1821 Digital Gallery
Δίδυμοι - 2010
ΤΕΥΧΟΣ 285

Δίδυμοι - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Με το πέρασμα του Δία στο 10ο γενέθλιο οίκο σου, στο ζενίθ δηλαδή του ηλιακού σου ωροσκοπίου, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα ωριμάσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και από πολλές απόψεις.

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Με το πέρασμα του Δία στο 10ο γενέθλιο οίκο σου, στο ζενίθ δηλαδή του ηλιακού σου ωροσκοπίου, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα ωριμάσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και από πολλές απόψεις. Σε έναν τρελό κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα, εσύ ξέρεις σε ποιο άλογο να στοιχηματίσεις. Γνωρίζοντας ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας είναι πολύ λεπτή, έχεις τη δυνατότητα να περάσεις στη πλευρά των νικητών. Είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά σου. Θα αισθανθείς ότι ναι, βεβαίως, φυσικά και υπάρχει τύχη… καλή τύχη. Και όπως άλλωστε όλοι μας γνωρίζουμε, χωρίς ΚΑΙ τύχη κανείς μας δεν μπορεί να ξεχωρίσει, να προχωρήσει, να πάει στην επόμενη πίστα. Το πέρασμα αυτό συμπίπτει πάντα με ένα σημαντικό ευτυχισμένο γεγονός στη ζωή κάποιου, όπως γάμο, απόκτηση πτυχίου, γέννηση, εύρεση εργασίας. Επίσης, συνήθως αυτή η διέλευση ενισχύει την αυτοπεποίθηση στον επαγγελματικό στίβο, η καριέρα ανεβαίνει όροφο με μια πιθανή προαγωγή, γίνεσαι περισσότερο ορατός κοινωνικά. Η λέξη κλειδί αυτής της περιόδου είναι «χειραφέτηση». Αναλαμβάνω δηλαδή τη ζωή μου, την εικόνα μου, τη θέση μου στην κοινωνία. 

 

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου, περιμένοντας να δούνε πώς θα τα καταφέρεις στην καριέρα σου. Είτε είσαι ηθοποιός, δημοσιογράφος, συγγραφέας, δημοσιοσχετίστας, διαφημιστής, δάσκαλος, ταξιτζής ή πωλητής, το σίγουρο είναι ότι η επαγγελματική σου ζωή θα βρεθεί στο προσκήνιο. Και με τον Δία παρόντα, δεν θα έχεις σε καμία περίπτωση την τύχη του Χριστόφορου Κολόμβου να δίνει άλλος το όνομά του σε κάτι που ανακάλυψες εσύ. Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι όλοι πιστεύουν ότι είσαι τόσο λογικός όσο και ο Στίβεν Χόκινγκ και τόσο διχασμένος όσο και ο θεός Ιανός, που κοιτάει ταυτόχρονα προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Κανείς τους δεν ξέρει όμως ότι την ώρα της βράβευσής σου ως καλύτερου επαγγελματία της χρονιάς προσπαθείς να αποφασίσεις αν βρίσκεσαι στη σωστή θέση ή αν θα προτιμούσες να ανακηρυχτείς next top model.  

 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 16.01.2022
Τα Ζώδια της Κυριακής 16.01.2022

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Το σύντομο πέρασμα του Δία στον Κριό είναι (ειδικά για τους γεννημένους τις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου) μια έκρηξη κοινωνικότητας. Βρίσκεσαι ανάμεσα σε νέες παρέες; Ανοίγεσαι σε μια καινούργια ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα; Συμμετέχεις σε κάποια επιτροπή, κόμμα ή φιλανθρωπική οργάνωση; Το ζήτημα είναι πως έχεις στόχο και ατζέντα. Θέλεις να προσεγγίσεις ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν ή θα σε στηρίξουν επαγγελματικά στο μέλλον.

