1821 Digital Gallery
Λέων - 2010
ΤΕΥΧΟΣ 285

Λέων - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Στο ενενήντα τοις εκατό των περιπτώσεων το πέρασμα του Δία στον 8ο οίκο επηρεάζει την οικονομική κατάσταση. Παρατηρείται μία χρηματική εισροή, αλλά αν ανήκεις στους απρόσεκτους

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Στο ενενήντα τοις εκατό των περιπτώσεων το πέρασμα του Δία στον 8ο οίκο επηρεάζει την οικονομική κατάσταση. Παρατηρείται μία χρηματική εισροή, αλλά αν ανήκεις στους απρόσεκτους ή τους άπληστους μπορεί να υπάρξει και οικονομική εξάτμιση. Πώς θα ξέρεις εκ των προτέρων ποια κατεύθυνση θα πάρουν τα οικονομικά σου; Μπορείς να θυμηθείς τι συνέβη πριν δώδεκα χρόνια, που περνούσε πάλι ο Δίας από τον ίδιο αυτό οίκο – κέρδισες ή έχασες; Για να μην μπεις στην τρέλα ότι το σύμπαν θα σε οδηγήσει στη χρεοκοπία, έχε κατά νου ότι η οικονομική αφαίμαξη μπορεί να προκληθεί από την αγορά ενός σπιτιού με δάνειο –μπορείς να πάρεις εύκολα δάνεια– ή από την απόκτηση ενός αυτοκινήτου – καλύτερα τώρα;

Ο Δίας είναι τυχερός πλανήτης, αλλά μπορεί να γίνει καταστροφικός για κάποιον που χρωστάει ήδη πολλά χρήματα. Ο Δίας στην εντελώς θετική του πλευρά σημαίνει ότι μπορείς να περιμένεις επιπλέον κέρδη που προέρχονται από τους άλλους – από μια δωρεά, μια κληρονομιά, από επιστροφή της εφορίας, από μετοχές, συνεταιρισμούς, τράπεζες, διατροφές, μέχρι και από τζόγο – αν μπορείς να φύγεις όταν κερδίζεις κι αν δεν πιέζεις την τύχη σου. Η διέλευση αυτή ευνοεί εκτός από την τσέπη σου και την εσωτερική σου ψυχική ζωή, όπως και την ερωτική σου ζωή. Το στοίχημα τώρα είναι να αντιληφθείς ότι η οικονομική ασφάλεια δεν έχει καμία σχέση με τη συναισθηματική πληρότητα. Αν αισθάνεσαι σαν ένα πληγωμένο, θυμωμένο, άγριο ζώο που κανείς δεν δίνει σημασία στις ανάγκες του, τότε η αλλαγή προοπτικής δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Ο Δίας σε φέρνει συναισθηματικά πιο κοντά με το/τη σύντροφό σου και σου χαρίζει πολλές αξέχαστες σεξουαλικές ώρες – ναι, ώρες.

Μη χρησιμοποιήσεις όμως το σεξ ως διαπραγματευτικό όπλο, ούτε ως μέσο χειραγώγησης. Σε αυτές τις υπέρτατες ιδιωτικές στιγμές το σεξ πρέπει να είναι καθαρή απόλαυση. Επίσης, θυμήσου ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις ξανά πίσω στη σπηλιά για να τραφείς μόνος σου με το θήραμα – αν θέλεις να περάσεις όσο γίνεται καλύτερα αυτή την περίοδο, πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι. Έχεις δίκιο… όταν ο Άλλος κερδίσει την εμπιστοσύνη σου δίνεσαι ολόψυχα και όταν σε εμπνεύσει σεξουαλικά μπορείς να κάνεις τα λαγουδάκια του Χιου Χέφνερ να μοιάζουν παγοκολόνες.

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Ο Δίας συμβολίζει τη δύναμη της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας που μπορεί να λειαίνει τις γωνίες της καθημερινότητας και να αντισταθμίζει την αβεβαιότητα για τον προορισμό της ζωής. Αν ανήκεις στους γεννημένους των πρώτων ημερών θα νιώσεις την ανάγκη να ανασάνεις πνευματικά φρέσκο αέρα. Οπότε ετοιμάσου να ερωτευτείς σαν να είσαι δεκαπέντε ή να ταξιδέψεις στο εξωτερικό ή να ξεκινήσεις ένα καινούργιο ταξίδι γνώσης: μεταπτυχιακές σπουδές ή νέο αντικείμενο σπουδών ή μια δουλειά που σε βρίσκει κάθε εβδομάδα σε άλλο αεροδρόμιο κάπου στον πλανήτη.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 16.01.2022
Τα Ζώδια της Κυριακής 16.01.2022

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα).

