ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;

Ναι, και ούτε που τον φαντάζεσαι
59
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;
59
  • Shares

Όσο εύκολο κι αν ακούγεται ως «φαγητό», το βραστό αυγό είναι λίγο μπελάς να το πετύχεις. Αν το παραβράσεις, κάνει αυτή την «ύποπτη» σκουροπράσινη γραμμή γύρω από τον κρόκο. Αν το βγάλεις από τη φωτιά νωρίτερα, μπορεί και να το διαλύσεις στην προσπάθειά σου να το ξεφλουδίσεις. Ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς τον τρόπο που μπορείς να μαγειρέψεις ένα αυγό για να το απολαύσεις τέλεια σφικτό. Στον ατμό.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;

Το αυγό γίνεται περισσότερο τρυφερό γιατί ο ατμός το ψήνει ομαλότερα. Είναι επίσης σχεδόν αδύνατον να ραγίσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος γιατί δεν «χτυπάει» δεξιά αριστερά στη δίνη του νερού που κοχλάζει στην κατσαρόλα (ή το μπρίκι). Και απ’ τη στιγμή που βάζεις το αυγό όταν ήδη έχει ζεσταθεί το σκεύος και έχει ατμό – χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσεις τη θερμοκρασία όπως θα έκανες όταν άρχιζε να βράζει το νερό – είναι πιο εύκολο να το καθαρίσεις (τα αυγά που μαγειρεύονται σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες, καθαρίζονται ευκολότερα).  Επίσης, το αυγό μαγειρεύεται πιο γρήγορα αφού δεν χρειάζεται να περιμένεις να βράσει πρώτα η γεμάτη νερό κατσαρόλα.  

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις ελάχιστο νερό στον πάτο της κατσαρόλας, να βάλεις μέσα μια σχάρα ατμού, να κλείσεις το καπάκι και να τη βάλεις στο μάτι. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει το νερό να εξατμίζεται μέσα στην κατσαρόλα, βάζεις απαλά το αυγό στη σχάρα (με μια κουτάλα ή δαγκάνα, καίει και ο ατμός) και το αφήνεις μέσα για περίπου 6 λεπτά αν θέλεις να είναι μελάτο, ή 11-12 λεπτά αν το θέλεις σφιχτότερο (ο χρόνος είναι και ανάλογα με τα πόσα αυγά έχεις στην κατσαρόλα). Ύστερα το βγάζεις και το βυθίζεις σε κρύο νερό για να «διακόψεις» τη διαδικασία μαγειρέματος.  

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βράσεις ένα αυγό;

Bonus tip: Τα αυγά που έχουν περάσει οι μέρες τους ξεφλουδίζονται πιο εύκολα από τα φρέσκα. Εάν, τώρα το Πάσχα για παράδειγμα, θέλετε τα βαμμένα αυγά σας να ξεφλουδίζονται εύκολα και ομοιόμορφα, αγοράστε τα τουλάχιστον 1-2 βδομάδες νωρίτερα (διατηρούνται μια χαρά στο ψυγείο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΘΕΜΑ
26.09.2017 - 09:19
Προσπάθησε να είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος πριν την αναζήτηση εργασίας
26.09.2017 - 09:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25.09.2017 - 10:28
Το χαριτωμένο στις αναλύσεις «τύπου Βαρουφάκη» είναι το εσκεμμένο θόλωμα περιόδων και ευθυνών
MEDIA
19.09.2017 - 13:14
Όλα τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ των δημοσιογράφων που κρύβουν τα παρασκήνια