Πολιτικη & Οικονομια

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών

Πρόστιμο 100€ το μήνα σε όσους δεν κάνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © Eurokinissi

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μέχρι πότε θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού - Ποιο το πρόστιμο.

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και προέβη σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών. Πρόκειται για διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ.

«Η νέα μετάλλαξη μας ανησυχεί και μας καλεί σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά και πρόσθεσε:

«Η χώρα μας σήμερα είναι η 2η σε ρυθμό εμβολιασμού 3ης δόσης στην Ευρώπη. Από τους 580.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μόνο 80.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν τον Νοέμβριο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