ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;

Ναι, και ούτε που τον φαντάζεσαι
59
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;
59
  • Shares

Όσο εύκολο κι αν ακούγεται ως «φαγητό», το βραστό αυγό είναι λίγο μπελάς να το πετύχεις. Αν το παραβράσεις, κάνει αυτή την «ύποπτη» σκουροπράσινη γραμμή γύρω από τον κρόκο. Αν το βγάλεις από τη φωτιά νωρίτερα, μπορεί και να το διαλύσεις στην προσπάθειά σου να το ξεφλουδίσεις. Ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς τον τρόπο που μπορείς να μαγειρέψεις ένα αυγό για να το απολαύσεις τέλεια σφικτό. Στον ατμό.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;

Το αυγό γίνεται περισσότερο τρυφερό γιατί ο ατμός το ψήνει ομαλότερα. Είναι επίσης σχεδόν αδύνατον να ραγίσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος γιατί δεν «χτυπάει» δεξιά αριστερά στη δίνη του νερού που κοχλάζει στην κατσαρόλα (ή το μπρίκι). Και απ’ τη στιγμή που βάζεις το αυγό όταν ήδη έχει ζεσταθεί το σκεύος και έχει ατμό – χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσεις τη θερμοκρασία όπως θα έκανες όταν άρχιζε να βράζει το νερό – είναι πιο εύκολο να το καθαρίσεις (τα αυγά που μαγειρεύονται σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες, καθαρίζονται ευκολότερα).  Επίσης, το αυγό μαγειρεύεται πιο γρήγορα αφού δεν χρειάζεται να περιμένεις να βράσει πρώτα η γεμάτη νερό κατσαρόλα.  

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις ελάχιστο νερό στον πάτο της κατσαρόλας, να βάλεις μέσα μια σχάρα ατμού, να κλείσεις το καπάκι και να τη βάλεις στο μάτι. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει το νερό να εξατμίζεται μέσα στην κατσαρόλα, βάζεις απαλά το αυγό στη σχάρα (με μια κουτάλα ή δαγκάνα, καίει και ο ατμός) και το αφήνεις μέσα για περίπου 6 λεπτά αν θέλεις να είναι μελάτο, ή 11-12 λεπτά αν το θέλεις σφιχτότερο (ο χρόνος είναι και ανάλογα με τα πόσα αυγά έχεις στην κατσαρόλα). Ύστερα το βγάζεις και το βυθίζεις σε κρύο νερό για να «διακόψεις» τη διαδικασία μαγειρέματος.  

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;

Bonus tip: Τα αυγά που έχουν περάσει οι μέρες τους ξεφλουδίζονται πιο εύκολα από τα φρέσκα. Εάν, τώρα το Πάσχα για παράδειγμα, θέλετε τα βαμμένα αυγά σας να ξεφλουδίζονται εύκολα και ομοιόμορφα, αγοράστε τα τουλάχιστον 1-2 βδομάδες νωρίτερα (διατηρούνται μια χαρά στο ψυγείο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
24.07.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
24.07.2017 - 07:00
Μια σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο και η παρερμηνεία της
ELLINIKA HOAXES
23.07.2017
COSMIC TELEGRAM
22.07.2017 - 19:33
Συναισθηματισμός και μαζικοποίηση ή «έλα να αγαπηθούμε, darling»
URBAN CULTURE
22.07.2017 - 10:43
Κυκλοφορούν στους δρόμους και ξεχειλίζουν γνήσιο ταλέντο
ΘΕΜΑ
21.07.2017 - 14:06
Προτού κλείσεις τη βαλίτσα των διακοπών και σαλπάρεις για μέρη εξωτικά, διάβασε ποια είναι εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις με την καμία
SOCIAL
21.07.2017 - 14:03
Το δίδυμο του Cineλθετε λίγο πριν βγει και πάλι στο δρόμο για καλοκαιρινή περιοδεία, δίνει μία ασυνήθιστη συνέντευξη στην AV.