Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Piano Masters: Η Khatia Buniatishvili στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες σταρ του πιάνου σε ένα ρεσιτάλ με γνωστά ρομαντικά έργα (και όχι μόνο!)
Khatia Buniatishvili

«Η ερμηνεία αυτή βγαίνει κατευθείαν μέσα από την καρδιά μίας από τις πιο συναρπαστικές και τεχνικά άρτιες νεαρές πιανίστες της εποχής μας» έγραψε ο βρετανικός «Guardian», με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού δίσκου (2012) μιας από τις σύγχρονες σταρ του πιάνου, της Khatia Buniatishvili [Κάτια Μπουνιατισβίλι]. Και δικαιολογημένα, αφού, με τις πληθωρικές της εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις της, η περιζήτητη γεωργιανή σολίστ έχει χτίσει μια εντυπωσιακή διεθνή καριέρα κερδίζοντας την αμέριστη εκτίμηση του κοινού χάρη στις γεμάτες ευαισθησία και φαντασία ερμηνείες της, αλλά και στην έντονη προσωπικότητά της.

Η διάσημη πιανίστα επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της νέας σειράς ρεσιτάλ Piano Masters, η οποία σηματοδοτεί τη συνέχεια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Μεγάρου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου με την εμφάνιση του Ivo Pogorelich [Ίβο Πογκορέλιτς].

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ της Khatia Buniatishvili επικεντρώνεται σε πολύ γνωστά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, σε πολλά από τα οποία η ίδια έχει προσφέρει  μοναδικές ερμηνείες ευρύτατης απήχησης. Ανάμεσά τους, και έργα του Franz Liszt [Φραντς Λιστ], του πιο αγαπημένου της συνθέτη, ενός μουσουργού «γενναιόδωρου και υπερβατικού σε ό,τι αγγίζει», όπως λέει η ίδια, που «παντρεύει το λαϊκό με το ακαδημαϊκό ύφος, το κοσμικό με το θρησκευτικό στοιχείο, τη φύση με την ποίηση».

Αποφεύγοντας τις μεγάλες φόρμες, το ρεσιτάλ της εστιάζει σε πιανιστικές μινιατούρες κορυφαίων συνθετών του Ρομαντισμού, καθεμία από τις οποίες είναι ένας αυτόνομος ηχητικός και συναισθηματικός κόσμος. Θα ακουστούν η Γυμνοπαιδία αρ.1 του Éric Satie [Ερίκ Σατί], το Πρελούδιο αρ.4 σε μι ελάσσονα, έργο 28, το Σκέρτσο αρ.3 σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 39, η Πολωνέζα σε λα ύφεση μείζονα, έργο 53 («Ηρωική») και η Μαζούρκα αρ.4 σε λα ελάσσονα, έργο 17 του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν], η «Άρια στη σολ χορδή» από την Ορχηστρική Σουίτα αρ.3 σε ρε μείζονα, BMV 1068 του Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ], η Impromptu σε σολ ύφεση μείζονα, έργο 90 (D. 899) αρ.3 του Franz Schubert [Φραντς Σούμπερτ], η «Σερενάτα» (Ständchen) από το Κύκνειο άσμα, D.957 των Franz Schubert / Franz Liszt [Φραντς Σούμπερτ / Φραντς Λιστ], Τα μυστηριώδη οδοφράγματα (Les barricades mystérieuses) του François Couperin [Φρανσουά Κουπερέν], το Πρελούδιο και φούγκα σε λα ελάσσονα, BWV 543 του Johann Sebastian Bach / Franz Liszt καθώς και η «Παρηγοριά» (Consolation) αρ. 3 σε ρε ύφεση μείζονα (S.172) και η Ουγγρική ραψωδία αρ. 2 σε ντο δίεση ελάσσονα του Franz Liszt.

 

Που συμβαινει

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26/09 20:30
11 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 16 € ● 26 € ● 34 € ● 42 € ● 52 € ● 60 €. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5