Visual Browsing

Ήλιος στον Κριό

Εαρινή Ισημερία και Αστρολογική Πρωτοχρονιά

Εαρινή ισημερία σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου ή η αστρολογική Πρωτοχρονιά, αφού ο Ήλιος περνάει στην πρώτη μοίρα του Κριού, του πρώτου ζωδίου του ζωδιακού, γεμίζοντας με ευχάριστο τρόπο τις μπαταρίες μας και δίνοντας πιο ανάλαφρο, ανοιξιάτικο, ενεργητικό τόνο στη διάθεσή μας.

Ο Ήλιος στον Κριό ευνοεί τις καινούριες αρχές πάσης φύσεως, την ανάληψη πρωτοβουλιών και έναν περισσότερο αυθόρμητο τρόπο δράσης. Αυξάνει τον παρορμητισμό μας και την τόλμη μας, αλλά ταυτόχρονα μειώνει αισθητά την υπομονή μας, την ανοχή απέναντι στους άλλους (όταν δεν συμφωνούν μαζί μας) και την επιμονή μας στο να ολοκληρώσουμε το οτιδήποτε ξεκινήσουμε υπό την επίδρασή του. Πάντως φέρνει μεγαλύτερη αισιοδοξία κι ένα πνεύμα «όλα είναι δυνατά» το οποίο είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτο μετά τον κολλώδη συναισθηματισμό, τις δεύτερες σκέψεις και τη βραδύτητα που χαρακτήρισε την προηγούμενη περίοδο.

Στις 25 Μαρτίου η ανάδρομη Αφροδίτη θα σχηματίσει όψη συνόδου με τον Ήλιο στον Κριό, δημιουργώντας μία συνθήκη που θα ρίξει φως στα «στραβά» των σχέσεων, ερωτικών κυρίως και επαγγελματικών δευτερευόντως. Αυτό θα γίνει με τρόπο αρκετά απότομο κι έντονο που δεν θα αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια για διαπραγματεύσεις ή αρνήσεις. Κάτι σαν ένα «ραντεβού με την πραγματικότητα», με μπόλικη ένταση.

Στις αρχές του Απρίλη και συγκεκριμένα στις 7 του μήνα ο Ήλιος θα σχηματίσει όψη αντίθεσης με τον Δία ανάδρομο στον Ζυγό, ενώ στις 9 θα σχηματίσει όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο. Ο συνδυασμός αυτός φέρνει μεγάλη ροπή προς την υπερβολή. Ακόμη και θετικά πράγματα και καταστάσεις τονίζονται και μεγεθύνονται τόσο που εντέλει μπορεί να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα. Έχουμε την τάση να πάρουμε μεγαλύτερα ρίσκα, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές μας και πιθανώς φέρνοντας τον εαυτό μας σε δύσκολη κι επιβλαβή θέση. Καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να μην εκβιάσουμε καταστάσεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την κοινωνική μας θέση και τα επαγγελματικά μας, αφού ότι ζήτημα φαίνεται να «κολλάει», καλύτερα να μην προχωρήσει ακόμη, διά της βίας και χειρισμών.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης (video)
Τα Ζώδια της Τετάρτης (video)

Η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Ουρανό στον Κριό, στις 14 Απριλίου μάς εφιστά επιπλέον προσοχή στα πάντα, αφού το απροσδόκητο, οι «δύσκολες» εκπλήξεις και η διάλυση, με εκρηκτικό τρόπο, σχέσεων και καταστάσεων που δεν στηρίζονται σε υγιή θεμέλια, είναι στο πρόγραμμα των ημερών. Στις 17 του μήνα ο Ήλιος θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Κρόνο ανάδρομο στον Τοξότη. Η προσπάθεια να βρεθεί ένας καλύτερα δομημένος τρόπος σκέψης και πιο ταιριαστός στις καινούργιες δραστηριότητές μας παύει για λίγο. Μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να ελέγξουμε αν η θεωρία στην οποία στηρίζουμε τις πράξεις μας στέκει όντως ή αν και πάλι προετοιμάζουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας αφήσει ανικανοποίητους στο τέλος, υλικά ή συναισθηματικά.

Η διέλευση του Ηλίου από τον Κριό επηρεάζει τα ζώδια ποικιλοτρόπως:

Κριός

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης
Τα Ζώδια της Τετάρτης

Ξαναβρίσκεις την πίστη σου στον εαυτό σου, την αυτοπεποίθησή σου, την αισιοδοξία σου και την καλή σου διάθεση. Παράλληλα αυξάνεται η δυσκολία σου να σκεφτείς οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό σου. Ο συνδυασμός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι μόνος σου δεν πηγαίνεις πουθενά ή πηγαίνεις, αλλά με τεράστιο κόστος.

Ταύρος

Βλέπεις αυτά που θα προτιμούσες να ξεχάσεις κι αναγκάζεσαι να κάνεις κάτι, ακόμη κι αν αυτό είναι απλά να αναγνωρίσεις την ύπαρξή τους. Απωθημένα που έχουν να κάνουν με την οικογένειά σου, αλλά και εκκρεμότητες που αφορούν το σπίτι σου έρχονται στην επιφάνεια και ζητούν να χρησιμοποιήσεις τη δημιουργικότητά σου για να τα επιλύσεις.

