1821 Digital Gallery
Αιγόκερως - 2010
ΤΕΥΧΟΣ 285

Αιγόκερως - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Όταν ο Δίας περνάει στον 3ο γενέθλιο οίκο σου σε κάνει πιο έξυπνο (είσαι ήδη, ε;), πιο λαμπερό, πιο γρήγορο στις αντιδράσεις σου, πιο πειστικό και κυρίως σου αυξάνει την  αυτοπεποίθηση

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Όταν ο Δίας περνάει στον 3ο γενέθλιο οίκο σου σε κάνει πιο έξυπνο (είσαι ήδη, ε;), πιο λαμπερό, πιο γρήγορο στις αντιδράσεις σου, πιο πειστικό και κυρίως σου αυξάνει την  αυτοπεποίθηση για τον τρόπο που μιλάς και σκέφτεσαι. Μαθαίνεις να εκφράζεσαι και να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τους άλλους. Νιώθεις μια βαθύτερη εσωτερική ανάγκη για επικοινωνία, κι αυτό σημαίνει ότι είσαι πιο άνετος στη συναναστροφή με τους δικούς σου ανθρώπους, με τους συναδέλφους, με τις καινούργιες σου γνωριμίες. Έχεις την τάση αλλά σου δίνονται και οι ευκαιρίες για να ταξιδεύεις περισσότερο. Είναι καλή περίοδος αν σκοπεύεις να αποκτήσεις οποιοδήποτε δίπλωμα – αυτοκινήτου, γλώσσας, σπορ… Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι άνθρωποι τείνουν να αγοράζουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο και να βελτιώνουν τις πνευματικές τους ικανότητες – από μαθήματα ζωγραφικής μέχρι εξάσκηση σε υπολογιστές, μπορείς να αφομοιώσεις τα πάντα πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Αν είσαι μαθητής ή φοιτητής, είναι μια καλή περίοδος στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιό σου.

Είσαι πιο αποδοτικός στο διάβασμά σου με μία ασυνήθιστη επάρκεια. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών ο Δίας στον 3ο οίκο σού φέρνει συνήθως επιτυχία σε όλες σου τις εξετάσεις. Ευνοείται κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με συνέδρια και σεμινάρια, είτε ως εισηγητής είτε ως απλώς συμμετέχων. Έχεις τη βαθιά επιθυμία να διαβάσεις περισσότερο, οπότε τώρα είναι ο καιρός να αποφασίσεις να διαβάσεις τα εγχειρίδια για την καλύτερη επαγγελματική σου κατάρτιση αλλά και την προσωπική σου καλλιέργεια. Αν είσαι δημοσιογράφος, ρεπόρτερ ή συγγραφέας, μπορείς να εκδοθείς με υψηλές βλέψεις. Οι καθημερινές, τυχαίες και απρόσωπες συναναστροφές αποκτάνε οικειότητα.

 

Με τον Δία η σκέψη σου σε περισσότερο θετικές στροφές θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ένα πλήθος από παράπονα. Σου ανοίγονται νέα κανάλια επικοινωνίας. Είσαι πιο παραγωγικός, ζωντανός, συνεννοήσιμος και πειστικός. Μόνο όταν χωριζόμαστε από αυτούς που αγαπάμε καταλαβαίνουμε πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί που μας ενώνουν. Η επικοινωνία είναι η πιο θεραπευτική δύναμη στον κόσμο. Τώρα μπορείς να έρθεις κοντά με όλους όσοι θεώρησες ότι κάποια στιγμή σε πρόσβαλαν, σε πλήγωσαν, σε αδίκησαν, αλλά συνεχίζεις να αγαπάς. Τώρα οι συναισθηματικές αρρυθμίες μπορούν να διορθωθούν  με μια βελούδινη γλώσσα και ένα μυαλό γεμάτο κατανόηση.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022

 

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Για τους γεννημένους τις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου, το πέρασμα του Δία στον Κριό θα μπορούσε να σηματοδοτεί κυριολεκτικά μια μετακόμιση, ανακαίνιση ή αλλαγή τόπου κατοικίας. Ακόμη όμως κι αν δεν συμβούν κυριολεκτικά αυτά, σπίτι σου είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά σου, κι ο Δίας κάνει την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά, πιο γρήγορα, πιο ελεύθερα. Με άλλα λόγια, εκείνη την περίοδο που η αισιοδοξία θα σε έχει πάρει αγκαζέ και η αυτοπεποίθηση θα σου έχει δώσει φτερά ξεκίνα να κυνηγήσεις τις φιλοδοξίες σου. Και δεν είναι μυστικό πως αυτές δεν περιορίζονται μόνο στη καριέρα… Ναι, και η καρδιά σου έχει φιλοδοξίες.

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα). Αισθάνεσαι διχασμένος ανάμεσα στην προσωπική σου ζωή και στην επαγγελματική σου καριέρα; Είναι απολύτως φυσιολογικό όσο ο Κρόνος συνεχίζει την πορεία του στο 10ο οίκο σου. Από τη μια έχεις ανάγκη τη θέση και την αναγνώριση που φέρνει μαζί του ο Κρόνος –δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ– αλλά από την άλλη σού αφήνει μια πικρή γεύση όταν  πρέπει να πεις αντίο στον ήλιο, στις ελεύθερες ώρες, στους φίλους ή να βάλεις σε δεύτερο πλάνο τις σχέσεις σου για να γυρίσεις  σε ένα σκοτεινό γραφείο. Όμως, πρέπει να είσαι ευγνώμων που υπάρχει πίεση στη δουλειά, αφού σου αποσπάει την προσοχή από τις άβολες καταστάσεις στο σπίτι που έχουν φτάσει τα στομαχικά σου οξέα σε σημείο βρασμού. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022

 

Όταν ο Κρόνος περνά στο 10ο γενέθλιο οίκο, ο στόχος είναι μια σημαντική επαγγελματική επιτυχία. Πολλοί άνθρωποι από ένστικτο παίρνουν μέρος σε κάποιες μάλλον ανταγωνιστικές εξετάσεις, ελπίζοντας σε μια καλύτερη επαγγελματική κατάσταση. Αδιόριστοι δάσκαλοι θα κάνουν αιτήσεις μονιμοποίησης. Δάσκαλοι θα επιδιώξουν μια θέση με μεγαλύτερη καταξίωση ή θα γίνουν διευθυντές. Όσο πιο συγκεκριμένη και ρεαλιστική είναι η φιλοδοξία τόσο περισσότερο θα λειτουργήσει ως καύσιμο ώστε να υπομείνεις τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που θα υπάρξουν – γιατί θα υπάρξουν.

Ισχυροποιείται η κοινωνική και επαγγελματική σου κατάσταση αν ίδρωσες πολύ και ταρακουνιέται η επαγγελματική σου θέση ή αν δεν έχεις καταφέρει να γίνεις απαραίτητος στη θέση που βρίσκεται. Το «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς» είναι μια αγαπημένη ατάκα του Κρόνου, οπότε όσο πιθανή είναι η άνοδος τόσο πιθανή είναι και η πτώση, που μάλιστα στην περίπτωση γνωστών προσώπων είναι και ηχηρή.

 

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος, 28/5-14/8). Αν ανήκεις στους Αιγόκερους που πιστεύουν ότι η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μακριά σειρά δύσκολων εμποδίων σε μια προβλέψιμη και ανέμπνευστη πορεία προς το τέλος, θα συγκλονιστείς με το πόσο επινοητική, αλλοπρόσαλλη κι εκπληκτική μπορεί να γίνει η Ζωή όταν ο Ουρανός πατάει το πόδι του στο πλατύσκαλο του 4ου οίκου σου. Οι απαιτήσεις, οι επιθυμίες, τα θέλω, οι ανάγκες σου εκρήγνυνται σαν πίδακες από τα βάθη της ψυχής σου. Προηγείσαι εσύ και οι ανάγκες σου, και όχι οι επιθυμίες των άλλων ή του Άλλου. Ούτε ως αστείο δεν ανήκεις – δεν είσαι του Πατρός σου δεν είσαι της Μητρός σου, είσαι μοναδικά, τυραννικά και υπέροχα ο Εαυτός σου, ο δρόμος σου και τα όνειρά σου. Ό,τι καταπιέστηκε, ήταν θαμμένο, παραβλέφτηκε προς χάρη των άλλων, τώρα σαν τζίνι βγαίνει και παντοδύναμο ζητάει το μερίδιό του στη ζωή. Όποιος, γεννημένος στις δύο ή τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου σου, συνεχίζει να είναι φυλακισμένος στις υποχρεώσεις του προς τους άλλους θα συνειδητοποιήσει ότι ολόκληρη η ζωή του ή σημαντικά κομμάτια της θα σπάσουν, θα αλλάξουν ξαφνικά, θα διαταράσσονται, θα ταρακουνηθούν άτσαλα, θα καταρρεύσουν, θα γίνουν αντικείμενο σύγχυσης και χάους, προκειμένου να κάνει τις αλλαγές που πρέπει να κάνει ώστε να είναι ο εαυτός που ο ίδιος επιλέγει και όχι αυτός που επιλέγουν οι άλλοι. 

