1821 Digital Gallery
Ιχθύες - 2010
ΤΕΥΧΟΣ 285

Ιχθύες - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Όταν ο Δίας περνάει από τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο έχεις την αίσθηση ότι η καρδιά πάει στη θέση της. Αυτό σημαίνει ότι η αισιοδοξία αυξάνεται σημαντικά, όπως και η αυτοπεποίθηση και η πίστη στους άλλους.

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Όταν ο Δίας περνάει από τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο έχεις την αίσθηση ότι η καρδιά πάει στη θέση της. Αυτό σημαίνει ότι η αισιοδοξία αυξάνεται σημαντικά, όπως και η αυτοπεποίθηση και η πίστη στους άλλους. Σημαίνει, επίσης, ότι μαλακώνει ή εξαφανίζει τις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες στη ζωή μας. Οι παλάμες δεν ιδρώνουν από την αγωνία, τα δόντια δεν τρίζουν από το άγχος, ο ουρανός φαίνεται πιο γαλάζιος, το χορτάρι πιο πράσινο. Υπάρχει ήλιος στην καρδιά σου, οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να σου δώσουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που θέλεις, να σου κάνουν πρόταση γάμου κι εσύ είσαι έτοιμος να προχωρήσεις και να αγαπήσεις. Αν δεν ανοίξεις τα φτερά σου αυτό το χρόνο, τότε θα έχεις την ίδια ευκαιρία μετά από 12 χρόνια. Ξέχασε για λίγο την αδελφή σου εν ζωδίω Σταχτοπούτα, που θεωρείς ότι μαζί της μοιράζεσαι μια κοινή μοίρα, προσπέρασε το κομμάτι εκείνο που κακοποιείται από τις αδελφές και τη μητριά της ενώ σφουγγαρίζει αγόγγυστα την κουζίνα με τα μαλλιά και τα δάκρυά της κι επικεντρώσου, έτσι για αλλαγή, στις σκηνές από το γυάλινο γοβάκι και πέρα.

Υπάρχει ένα κύμα συμφιλιωτικής διάθεσης. Η πρώτη αντίδρασή σου στους καινούργιους ανθρώπους που συναντάς είναι περισσότερο ανοιχτή παρά επιφυλακτική. Έχεις μια τάση για χαλάρωση, όπως μετά από μία τεράστια σωματική προσπάθεια ή μετά το τέλος ενός σημαντικού έργου.

Είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσεις νέες επιχειρήσεις και να κάνεις σχέδια στον επαγγελματικό τομέα, παρόλο που αυτή η διέλευση (όπως είπαμε) προτρέπει στην ανάπαυλα παρά στη δράση. Γι’ αυτό καλύτερα να αποφύγεις την ξεκούραση και να αρχίσεις να αισθάνεσαι σαν μποξέρ στο ριγκ, επαναλαμβάνοντας στον εαυτό σου ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώνεις την επαγρύπνησή σου στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Πολλά προβλήματα δημιουργούνται από την υπερεκτίμηση ή την υποτίμηση των καταστάσεων, παρ’ όλα ταύτα κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης υπάρχει αδιαμφισβήτητα εύνοια. Αν η επαγγελματική σου ζωή έχει το υπόβαθρο για εξέλιξη, ο Δίας θα φέρει αναγνώριση. Αν είσαι μόνος, ο Δίας μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση με καλούς οιωνούς και προοπτικές. Είναι υπέροχο να είσαι ξανά ο εαυτός σου και τη στιγμή που ο ουρανός ανοίγει να είσαι έτοιμος να ζητήσεις ένα θαύμα που υπάρχουν πιθανότητες να εισακουστείς.

