the PAPER
ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης
ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόληςΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης
τεύχος: 337 - 09/03/2011 - σχόλια

ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης #5

ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Κείµενα: ΛΕΝΑ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗ, ∆ΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΕΓΟΣ
Φωτογραφίες: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΣΟΥΡΗ, ΜΑΡΩ ΖΗΝΑ

 

ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Νίκος Λυµπερόπουλος • T.G.I. FRIDAY’S
«Ποικιλία σε γεύσεις, ποικιλία σε ποτά, ποικιλία στη διασκέδαση. Αυτό είναι το Κολωνάκι µου. Και µέσα σε αυτό, το Friday’s είναι ένα εστιατόριο στο οποίο έχουν θέση όλες οι κοινωνικές τάξεις: από επιχειρηµατίες και ανώτατα διοικητικά στελέχη µέχρι φοιτητές. Το Friday’s µετράει 6 χρόνια παρουσίας στο Koλωνάκι, σερβίροντας appetizing πιάτα και απολαυστικά cocktails και αποτελώντας ιδανικό προορισµό για όλες τις ώρες της ηµέρας. Ως µάνατζερ του µπαρ θα πρότεινα από τα signature cocktails µας, τη Friday’s Margarita. Απολαύστε τη µετά από µια κουραστική ηµέρα στο γραφείο! Νεοφύτου Βάµβα 2, 210 7227.721


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Ηλίας Βλαχάκης • Mahjong
«Το Κολωνάκι είναι µια συνοικία αµιγώς κατοικίας που αργότερα εξελίχθηκε από κέντρο διασκέδασης και εστίασης µέχρι κέντρο διερχοµένων. Με άλλα λόγια η µικρή καρδιά της πόλης. Τι σηµαίνει Mahjong; Πρόκειται για ένα αρχαίο κινέζικο παιχνίδι – η µαµά της τράπουλας. Πάνω σ' αυτό το παιχνίδι έχουν βασιστεί τα χρώµατα της διακόσµησής µας. Εµείς είµαστε µια κλασική µπουτίκ, καταρχήν ανδρικού ρούχου, και δευτερευόντως γυναικείου. Κυρίως όµως είναι µια µπουτίκ που δεν εξαρτάται από τις εταιρείες αλλά από την επιλογή των ρούχων από διάφορες εταιρείες µε συγκεκριµένη λογική ποιότητας». 
(Στη φωτό οι εργαζόµενοι στο Μajhong Στάθης Μανδηλάρης και Βάσω Αράπογλου)


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Antonio Tutera • Il Postino
«Στα στενάκια του Κολωνακίου παίζεται όλο το παιχνίδι – ιδιαίτερα τις αργίες ή τις Κυριακές µε τις βόλτες γύρω από τον Λυκαβηττό και τη ∆εξαµενή. Μέσα σε ένα στενό είµαστε κι εµείς: ο ταχυδρόµος του Κολωνακίου. Ο οικείος άνθρωπος που φέρνει τις καλές ειδήσεις. Το φαγητό µου είναι συνδυαστικό. Έχει µνήµες και αρώµατα από την Ιταλία που άφησα πριν από 20 χρόνια και εµπειρίες από τη ζωή στην Ελλάδα. Και κυρίως απόλαυση. Όπως λέµε στην Ιταλία “το τραπέζι και το κρεβάτι είναι απόλαυση”».


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Πάνος Χατζηθεοδώρου • Gelée Royale
«Μένω στο Κολωνάκι, µου αρέσει που εδώ µπορείς να κάνεις ό,τι επιθυµείς. Θα χαρακτήριζα το µαγαζί “Champagne Bar” λόγω των πολλών απογευµατινών ραντεβού που δίνουν εδώ οι παρέες µε το τέλος της δουλειάς. Υπάρχει µεγάλη ποικιλία στα cocktails κι όλα σερβίρονται µε έναν πολύ προσεγµένο τρόπο, καφές σε ασηµένια πιατέλα µε τρουφάκι και τα ποτά µε συνοδευτικά σολοµό η µικρές σαλάτες. Η κρίση µάς έχει επηρεάσει λιγότερο σε σχέση µε άλλα καταστήµατα, γιατί σερβίρουµε κυρίως ποτά και όχι φαγητά».


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Κοµµωτήριο • Georgios Doudessis
«To Κολωνάκι δεν έχει τη γοητεία που είχε κάποτε. Ελπίζω, όµως, ότι η κρίση θα τα αλλάξει όλα αυτά, ελπίζω στο θετικό. Μακάρι να γίνει το Κολωνάκι ένα Βατικανό µε την έννοια της ποιότητας, µια σύγχρονη συνοικία µε περισσότερα στοιχεία εµπορικού κέντρου. Σε αυτό το κλίµα εµείς στοχεύουµε στην ποιότητα, στη διαφορετικότητα και στην εξέλιξη. Σε υπηρεσίες πιο µπροστά από την εποχή τους. Προσπαθούµε ακόµα περισσότερο να είµαστε πιο καλοί απέναντι στον άνθρωπο. Πρέπει πρώτα να βρούµε τον κωδικό “άνθρωπος” και µετά όλα τα υπόλοιπα».


