Wine & Spirits

Σαντορίνη VS Δράμα, συναρπαστική κόντρα με κορυφαία Aσύρτικα στου Βασίλαινα

Η πιο διάσημη ελληνική ποικιλία σε μια γαστρονομική εμπειρία

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vas-anoigma.jpg

Κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού κρασιού και μας κάνει περήφανους μια και ήδη βρίσκεται στην ελίτ των ποικιλιών παγκοσμίως. Πατρίδα του είναι η Σαντορίνη αλλά η φήμη του και η διαρκώς αυξημένη ζήτηση έχουν οδηγήσει σε φυτεύσεις και σε άλλες περιοχές τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός. Ο «Βασίλαινας», με την εξαιρετική σύγχρονη ελληνική κουζίνα αλλά και εστιατόριο με σαφή οινοκεντρικό προσανατολισμό διοργανώνει τη Μεγάλη Τρίτη, 3 Απριλίου μια συναρπαστική οινογευσιγνωσία και βάζει στο τραπέζι 5 κορυφαία Aσύρτικα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές για την ποικιλία περιοχές τα οποία ταιριάζει ιδανικά με ένα ειδικά σχεδιασμένο νηστίσιμο μενού 6 πιάτων. Η head sommelier του «Βασίλαινα» Μαρία Δελίτσικου φωτίζει κάθε τους πτυχή συγκρίνοντας τις διαφορετικές εκφράσεις που μπορεί να έχει αυτό το υπέροχο σταφύλι από τη Σαντορίνη μέχρι τη Δράμα ενώ δίπλα της ο Μάνος Γαρνέλης προτείνει γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν τη συνολική γαστρονομική εμπειρία.  Το μενού είναι στην τιμή των 50€ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει:

Σαντορίνη Santo Wines Assyrtiko Sparkling Brut, Methode Traditionelle NV
Σαρδέλα μαρινάτη, μπρουσκέτα από προζυμένιο ψωμί, μαρμελάδα τομάτας 

Οινοποιείο Μπουτάρης “Santorini” Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
Tartar από γαρίδες Kοιλάδας και μαγιάτικο, με κρέμα μάραθου 

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη “Chateau Julia” Ασύρτικο, Δράμα ‘17
Ρεβιθάδα σε ξυλόφουρνο με αυγοτάραχο 

Κτήμα Τέχνη Οίνου «Ήδυσμα Δρυός» Ασύρτικο, Δράμα ‘16
Καλαμάρι σχάρας με κρέμα από κουνουπίδι, αρωματικό ταμπουλέ 

Οινοποιείο Βασάλτης Σαντορίνη Βαρέλι Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
Λαυράκι σχάρας με κουσκουσέ Θεσσαλονίκης αρωματισμένο με βανίλια και κρόκο Κοζάνης 

NOMAΔA Honey Soda + Lemon
«Γιαούρτι με μέλι και καρύδια»

Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, τηλέφωνο για κρατήσεις 2107210501

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