοδιωμένοι στα social media. Hip(στερς).

Τους έχουμε δει: Στο ιστορικό κέντρο, γενικά. Μεταξύ Drunk Sinatra, Keybar και Aμπάριζας. Στο Bios και στο S.I.X. Dogs είναι μόνιμοι.

Είναι αγαπημένοι: Πολύ. Και κινούνται ομαδικά. Ακόμα και χωριστά αν ξεκινήσουν, στο τέλος βρίσκονται όλοι μαζί – στη Βαρκελώνη για το Primavera.

Φετινό ραντεβού: Προσκύνημα στους My Bloody Valentine, Blur, Jesus And Mary Chain.

Πάρεργο: Τελευταία λυσσάνε οι περισσότεροι από τους ψηφίσαντες (180 στην τελευταία blogovision) με το κινηματογραφόφιλο letterboxd.com.

Guru: Το Blogovision το ξεκίνησε το 2007 ο Μάρκος Φράγκος (http://gone4sure.wordpress.com/)

Βρείτε τους: #blogovision [Φωτο.: Ηis Majesty The King Of Spain, live στα Blogovision]


Οι άλλοι μανιακοί με τις λίστες (Blogoscars)

n

Ο Μανώλης Βαμβούνης στο making of «Iron Lady»

n

Ο @george the beast στο making of

Τι είναι Blogoscars; Η ετήσια συνάντηση Ελλήνων blogers σινεφίλ που ξεκίνησε (πριν 3 χρόνια) με μια απλή πρόταση του @rebelli0n, μετά τη σοβαρή ήττα των οσκαρικών προπέρσινων αποτελεσμάτων και τις απανωτές νίκες ταινιών που θεωρούν επιεικώς overhyped.

Ποιοι είναι; Ο @Dr Manolis Vamvounis οργανώθηκε με τον @rebelli0n, τον @dark_tyler και τον @dimitrisdx (ναι, το twitter είναι αναντικατάστατος κώδικας σε αυτό που κάνουν) και μέσα σε λίγες μόνο μέρες μαζεύτηκε εντυπωσιακός αριθμός από bloggers και φίλους με κοινά στοιχεία: την αγάπη για τις ταινίες, το fun, τη δημιουργικότητα (αρκεί να δει κανείς τις παρουσιάσεις τους) και την εμμονή να βάζουν πράγματα σε αριθμημένες λίστες.

Τι έχουν: Μούσια.

Τι κάνουν: Κάθε Δεκέμβριο, επί μία εβδομάδα (15-22/2) ψηφίζουν στις βασικές κατηγορίες των Όσκαρ. Μετά μαζεύονται και (ε, ναι) κάνουν πάρτι.

Ε και; «Αναγνωρίζουμε πόσο πιο γαμάτοι είμαστε από τους Αμερικάνους».

Fun: Χαβαλές. Σινεκόντρες. Καινούργιες φιλίες. Η αποκάλυψη ότι ΔΕΝ είσαι ο μόνος που ανακάλυψες μία «άγνωστη ταινία», υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα.

Τους είδαμε: Στο Bios στην Πειραιώς. Στα πάρτι του περιοδικού «Σινεμά».

Όσκαρ ειδικών εφέ: Στην τελετή των βραβείων τα αποτελέσματα τρέχουν σε ένα matrix, σαν teaser στον πίνακα ανακοινώσεων του αεροδρομίου.

Highlight: Την πρώτη χρονιά όλοι πόζαραν μοστράροντας ένα ψεύτικο πόδι-με-μπούτι ίδιο με το πόδι της Angelina Jolie στη γνωστή φωτογραφία στο κόκκινο χαλί.

Δεν πρέπει να χάσετε: Τα μικρά φιλμ που γυρίζουν, αντιγράφοντας το γνωστό πια μοντάζ με τις υποψήφιες ταινίες των Όσκαρ. Οι Blogoscars δημιουργούν τις δικές τους ταινίες-μοντάζ, εισβάλλοντας μέσα στις σημαντικότερες σκηνές της χρονιάς. Ξεκίνησαν δειλά με το «Social Network» και το «Inception» για να φτάσουν πέρυσι να ξαναγυρίζουν σκηνές από το «Drive», τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και το «Άλογο του Τορίνο» με δικό τους ταξί στους δρόμους του Βοτανικού! Κανένα ακριβοπληρωμένο στούντιο.

Δείτε τους: facebook.com/blogoscars

n

Ο Μανώλης Βαμβούνης στο making of «Iron Lady»

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5