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Τάσος Πρωτόπαππας • Big Apple
«Κατεβαίνω στο Κολωνάκι εδώ και 20 χρόνια και για µένα αποτελεί σταθερή κι αναλλοίωτη αξία, αυτό που λέµε “ο πρώτος καφές της ηµέρας και η τελευταία γεύση της νύχτας”. Από το 2004 το Big Apple απλά τηρεί σε υψηλό επίπεδο την ιδιότητά του ως all-day café bar. Είµαστε ανοιχτά 22 ώρες το 24ωρο και κυριολεκτικά κλείνουµε µόνο για να µπει το συνεργείο καθαρισµού. Εν µέσω κρίσης παραµένουµε δυνατοί, νοµίζω γιατί ακριβώς δεν έχουµε αλλάξει το παραµικρό απ’ όσα κάνουµε τόσα χρόνια. Και ο κόσµος το εκτιµά…»
(Στη φωτό oι υπεύθυνοι του Βig Αpple Δέσποινα Βογιατζοπούλου και Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης)


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Κώστας Σκουληκαράκης, Αντώνης Λιώλης & Άρης Γρατσίας • Circus
«Με µπαρ σαν το δικό µας τα σύνορα του Κολωνακίου επεκτάθηκαν. Σα να µπήκαν λίγο στα Εξάρχεια. Παλιά το Κολωνάκι συνδεόταν µε τον µεγαλοαστό. Θεωρώ ότι αυτό δεν ισχύει πλέον. Εµάς µας αφορά ο ουσιαστικός κόσµος. Αυτοί που ψάχνουν µια παρέα. Να είσαι χύµα αλλά µε σεβασµό στον δίπλα. Η οικονοµική κρίση είναι καλή, διότι θα επιβιώσουν οι επαγγελµατίες του χώρου. Καθιερώσαµε το happy hour (17.00-20.00) πριν από την κρίση. Είµαστε το µεγαλύτερο ποτήρι της αγοράς».
Στη φωτό Κώστας Σκουληκαράκης και Αντώνης Λιώλης µε τον Φώτη Σεργουλόπουλο (ως Μέρλιν Μάνσον), που έπαιξε µουσική στο πάρτι για τα 4 χρόνια του Circus


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Μαρία Μαΐλλη • Fairy Nails
«Στο Κολωνάκι υπάρχει ακόµα η αίσθηση της γειτονιάς, µπορείς να τα κάνεις όλα µε τα πόδια, να χαιρετάς γνωστούς στο δρόµο. Νοµίζω ότι το βασικό στοιχείο που κάνει το Fairy Nails να ξεχωρίζει είναι ότι λειτουργούµε χωρίς ραντεβού, χωρίς δηλαδή η οµορφιά και η χαλάρωση να χρειάζονται “προγραµµατισµό”. Μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγµή να έρθεις εδώ –κλείνουµε στις 20.00– και να φρεσκάρεις τα νύχια σου ή τα φρύδια σου τόσο εύκολα, σα να παραγγέλνεις έναν καφέ».


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

∆ηµήτρης Χριστοφορίδης • Nice n Easy

«Μένω στη Φωκυλίδου και µου αρέσει η αίσθηση της γειτονιάς που έχει, παρόλο που το Κολωνάκι είναι το κέντρο της πόλης. Το προφίλ µας στηρίζεται στα αγνά, βιολογικά υλικά και στο πραγµατικό value for money. Παράδειγµα τα απογεύµατα (∆ευτ.-Πέµ.) µετά τις 17.00 σερβίρουµε φρεσκότατο σούσι µε € 6 τα 5 κοµµάτια. Πιστεύω ότι οι κερδισµένοι της κρίσης θα είναι όσοι διατηρήσουν τη σχέση ποιότητας–τιµής, η πολλή µόστρα και το show θα κοπεί και αυτό είναι καλό».
(Στη φωτό ο ∆.Χ. µε τη συνεργάτιδά του Ειρήνη Άντερσεν)

Πρόσφατα άρθρα από Επιµέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ

image
 Ο σκηνοθέτης που όλοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί του
image
Η κατσαρίδα... ενηλικιώθηκε
image
Μια καθόλου δήθεν περίπτωση

Voice Choice

image
Είναι πολύ ακριβά τα μαθήματα δημοκρατίας
24/05/2016 - 21:52
image
και τα 2 μέτρα-δώρο στους πλούσιους
30/05/2016 - 11:41
image
Τι είπε για ΕΚΑΣ, offshore και Χαϊκάλη
30/05/2016 - 16:11
image
Χιλιάδες πιτσιρίκια στις κερκίδες απόλαυσαν καρφώματα και τρίποντα από τον Γιάννη και τον Θανάση
30/05/2016 - 08:10
image
Ένας ισπανικός «εμφύλιος» σε ιταλικό έδαφος που κέρδισε το ποδόσφαιρο και όχι οι ιδεολογ...
29/05/2016 - 18:32
image
Η αποθέωση των χαμηλότερων ενστίκτων στο διαχρονικό αριστούργημα που επανακυκλοφορεί
30/05/2016 - 14:18
image
31 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος
30/05/2016 - 14:17
image
Ο διάσημος συγγραφέας σε μια απολαυστική συνέντευξη - ποταμό
29/05/2016 - 12:00
image
Εικόνες απο τα εγκαίνια στο The Box και φωτογραφίες της έκθεσης
30/05/2016 - 17:02

Smart Life

Advertisement

image
Η πόλη υποδέχεται το καλοκαίρι με την πρώτη γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking
30/05/2016 - 10:25
Actopolis, Goethe
Διαλέξεις για τις προοπτικές της Αθήνας και του ευρωπαϊκού Νότου στα «Soft Power Lectures. Πού...
27/05/2016 - 17:24
image
Διαβάστε γιατί το Sailor Jerry Spiced Rum δεν μοιάζει με κανένα άλλο
27/05/2016 - 12:35

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Πάρτε μέρος στη συζήτηση