Υ.Γ. Μην μπεις στην τρέλα ότι φέτος είναι Η Χρονιά Σου, που θα ακούς συνεχώς να σου λένε δεξιά κι αριστερά. Οι άλλες τι ήταν; Αν περιμέναμε τον Δία που έρχεται στο ζώδιό μας μια φορά στα 12 χρόνια για να ζήσουμε τη Χρονιά Μας, καλύτερα να χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου. Ό Δίας μέσα σε αυτή τη χρονιά ανοίγει ένα δρόμο, κι αυτό είναι όλο. Φυσικά, μπορεί να φέρει ένα ευτυχές, σημαντικό, χαρακτηριστικό γεγονός, αλλά μπορεί να φέρει και μια ενδιαφέρουσα προοπτική που μόνο εκ των υστέρων θα θεωρήσεις ότι ήταν σημαντική. Άρα, άρπαξε την ευκαιρία, μικρή μεγάλη, απόλαυσε το δώρο, μικρό ή μεγάλο, αλλά μην περιμένεις σώνει και ντε ένα θαύμα 365 ημερών.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022

 

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Αν ο Δίας βελτιώνει ό,τι αγγίζει,τότε όταν περάσει στο 2ο οίκο σου, δεν αποκλείεται να βελτιώσει την υλική σφαίρα της ζωής σου προσφέροντας περισσότερα χρήματα ή τα μέσα για να τα αποκτήσεις (μια δεύτερη δουλειά ή μια αύξηση ή έξτρα βοήθεια από τη μαμά). Όμως ο Δίας ντύνει και με υπερβολή ό,τι ακουμπά, που σημαίνει πως κινδυνεύεις να γίνεις σπάταλος/η, να πάρεις ανόητα οικονομικά ρίσκα ή να θεωρείς δεδομένη μια αύξηση που δεν έρχεται ποτέ. Πρέπει να σταθείς στη διάμεσο ενθουσιασμού και σύνεσης αυτή την περίοδο.

 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα). Αν δεν είσαι κλινικά ψυχρός, θα πρέπει να αισθάνεσαι ήδη την ανάγκη, επιθυμία, λαχτάρα να αλλάξεις δέρμα, ή να αναγεννηθείς, ή μάλλον να ξαναγεννηθείς. Φυσικά και είναι φυσιολογικό να φοβάσαι και να διστάζεις. Κάθε μωρό αγωνιά όταν ανοίγει τα μάτια του για πρώτη φορά για να αντικρίσει το μαγικό, υπέροχο, εχθρικό κόσμο που πρόκειται να ζήσει. Ακόμα κι αν δεν αισθάνεσαι δημιουργικός, ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να δώσεις τίποτα στους άλλους, ακόμα κι αν δεν έχεις καμία διάθεση γενναιοδωρίας ή δεν μπορείς να συμπαρασταθείς ψυχικά σε κανέναν, μην ανησυχείς. Ίσως αισθάνεσαι κουρασμένος, στεγνός, άδειος και οργισμένος, όπως μάλλον αισθάνεται κάποιος που έχει κάνει χίλια θαύματα και του ζητάνε να περπατήσει και πάνω στα κύματα. Αν νομίζεις ότι έχεις κολλήσει για πάντα σε αυτή τη διάθεση, κάνεις λάθος. Χρειάζεται να παραδεχτείς ότι, ναι, έχεις κι εσύ ανάγκες. Οι Ιχθείς παρά την αντίθετη άποψη αναζητάνε περισσότερο ποσότητα παρά ποιότητα στις σχέσεις. Σπάνια παραμένουν σε μια σταθερή σχέση περισσότερο από ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τους ενδιαφέρει περισσότερο αυτός/ή που έρχεται επενδυμένος με προσδοκίες, φαντασιώσεις και εξιδανίκευση από την επόμενη γωνία, παρά να παραμένουν δέσμιοι σε μια σχέση. Τώρα πρέπει να σκεφτείς ότι το πάθος μπορεί να τρελαίνει τις ορμόνες σου, αλλά η λέξη «δέσμευση» δεν είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που μπορείς να ακούσεις.  Άσε που η σεξουαλικότητα γίνεται ούτως ή άλλως προβληματική αυτή την περίοδο.