Το σπίτι σαν σύμβολο του 4ου οίκου γίνεται θέατρο αλλαγών –αλλάζεις ξαφνικά σπίτι, το ανανεώνεις, το αλλάζεις εκ βάθρων, εξαναγκάζεσαι να αλλάξεις–, αφού οι εσωτερικές αλλαγές θα γίνουν εξωτερική πραγματικότητα. Αν με τον Ποσειδώνα ή τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο έχουμε γεγονότα που δημιουργούν θλίψη, πόνο, απώλεια, απογοήτευση, που ζούμε με την αίσθηση της αδικίας, του παράλογου, της ματαιότητας και της έλλειψης νοήματος, τα γεγονότα και η αναστάτωση που δημιουργεί ο Ουρανός κατά τη διάρκεια της διέλευσής του περιέχουν νόημα, αποκαλύψεις και κατανόηση, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα. Ένα παιδί γεννιέται, ένα μέλος της οικογένειας αποφασίζει να φύγει από το σπίτι, οι σχέσεις με τον Πατέρα αλλάζουν ή ο Πατέρας γίνεται θέμα, η οικογένεια διαλύεται, ένας συγκάτοικος εγκαταλείπει το σπίτι, μια αλλαγή πόλης ή και χώρας είναι πιθανή. Σε κάθε περίπτωση το σοκ που φέρνει ο Ουρανός είναι καλό, γιατί αναπροσαρμόζεις τη ζωή σου σε νέες συνθήκες που είναι περισσότερο εναρμονισμένες με τον καινούργιο σου εαυτό. 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση). Αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες μέρες του ζωδίου μήπως να διαβάσεις κανένα άλλο άρθρο; Εντάξει, εντάξει, αφού επιμένεις… Ο Πλούτωνας, όπως ήδη θα έχεις καταλάβει, είναι αυτή η αδυσώπητη ένταση και οργή που σε σφυροκοπάει από το πρωί μέχρι το βράδυ κι εσύ προσπαθείς να την καταπνίξεις μέσα στις υποχρεώσεις. Ο Πλούτωνας σε ρωτάει αν είσαι αυτός που πραγματικά θέλεις, γιατί πρόδωσες τα όνειρά σου, γιατί υποχωρείς κάτω από το βάρος των κοινωνικών πρέπει. Όσο συνεχίζεις να αντιστέκεσαι, προοδευτικά αποδομεί ό,τι συνδέεται με την εικόνα που έχεις φτιάξει. Μέχρι να διαμορφωθείς από την αρχή…

 

Εκλείψεις (πάμε, ήρθε ο καιρός…).

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ειδικά αν είσαι γεννημένος/η στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, αισθάνεσαι εδώ και καιρό εγκλωβισμένος σε μια πραγματικότητα που σου έχει στερήσει κάθε δυνατότητα επιλογών. Δεν μπορείς να δεις παρακάτω από τη μια δουλειά, τη μια σχέση, τη δεδομένη ρουτίνα και την ανασφάλεια του αύριο. Ε, λοιπόν, ευτυχώς για σένα η ηλιακή έκλειψη στο ζώδιό σου έρχεται να ανοίξει το διακόπτη των 1.000 Volt και να σου δώσει ένα αξέχαστο ηλεκτροσόκ – το ερώτημα είναι για να αλλάξεις εύκολα ή να αλλάξεις με το ζόρι;

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Οι γεννημένοι στις πρώτες μέρες του ζωδίου τα είχατε όλα πάνω στο κεφάλι σας (Κρόνο και Πλούτωνα), έρχεται και η σεληνιακή έκλειψη για να συμπληρωθεί το τρίο. Είναι μια περίοδος που η συναισθηματική σου πείνα γίνεται εμμονική, η μοναξιά του μονομάχου απλά δεν αντέχεται και αναζητάς μια αγκαλιά για να σε κρατήσει και ένα ζεστό κρεβάτι για να δώσει νόημα στον αγώνα που κάνεις για να αποδείξεις πως μπορείς να αντέξεις, πάντα κόντρα σε όλα τα δεδομένα. Τώρα είναι που κινδυνεύεις να επιλέξεις το λάθος άνθρωπο. Πρόσεχε!

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Ο έρωτας δεν είναι εύκολη υπόθεση για έναν Αιγόκερω γιατί αγχώνεται όταν κινδυνεύει να δοθεί απόλυτα και ολοκληρωτικά στον/στην άλλο/η. Εξαιτίας αυτού του φόβου είναι που ακόμη και όταν καίγεται δεν θα το δείξει εύκολα, ακόμη κι όταν μένει σε μια σχέση θα του πάρει πολύ χρόνο να εμπιστευτεί το/τη σύντροφό του. Και τι κερδίζεις με το φόβο; Δεν καταλαβαίνεις πως με το να γίνεσαι πιο μυστικοπαθής και από πράκτορα του FBI απομακρύνεις αυτόν/ή που σε αγαπάει; Θα ξεπεράσεις ποτέ το φόβο πως θα πληγωθείς στον έρωτα; Σου είπε η μαμά σου πως αυτό είναι το μόνο σίγουρο σε αυτή τη ζωή; Με την έκλειψη, είτε αλλάζεις στάση είτε εκλείπει ο έρωτας.

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Η έκλειψη Σελήνης στον 6ο οίκο σου, που συμβολίζεται από τους Διδύμους, στρέφει την προσοχή σου σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το σώμα σου. 1) Το άγχος σου σωματοποιείται πλέον πιο γρήγορα από όσο χρειάζεται στον Μπολτ να διανύσει τα εκατό μέτρα. 2) Αν είσαι απρόσεκτος/η το άγχος μπορεί να σε στρέψει στο φαγητό. 3) Έχεις ανάγκη να νιώσεις πως προσφέρεις και κάνεις κάτι χρήσιμο στη δουλειά σου. Αν όμως έχεις εμπλακεί σε μια στείρα ρουτίνα, κινδυνεύεις να πέσεις σε βαρυθυμία.

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5