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα). Ναι, πολλές φορές έχεις ρομαντικές ψευδαισθήσεις, όπως και το ταλέντο να μπαίνεις σε μια ερωτική σχέση με την προοπτική να ζήσεις τις 500 μέρες με τη Σάμερ και να καταλήγεις με μια τεράστια τρύπα στην καρδιά σου και την αμετακίνητη πεποίθηση ότι ο μεγάλος έρωτας δεν υπάρχει. Αυτά μέχρι την επόμενη φορά που θα πέσεις πάλι με ενθουσιασμό στην επόμενη ρομαντική υπόσχεση, χωρίς να έχεις μάθει τίποτα από τις προηγούμενες εμπειρίες. Με τον Κρόνο να πιέζει τον τομέα της δημιουργικότητας, η φυσική σου κοινωνικότητα αποκτάει πικρή γεύση και βρίσκεσαι ανάμεσα σε οδυνηρά διλήμματα: Πρέπει να είσαι καλός ή πρέπει να είσαι κακός; Είναι περίεργο, αλλά ενώ δεν θέλεις να κάνεις κακό ούτε κατά λάθος σε ένα μυρμήγκι εντούτοις κάνεις κυνικές σκέψεις για τις ερωτικές σχέσεις και φαίνεται να χαμογελάς σαρδόνια με την καταστροφολογία του 2012 – τέτοιοι που είμαστε οι άνθρωποι, καλά να πάθουμε…

 

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 15.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 15.01.2022

Τέτοια σοβαρότητα ο Δίδυμος; Ναι όλα είναι σοβαρά – και το φλερτ, και ο έρωτας, και η διασκέδαση, και τα χόμπι, και η δημιουργικότητα, και τα παιδιά, και το μέλλον, και τα όνειρα, και το έξω, και το ποτό, και τα ταξίδια, και οι παρέες… Ναι, κατά τη διάρκεια αυτής της Κρόνιας περιόδου μπορεί να παρατηρηθεί μια παύση στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία – πού είναι η χαρά της ζωής; Και είναι πολύ πιθανή και μια ανάπαυλα στην ερωτική σου ζωή και κυρίως στο σεξουαλικό της σκέλος. Δεν αποκλείονται ούτε ένας χωρισμός ούτε η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα παιχνίδια του έρωτα. Τα στάνταρντς ανεβαίνουν – ο έρωτας δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά μια πολύ σοβαρή διαδικασία που παραβλέπει την καρδιά και επικεντρώνεται στη λογική. Και τα παιδιά; Ευθύνες, άγχη, φόβοι. Είσαι καλός πατέρας; Καλή μητέρα; Και η δημιουργικότητα; Ναι, όταν έχει ωράρια, πειθαρχία, χρόνους, επιμονή και εξάντληση. Τώρα δουλεύουμε, δεν διασκεδάζουμε. Ο Παρθενώνας έκανε 15 χρόνια να χτιστεί.  

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος, 28/5-14/8). Για τα ζώδια του αέρα, όπως και το δικό σου, η διέλευση του Ουρανού, που προς το παρόν αφορά τους γεννημένους τις δύο, τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου σου, δεν θα πρέπει να είναι ενοχλητική – ειδικότερα για σένα που προσαρμόζεσαι εύκολα, η διέλευση του Ουρανού μπορεί να είναι και αναζωογονητική. Με τον Ουρανό παρόντα, Δίδυμοι που δεν είχαν σκεφτεί να αποκτήσουν ποτέ περιουσία, τώρα κινητοποιούνται αναζητώντας περισσότερη ασφάλεια, ενώ οι πρακτικοί του ζωδίου –υπάρχουν και τέτοιοι– συνειδητοποιούν ότι υπάρχει και κάτι που ονομάζεται «υπόλοιπη ανθρωπότητα». Φιλίες που δεν ανανεώνονται διακόπτονται ξαφνικά, ενώ δημιουργούνται αναπάντεχα καινούργιες ώστε να σου προσφέρουν τον ενθουσιασμό που αναζητάς. Συνεργασίες που βασίζονταν σε κοινές πεποιθήσεις διαλύονται για νέες που εξυπηρετούν καινούργιους στόχους και όνειρα. Μην παραπονεθείς ξανά για πλήξη, γιατί υπάρχει περίπτωση να τη νοσταλγήσεις. Αρχίζει μια καλή εποχή για ομάδες που μοιράζονται την ανάγκη τους για ένα κοινό μέλλον και ιδέες που μπορούν να κινητοποιήσουν ή να βοηθήσουν την κοινωνία. Είναι υπέροχο να ανακαλύπτεις μια καινούργια διάσταση στη ζωή σου, που μέχρι τώρα μόνο υποψιαζόσουν. 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση).

