the paper >> άρθρα
Meat & More

Meat & More

Το σουβλάκι… αλλιώς

τεύχος: 349 - 01/06/2011 / σχόλια (1)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάππαρη
Σαλάτα με κάππαρη ή σαλάτα στην Κάππαρη;
image
Το νέο burger τα έχει όλα
Bar Que
I love kreas...
image
Σαν κρασί που παλιώνει όμορφα
image
Ανανεωμένος χειμερινός κατάλογος και πλήρες μενού 4 πιάτων, μόνο με € 20!
image
Βάκχοι στη γειτονιά των θεών
image
Μια Ιταλίδα στου Ψυρρή

Η τάση που θέλει κάθε καινούργιο ψητοπωλείο να «γέρνει» προς grill room επιβεβαιώνεται σε κάθε γειτονιά. Η έννοια του ψητοπωλείου-σουβλατζίδικου που μεταλλάσσεται, σιγά-σιγά βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές. Πραγματικά, τα σουβλατζίδικα παλιού τύπου –τα περισσότερα ορθάδικα και με λίγες θέσεις, ίσα για να κάτσεις να χορτάσεις την πείνα σου– έχει παρέλθει. Η νέα εικόνα ακολουθεί τους κανόνες καλού εστιατορίου. Προσεγμένο ντεκόρ, ωραία μουσική και τοποθεσία, μενού δουλεμένο με πινελιές άλλοτε γκουρμέ - άλλοτε πρωτοποριακές, αλλάζουν τη σκοπιά που βλέπουμε το παραδοσιακό, γνωστό σε όλους μας σουβλάκι. Το Meat & More είναι το καινούριο grill της Πεύκης. Μοντέρνο, ολόλευκο, με λουλούδια, με ωραία πρασιά, μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι έξω στη δροσιά για μεγάλες παρέες, μουσική μπαρίστικη και με διάθεση να προσφέρει καλή ποιότητα και τσαχπινιά σε παραδοσιακές γεύσεις.
Τη φρέσκια διάθεση την καταλαβαίνεις από την ποικιλία στις σαλάτες και τα ορεκτικά. Βρίσκεις ντοματοσαλάτα με καπαρόφυλλα, ελιές και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ντάκο, πολίτικη, κλασική χωριάτικη, ψητά λαχανικά, μανιτάρια πλευρώτους σχάρας, σαλάτα ταρτάρ (ψιλοκομμένο κοτόπουλο με σπιτική μαγιονέζα, τουρσί και μυρωδικά), πατζαροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα σπιτική, τζατζίκι, τηγανητές πατάτες οριτζινάλε και μικρές χειροποίητες πιτούλες αντί για ψωμί.
Το κυρίως θέμα, φυσικά, είναι τα του grill. Μεζεκλίκια καλοκαμωμένα από χειροποίητους κιμάδες, καλοψημένα στα κάρβουνα, ζουμερά και λαχταριστά. Θα βρεις καλαμάκι κοτόπουλο, καλαμάκι χοιρινό, μπριζολάκια χοιρινά, φιλεταρισμένο κοτόπουλο και στήθος και μπούτι, μπιφτεκάκια μοσχαριού και κοτόπουλου, λουκάνικα –εδώ, να πω την αλήθεια μου, θα ήθελα να υπάρχει κανένα κεμπάπ ή ακόμα κι ένας ωραίος γύρος ή ντονέρ–, που θα τα συνοδέψεις με διάφορες σος.  
Στο Meat & More θα βρεις την ξεχωριστή μπίρα Estrella Damm Inedit, δημιουργία του Ferran Adria και της ομάδας των σομελιέρ του El Bulli, από ανάμειξη βύνης κριθαριού, σίτου με κορίανδρο και φλούδας πορτοκαλιού. Υπέροχο και συλλεκτικό το μπουκάλι με το χρυσό αστέρι σε συσκευασία των 750 ml.

Meat & More, Βύρωνος 2 & Ναούσης, Πεύκη, 210 8060.333 -323. Ανοιχτά κάθε μέρα από 12.00-24.00 και delivery.
zsfyris@otenet.gr

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

τα σχόλιά σας:

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται! Θα

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται!
Θα σας επισκεφτώ σύντομα γιατί είμαι και γείτονας!

αφήστε ένα σχόλιο

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.