Εάν προσπαθείς να ακινητοποιήσεις το μυαλό σου που είναι σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού και δυσκολεύεσαι να ηρεμήσεις, θυμήσου ότι υπάρχουν τόσοι λόγοι ανησυχίας όσοι και άνθρωποι πάνω στη Γη. Για την ακρίβεια, η ανθρωπότητα έχει πάψει προ καιρού να βρίσκεται στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης και βρίσκεται στη σαλοτραπεζαρία της κρίσης. Άρα δεν αποτελεί έκπληξη ότι κυκλοφορείς εν πλήρη συγχύσει όσον αφορά την επικοινωνιακή σου ικανότητα. Η επικοινωνία σου ωστόσο με τους γύρω σου είναι πιο συνεπής, πιο ουσιαστική, πιο βαθιά.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι έχει ξεκινήσει ήδη μια  περίοδος κατά την οποία έχεις την τάση να αναλύεις και να αναθεωρείς συνολικά τη ζωή σου. Πιθανόν να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στο ίντερνετ είτε μαθαίνοντας πώς να χρησιμοποιείς τον προσωπικό σου υπολογιστή με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία με τους άλλους είτε για πρακτικούς λόγους δουλειάς. Μπορεί επίσης να ξεκινήσεις να προετοιμάζεσαι σοβαρά για δύσκολες εξετάσεις στο πανεπιστήμιο ή για να δώσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου ή για μεταπτυχιακά ή για ξένες γλώσσες. Η πνευματική σου συγκέντρωση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, όμως υπάρχει η υπομονή και η διάθεση να τα καταφέρεις με ό,τι καταπιάνεσαι. Μεγάλη προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις και τα ταξίδια σου, που μάλλον δεν θα είναι αναψυχής αλλά επαγγελματικά ή υποχρεωτικά – πρόσεξε το μεταφορική σου μέσο, ίσως χρειαστεί επισκευές, την οδική συμπεριφορά και την οδήγησή σου. Δεν θα λείψουν και άλλων ειδών μετακινήσεις, όπως κάποια αλλαγή του επαγγελματικού χώρου (ή από ένα γραφείο σε ένα άλλο γραφείο).

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 15.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 15.01.2022

Με τον Κρόνο στον 3ο οίκο σου αντιλαμβάνεσαι ότι η οικονομική σου επιβίωση εξαρτάται από την αντοχή σου να φέρεις σε πέρας ό,τι δουλειά έχεις αναλάβει, από τα επαγγελματικά εφόδια που πρέπει να αποκτήσεις ή να τελειοποιήσεις και από τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου. Όσο για τη δυσφορία που αισθάνεσαι μια στο τόσο, μπορεί να μην οφείλεται σε εξωτερικά γεγονότα, αλλά στην αίσθηση ότι το μυαλό σου αναγκάζεται να λειτουργήσει υπό περιορισμό, να συγκεντρωθεί σε ένα και μοναδικό στόχο, και στη συνειδητοποίηση ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις επικοινωνιακά τις σχέσεις σου με τους άλλους με τη συνηθισμένη υπερβολή, αλλά με βάθος και αυτοσυγκράτηση που σε εξουθενώνει.

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος, 28/5-14/8). Όταν ο Ουρανός εισβάλλει στον 9ο οίκο –αφορά κυρίως τους γεννημένους τις δύο ή τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου σου– στον οποίο βρίσκονται το Νόημα, τα Ιδανικά και η Αντίληψη που έχεις για τον κόσμο και τους ανθρώπους, οι ιδέες σου αρχίζουν να αλλάζουν ραγδαία και ξαφνικά. Η φιλοσοφία σου, τα πιστεύω σου, η κοσμοθεωρία σου δεν θα μείνουν ίδια – δεν πρέπει να μείνουν ίδια. Κι εφόσον αλλάζουν οι ιδέες σου, ακολουθεί και το αξιακό σου σύστημα και τέλος η συμπεριφορά σου προς τους άλλους. Όλα αυτά ίσως ακούγονται φλου και συγκεχυμένα, αλλά δεν είναι ασήμαντη μια κρίση πίστης που σε αναγκάζει να αλλάξεις πλεύση στη ζωή σου. Για παράδειγμα, ένα golden boy που πιστεύει ότι το χρήμα είναι το παν στη ζωή ανακαλύπτει ξαφνικά ότι έχει αισθήματα όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι και επιπλέον αποφασίζει να φύγει στην επαρχία σαν αγρότης. Ίσως ξαφνικά ανακαλύψεις ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι σπουδές που μέχρι τώρα ακολουθούσες και να κάνεις στροφή 180 μοιρών ή και να τις παρατήσεις.

Τα ταξίδια γίνονται πηγή αλλαγών ή κάποιος που έχει σχέση με εξωτερικό ή είναι διαφορετικής κουλτούρας μπορεί να σε επηρεάσει τόσο πολύ ώστε να ανακαλύψεις τον κόσμο από την αρχή. Ίσως αποφασίσεις ξαφνικά ότι ποτέ δεν είναι αργά για να σπουδάσεις αρχαιολογία και να ξαναγυρίσεις στα θρανία. Κάποιος άλλος ίσως φύγει για τρεις μήνες στην Ινδία για να γυρίσει «πεφωτισμένος». Με τα προηγούμενα ίσως πήρες μια ιδέα για το είδος των αλλαγών. Τέτοιες ξαφνικές εκλάμψεις είναι εντυπωσιακές με το πέρασμα του Ουρανού από τον 9ο οίκο. Οι φίλοι σου εντυπωσιάζονται αληθινά από τη μεταστροφή σου. Οι γονείς σου, από την άλλη, αναρωτιούνται πού έκαναν λάθος. 