 

Είναι ευκαιρία πάντως να βρεις την άκρη σε  πολλά εσωτερικά σου θέματα που περιέχουν τραύματα, πόνο, πληγές, απόρριψη, αποτυχημένες σχέσεις – υλικό πλούσιο και βοηθητικό για τον ψυχαναλυτή σου. Αν οι ψυχολογικές διεργασίες δεν σε συγκινούν ή τις καταπιέζεις, οι οικονομικοί πονοκέφαλοι δεν θα περάσουν απαρατήρητοι. Όταν ο Κρόνος περνάει από τον 8ο γενέθλιο οίκο, είτε αντιμετωπίζεις μια αξιοσημείωτη κάμψη είτε μια αναπόφευκτη βαθιά κρίση στα οικονομικά σου (ό,τι έσπειρες θα θερίσεις είναι ένα από τα αγαπημένα μότο του Κρόνου). Η διέλευσή του σε κάθε περίπτωση σηματοδοτεί οικονομικά προβλήματα που συνήθως συνδέονται με επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, τράπεζες ή με θέματα περιουσιακά. Τα εισοδήματα είναι ασταθή, ενώ παρατηρείς μια αύξηση των εξόδων. Βεβαίως υπάρχει και η πιθανότητα για κάποια οικονομικά σωσίβια που προέρχονται είτε από δωρεές είτε γονικές παροχές, αλλά και κληρονομίες από την οικογένειά σου, αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα. Αν πάλι η διέλευση αυτή σας πετυχαίνει σε μια κακή φάση ζωής, τότε θα βρεθείτε με απρόβλεπτα έξοδα και με τρομακτικό οικονομικό έλλειμμα. Φόροι  κληρονομιάς και έξοδα ιατρικά είναι μόνο μερικά από αυτά που προβλέπονται.

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος, 28/5-14/8). Αν κρατούσες ημερολόγιο τα 7 χρόνια που έμεινε ο Ουρανός στο ζώδιό σου θα έβλεπες ότι σε αυτό το διάστημα, αν δεν άλλαξε ολοσχερώς η ζωή σου και μάλιστα ξαφνικά, υπήρξαν σημαντικά κομμάτια που άλλαξαν προς χάρη μιας νέας διαφορετικής πραγματικότητας. Έχοντας ζήσει τις αλλαγές του Ουρανού σε σχέσεις, επάγγελμα, στόχους ή οικογένεια, τώρα που μπαίνει στο 2ο οίκο της οικονομικής σου ασφάλειας μπορείς να αντιμετωπίσεις καλύτερα (;) τις εκπλήξεις, δυσάρεστες ή ευχάριστες, ξέροντας πια (;) από πρώτο χέρι ότι ο τροχός της τύχης γυρνάει κατά το δοκούν κι όχι όπως εμείς θέλουμε, έχουμε σκεφτεί ή έχουμε οργανώσει. Χρήμα, λοιπόν, η αιτία της αναταραχής και των αλλαγών. Εάν έχεις καλό στομάχι, ετοιμάσου για ένα οικονομικό roller coaster, στο οποίο άλλοτε θα φωνάζεις «ε, κατεβάστε με… έχω υψοφοβία σας λέω…» και άλλοτε θα απολαμβάνεις την υπέροχη θέα από ψηλά φωνάζοντας σαν τον ντι Κάπριο στον «Τιτανικό»... «είμαι ο κυρίαρχος του κόσμου». 

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης του Ουρανού, που αρχικά αφορά τους γεννημένους τις δύο ή τρεις πρώτες του ζωδίου σου, να θυμάσαι ότι η λέξη κλειδί είναι «ρίσκο με σύνεση». Αν καταφέρεις να δαμάσεις ένα άγριο άλογο είναι πολύ πιθανό να κερδίσεις το πρώτο βραβείο στο ροντέο του χρηματιστηρίου, όπως υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να εκσφενδονιστείς σε μια γέφυρα από κάτω αρχίζοντας την καριέρα σου ως άστεγος. Πιο απλά: με κάποιο τρόπο το status quo αλλάζει, δηλαδή κάτι αλλάζει την οικονομική σου κατάσταση ή επεμβαίνει στη ροή της δουλειάς σου.

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση).