Ξέχνα τις διασκεδαστικές, παιχνιδιάρικες, περιστασιακές, περιπετειώδεις σχέσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ειδικά για τους γεννημένους τις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου το ερωτικό παιχνίδι είναι άγριο, πρωτόγονο και ανεξήγητα σοβαρό για τα συνήθη δεδομένα. Είναι σαν να επιλέγεις επίτηδες τον ερωτικό στόχο που ξέρεις πως δεν σου ταιριάζει. Βλέπεις τη θανατηφόρο σύγκρουση να έρχεται, αλλά δεν κάνεις πίσω ή, αν κάνεις, τότε ο/η άλλος/η γκαζώνει περισσότερο για να συγκρουστεί μαζί σου. Και μετά τη σύγκρουση τι ακολουθούν; Συντρίμμια ή πυροτεχνήματα;

Εκλείψεις (πάμε, ήρθε ο καιρός…).

 

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Μπορείς να καυχιέσαι πως ανήκεις στα περισσότερο πολιτισμένα ζώδια: Ζεις με τη λογική, μπορείς να διατηρείς αποστάσεις από το γεγονότα και να τα κρίνεις αντικειμενικά. Θεώρησε την ηλιακή έκλειψη στον 8ο οίκο σου σαν μια ψυχρολουσία στην έπαρσή σου. Η πολιτισμένη φύση σου μπορεί εύκολα να καταρρεύσει σαν τον πύργο του Jenga όταν κυριεύεσαι από την ακατανίκητη επιθυμία να αποκτήσεις χρήματα, εξουσία ή όταν ο/η ερωτικός/ή σου σύντροφος σε εκβιάζει πως θα σε εγκαταλείψει αν δεν μάθεις να υποχωρείς. Συμπέρασμα: Μπορείς να γίνεις το ίδιο ζηλόφθονος/η, αυταρχικός/ή και καταπιεστικός/ή όσο όλοι μας και θα το κάνεις.

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Η σεληνιακή έκλειψη στον 8ο οίκο σου συνιστά μια κρίση στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτή η κρίση μπορεί να πάρει τη μορφή μιας ερωτικής απόρριψης ή μιας σχέσης με κάποιον/α που κυκλοφορεί με μια φωτεινή ταμπέλα «Ακατάλληλος/η για σένα». Αν πρέπει να μάθεις κάτι μέσα από αυτή την περίοδο είναι: 1) να αποδέχεσαι πως δεν μπορείς να εξηγήσεις τη ζωή μόνο με θεωρίες και 2) πως έρωτας σημαίνει ότι θα στραπατσάρεσαι συναισθηματικά, προσδοκώντας μερικά διαλείμματα απόλαυσης.

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Από το δημοτικό ως σήμερα πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση: «Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία»; Συγνώμη, αλλά υπάρχει Δίδυμος εκεί έξω που μπορεί να χάψει αυτό το ψέμα; Φυσικά και δεν θα ταυτίσεις απόλυτα την ευτυχία με το χρήμα, αφού είσαι φύση και θέση εναντίον της αποκλειστικότητας σε όλους τους τομείς. Όμως, με την ηλιακή έκλειψη στο 2ο οίκο σου θα αναζητήσεις την ασφάλεια και την ευτυχία μέσα από την αύξηση των τραπεζικών σου λογαριασμών. Βέβαια, για να το κάνεις αυτό πιθανόν να πρέπει να εγκαταλείψεις μια δουλειά που σε συντηρεί. Μην παραπονιέσαι! Ξέρεις ή δεν ξέρεις πως όταν έχεις ελευθερία κινήσεων μεγαλουργείς;

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Η έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου είναι μια περίοδος που θα έχεις ανάγκη τη μοναξιά. Θα θέλεις να αποτραβηχτείς από τη Μέρα της Μαρμότητας που λέγεται καθημερινότητα, ρουτίνα, συνήθειες, και να αποδράσεις σε ένα μέρος που τίποτα και κανένας δεν θα σε κουράζει/απειλεί/διατάζει. Αν αυτό το μέρος είναι οι αναμνήσεις σου, μη φοβηθείς να τις σκαλίσεις (άνοιξε άλμπουμ, άκου παλιούς δίσκους, συνάντησε παλιούς φίλους). Αν πάλι έχεις την ανάγκη να ταξιδέψεις για να γεμίσεις τις συναισθηματικές σου μπαταρίες, πάρε άδεια από τη δουλειά και κάν’ το! Διασκορπίζεσαι τόσο για τους άλλους, που ξεχνάς τις ανάγκες του εαυτού σου.

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης, όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5