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση).

Για τους γεννημένους των πέντε πρώτων ημερών (και για εκείνους που έχουν ωροσκόπο στις πρώτες μοίρες του Λέοντα) ο Πλούτωνας στον  6ο οίκο δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί, γιατί δηλώνει πως κάθε ένταση ή κρίση που πιθανόν να περνάς αυτομάτως σωματοποιείται. Δώσε προσοχή στο σώμα σου, κάνε εξετάσεις, άλλαξε στιλ διατροφής, ξεκίνα γυμναστική ή κάποια μέθοδο χαλάρωσης (yoga, διαλογισμό κ.ά.) και ψάξε να βρεις μια δουλειά που να σε ικανοποιεί ψυχολογικά, αν αυτή στην οποία βρίσκεσαι σε απογοητεύει.

Εκλείψεις (πάμε, ήρθε ο καιρός…).

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Για τους εξελιγμένους Λέοντες, εκείνους που καταλαβαίνουν πως ο έπαινος και το κομπλιμέντο δεν είναι επίκτητα δικαιώματά τους αλλά κερδίζονται με τις πράξεις και τη συμπεριφορά, η έκλειψη στον 6ο οίκο σημαίνει πως δεν ικανοποιούνται απλά με το να είναι δημιουργικοί, αυθεντικοί και αναγνωρίσιμοι στη δουλειά τους. Απαιτούν από τον εαυτό τους πειθαρχία και αυστηρότητα για να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα. Για τους λιγότερο εξελιγμένους, η πειθαρχία και η αυστηρότητα θα πάρουν τη μορφή γεγονότων: θα απαιτούνται από τους συναδέλφους ή θα προκύπτουν σαν απαιτήσεις από τον τεράστιο φόρτο εργασίας. Τώρα σκύβεις το κεφάλι και γίνεσαι αυτό που μπορείς να είσαι και όχι αυτό που νομίζεις.

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Φυσικά και ξέρεις ότι το άγχος είναι η σημαντικότερη αιτία των ψυχοσωματικών προβλημάτων. Γνωρίζεις επίσης πως μακροπρόθεσμα η κακή διατροφή μπορεί να προξενήσει προβλήματα υγείας ή πως ο οργανισμός λειτουργεί σαν ρολόι και γι’ αυτό έχει ανάγκη από ένα σταθερό πρόγραμμα. Αφού τα ξέρεις όλα αυτά, τι σε κάνει να νομίζεις πως εσύ δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ κάποιο πρόβλημα εξαιτίας αυτών; Προσοχή και τσεκ-απ, παρακαλώ.

 

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Ο 12ος οίκος σου (που συμβολίζεται από τον Καρκίνο) είναι μια αποθήκη συναισθηματικών εμπειριών. Αναμνήσεις που κουβαλάς από τη συμβίωσή σου με τη μητέρα, συναισθηματικές εμπειρίες πριν από τη διαμόρφωση της ιδιαίτερης ταυτότητάς σου, προσδοκίες και όνειρα να ξεφύγεις από την καθημερινή ρουτίνα που είναι γεμάτη περιορισμούς. Η έκλειψη Ηλίου στο 12ο οίκο έρχεται να αναταράξει το συναισθηματικό σου κόσμο με ερωτήματα όπως: «Υπάρχει ευτυχία; Με αγαπούν αληθινά οι δικοί μου άνθρωποι; Υπάρχει κάποιο νόημα στο δράμα που λέγεται ζωή; Είμαι αληθινά ικανός/ή ή απλά ένα μέλος σε μια απρόσωπη μάζα;». Ας ελπίσουμε πως θα σε κινητοποιήσουν να βρεις απαντήσεις και ότι δεν θα σε καταρρακώσουν.

 

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Αν υπήρχε ο νόμος του Μέρφι για τους Λέοντες θα έλεγε: «Όταν ψάχνεις έστω κι ένα μικρό κομμάτι υποστήριξης και γενναιοδωρίας από τους γύρω σου, τότε είναι που όλοι θα εξαφανίζονται». Με τη σεληνιακή έκλειψη στον 11ο οίκο σου ίσως έρθεις αντιμέτωπος με την οδυνηρή αλήθεια πως μέσα στις παρέες σου, στους φίλους ή στις ομάδες που συμμετέχεις ενεργά δεν είσαι τόσο πολύτιμος, αρεστός ή αγαπητός όσο νόμιζες. Έλα, Λέοντα, μια μικρή απογοήτευση είναι.

 

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης, όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5