Μην ακούς όποιον/α σου λέει πως η διέλευση του Πλούτωνα στον 11ο οίκο σου δεν είναι τόσο σημαντική. Για τους γεννημένους τις πρώτες μέρες του ζωδίου, οι φίλοι που μπαίνουν ή θα μπουν αυτή την εποχή στη ζωή τους θα τους αλλάξουν ριζικά και θα μεταμορφώσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Αυτό σημαίνει επίσης πως θα βιώσουν προδοσίες και μίσος ή θα προδώσουν οι ίδιοι προηγούμενες παρέες τους και ομάδες που συμμετείχαν. Και επειδή όπου υπάρχει Πλούτωνας υπάρχει μια υπόγεια σεξουαλικότητα, μήπως αλλάζεις παρέες γιατί σκοπεύεις να αποπλανήσεις κάποιον/α;

Εκλείψεις (πάμε, ήρθε ο καιρός…).

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Δεν είναι κανένα κρατικό μυστικό πως στην καθημερινότητά σου τείνεις να είσαι διάχυτος/η και μπερδεμένος/η, λες και μόλις σταμάτησες να χορεύεις στο ρυθμό του δερβίση. Γι’ αυτό χρειάζεσαι όσο κανένα άλλο ζώδιο τις ανθρώπινες σχέσεις (φιλικές ή ερωτικές) – επειδή οι άνθρωποι γύρω σου μπορούν να σε σταματήσουν αν χρειαστεί, να σε συνεφέρουν, να σου δείξουν που υπάρχουν όρια και πως, όταν υπακούς σε κάποιους κανόνες, μπορείς να ζήσεις λειτουργικά. Γνωρίζοντας όλα αυτά, δεν θα φοβηθείς να ανοιχτείς σε νέες παρέες και να δεχτείς μερικούς νέους ανθρώπους στη ζωή σου με την ευκαιρίας της ηλιακής έκλειψης;

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Βέβαια, επειδή είναι τόσο απαραίτητοι οι άνθρωποι στη ζωή σου (δες ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω πιο πάνω), γι’ αυτό αποτελούν και την κύρια αιτία πόνου στη ζωή σου. Απογοητεύεσαι όσο κανένας/καμία άλλος/η όταν τσακώνεσαι, απομακρύνεσαι ή χάνεις κάποιο φίλο από δίπλα σου. Μερικές φορές δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, γιατί όλοι αλλάζουν συνεχώς και περισσότερο από όλους εσύ. Μόνο μην κάνεις πάλι το λάθος να δεχτείς εν λευκώ πίσω κάποιον που σε πλήγωσε.

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Με την έκλειψη Ηλίου στον 5ο οίκο σου μπορείς να είσαι όσο εγωιστής/ρια θέλεις, να διεκδικήσεις παραπάνω από την προσοχή που σου αναλογεί, να αποκαλύψεις πως είσαι ερωτευμένος/η και να τολμήσεις να πάρεις το ρίσκο μιας σχέσης χωρίς υποσχέσεις και όνειρα, παρά μόνο με την αφέλεια και τη χαρωπή διάθεση παιδικής ταινίας της Disney. Με απλά λόγια, αν επιτρέψεις στον οποιονδήποτε να σου χαλάσει αυτή την αίσθηση αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, θα πρέπει είτε να αντιπαθείς τον εαυτό σου ή να αρχίσεις ψυχανάλυση.

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Μερικές φορές ο μεγαλύτερος εχθρός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η ίδια μας η οικογένεια. Δεν είναι εύκολο να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας μαζί της, ούτε και να ξεφύγουμε από την ψυχολογική ένταση αν γκρεμίσουμε τις γέφυρες επικοινωνίας. Αν ανήκεις στην πρώτη ομάδα ίσως αναγκαστείς να σπάσεις τα δεσμά με κάποιον γονιό ή να αλλάξεις σπίτι ή να περάσεις μια ένταση που θα ξεφουσκώσει τη ροζ φούσκα της ευτυχισμένης οικογένειας. Αν ανήκεις στη δεύτερη, μήπως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τις δυσλειτουργίες – ίσως για να κολλήσει κάτι για τα καλά θα πρέπει να σπάσει πρώτα.

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης, όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5