Δίδυμοι

Οι φιλικές σου σχέσεις και οι συναναστροφές και συναλλαγές σου στο πλαίσιο ομάδων ευεργετούνται εν γένει. Οι φίλοι και ομοϊδεάτες σε βοηθούν να καταλάβεις πράγματα για λάθη που έχεις κάνει στις ερωτικές σου σχέσεις και στη σχέση με τα παιδιά σου. Κάνεις πολλά καινούρια σχέδια που όμως προχωράνε πιο αργά από ό,τι θα ήθελες.

Καρκίνος

Ο Ήλιος στον Κριό φωτίζει τον τομέα των επαγγελματικών σου και σου δείχνει ότι τα πράγματα τρέχουν γρηγορότερα από ό,τι θα ήθελες κι εσύ πρέπει να ακολουθήσεις για να διασφαλίσεις το κατά δύναμη τα οικονομικά σου. Αν και θα προτιμούσες ένα πιο αργό tempo και ηπιότερο τρόπο δράσης, μην τα χάσεις και άφησε ό,τι δεν σου χρειάζεται πίσω.

Λέων

Μπαίνεις σε αρχαιοελληνική διάθεση, ήτοι επιθυμείς κυρίως να φιλοσοφείς ή να αμπελοφιλοσοφείς, ιδανικά μετά οίνου και παρέας, ιδανικά με ανοιξιάτικο κι ανάλαφρο τρόπο. Παράλληλα είσαι σε υπέροχη θέση για να προωθήσεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου, ειδικά σε θέματα καριέρας αλλά και καθημερινών συναλλαγών γενικά.

Παρθένος

Αποκτάς ιδιαίτερη όρεξη να ασχοληθείς με τη σεξουαλική σου ζωή αλλά και με το μοιρασμένο πορτοφόλι και να δεις τι ακριβώς γίνεται και γιατί δεν είσαι ικανοποιημένος και δεν σου βγαίνει η εξίσωση έτσι όπως την είχες φανταστεί. Κι ενώ η σεξουαλικότητά σου είναι στα πάνω της, τον τόνο δίνουν σχετικά απωθημένα και μια μικρή παράνοια.

Ζυγός

Ο Ήλιος στον Κριό τονίζει την κοινωνικότητά σου στο μη περαιτέρω και επαναφέρει στο προσκήνιο προσωπικά κι επαγγελματικά σχέδια που είναι εν αναμονή εδώ κι αρκετό καιρό. Σε βοηθάει να κινηθείς λίγο πιο δυναμικά στις συνεργασίες και τις σχέσεις σου και να πας να διεκδικήσεις, ειδικά στο ερωτικό κομμάτι, αυτά που σου έχουν λείψει.

Σκορπιός

Η ευεργετική επίδραση του Ηλίου στον έκτος ηλιακό σου οίκο, σε βοηθάει να αρχίσεις να διοχετεύσεις μεγαλύτερη δημιουργικότητα στην επαγγελματική σου ρουτίνα, αλλά και να επιλύσεις πρακτικά θέματα που εκκρεμούν στις σχέσεις σου. Έχεις την αίσθηση ότι αγοράζεις ακριβά τη θέση και την εικόνα που επιθυμείς κι ίσως έτσι είναι.

Τοξότης

Περιμένεις μια εισροή δημιουργικότητας, χαράς, παιδικότητας, φωτός και έρωτα στη ζωή σου που εννοείται ότι είναι υπέροχη και φανταστρουμφική, παράλληλα όμως αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι για το πού βρίσκεσαι ερωτικά και προσωπικά, κάνοντας τα ήδη υπάρχοντα να φαίνονται κάπως θαμπά και χρήζοντα ανακαίνιση.

Αιγόκερος

Σε μάλλον εσωστρεφή διάθεση σε βάζει ο Ήλιος στον Κριό, αφού σε αναγκάζει να ασχοληθείς με θεμελιώδη για σένα θέματα, όπως το τι συμβαίνει στο γάμο σου ή στη σχέση σου με τα παιδιά σου και το πώς αυτό επηρεάζει την εικόνα σου. Έρχεσαι επίσης να δεις θέματα μοιρασμένων οικονομικών και κρεβατιού κι όχι με ειρηνικές διαθέσεις.

Υδροχόος

Ο Ήλιος στον Κριό σου φέρνει άφθονες εμπνεύσεις, οξύνει ιδιαίτερα την αντίληψή σου και σε βοηθάει να πας με το μυαλό σου, την ομιλία αλλά και τα πόδια σου, σχεδόν όπου θελήσεις. Σε καθιστά αρκετά επίμονο και εγωκεντρικό στις κουβέντες σου, πράγμα που στην περίπτωσή σου αποδεικνύεται ευεργετικό, ειδικά στο οικογενειακό πλαίσιο.

Ιχθείς

Ένα μικρό οικονομικό μπόνους σού φέρνει ο Ήλιος στον Κριό, αν όχι υπό τη μορφή κέρδους από τη δουλειά σου, υπό την μορφή προστασίας ή απαλλαγής από υπάρχουσες οικονομικές υποχρεώσεις. Παράλληλα σε οπλίζει με περισσότερο θάρρος ώστε να αφήσεις πίσω σου τα κομμάτια της καθημερινότητάς σου που δεν σου κάνουν.

Επιλογες

Athens Voice Radio 102,5
Athens Voice Radio 102,5
Συντονιστείτε και παρακολουθήστε ζωντανά τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού
A.V. Team
Athens Voice Radio 102,5
Τα YOLO της Τετάρτης
Τα YOLO της Τετάρτης
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
Λίνα Μανδράκου
Τα YOLO της Τετάρτης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα