31/07/2014

Αυτή την εβδομάδα το σχεδιάζει η Μαρια Οικονομοπουλου. Γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1961 και από το 1985 ζει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας όπου σπούδασε γλυπτική με ειδίκευση το δημόσιο χώρο. Κάνοντας βόλτες στις δύο μεγάλες πόλεις που βρίσκεται συχνά (Αθήνα και Ρότερνταμ) φωτογραφίζει το πράσινο που φροντίζουν ιδιώτες στο δημόσιο χωρο. Με μια χρονοβόρο διαδικασία (σχεδιάζοντας ένα-ένα και κόβοντας με το χέρι) μετασχηματίζει το φωτογραφικό υλικό σε χάρτινα λουλούδια, που χρησιμοποιεί για εφήμερες εγκαταστάσεις μεγάλων διαστάσεων και μια σειρά από Όμικρον βασισμένα σε διαφορετικές γραμματοσειρές.Το εξώφυλλό μας έγινε με βάση το ελληνικό Άλφα της γραμματοσειράς Century.

Η έκθεσή της «Not About Flowers» φιλοξενείται αυτό το καλοκαίρι στην γκαλερί Wilms (Venlo, Ολλανδια). Η γκαλερί MulierMulier από το Βέλγιο παρουσιάζει συχνά τη δουλειά της στο Knokke Zoute, αλλά και στην Art Athina. www.mariaikonomopoulou.com

DO IT! Κάθε εβδομάδα ένας καλλιτέχνης αναλαμβάνει να σχεδιάσει το εξώφυλλο της A.V. Στο τέλος της χρονιάς όλα τα εικαστικά εξώφυλλα θα συγκεντρωθούν για να εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη, όπου και θα είστε όλοι καλεσμένοι.

Συνέντευξη

Cine Voice

Ζωντανός στην πόλη

Greatest hits

City lover

Music week

2310 soul

Soundtrack της πόλης

Τέχνη

Book Voice

Σε είδα...

Stardust

Θέματα