Resto

Το «Μελτέμι» του Αιγίου είναι ένα όμορφο στέκι για όλες τις ώρες

Τάρτα θαλασσινών, γαριδομακαρονάδες και πολλές ακόμα λιχουδιές με φόντο το κύμα

119965-275894.jpg
Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371020-766365.jpg

Το εστιατόριο Μελτέμι στα Διγελιώτικα – το όμορφο παραθαλάσσιο προάστιο του Αιγίου – είναι ένα στέκι που δυσκολεύτηκα να χαρακτηρίσω το είδος του. Γιατί όντας πάνω στην αμμουδιά έχει καλόγουστες ομπρέλες με ξαπλώστρες και service, εισερχόμενος στον μακρόστενο πανέμορφο κήπο με τις σκιερές μουριές και τις φερφορζέ πολυθρόνες θυμίζει bar και καφετέρια, ενώ στο βάθος πάνω σ’ ένα ξύλινο deck υπάρχουν τα τραπέζια του φαγητού σε όμορφη διάταξη. Την απόφαση για τον χαρακτηρισμό την πήρα όταν μπήκα στην κουζίνα και είδα την μπριγκάντα της, την οργάνωση αλλά και φυσικά τα εδέσματα που κινούνται ανάμεσα στην τοπική και τη Μεσογειακή και όχι μόνο κουζίνα.

Ένα υβριδικό λοιπόν είδος που τα έχει περίπου όλα, δημιουργήθηκε το 1998 – το 2018 θα γιορτάσει 20ετία – από την Έφη και τον Δημήτρη Αποστολόπουλο.

Παρακολουθήσαμε την παρασκευή του μπουργέτου από τα χέρια της κυρίας Έφης, τη σαρδέλα γεμιστή με σκόρδο και μαϊντανό, το γέμισμα του γαύρου αλλά και την προετοιμασία της γαριδομακαρονάδας με ταλιατέλες.

Διακρίναμε μια υπερβολικά μεγάλη γκάμα των εδεσμάτων στον κατάλογο (η φιλοσοφία του καταστήματος είναι εδώ θα τα βρεις όλα). Μια δωδεκάδα ορεκτικά, μια δωδεκάδα θαλασσινά, μια δωδεκάδα σαλάτες, 15 πιάτα σπέσιαλ, 12 πιάτα με ψητά κρέατα και ψάρια ημέρας.

Ξεχωρίσαμε εκτός των εδεσμάτων των οποίων παρακολουθήσαμε την προετοιμασία, τα τυροπιτάρια με χειροποίητο φύλλο, το καλαμάρι με πολύχρωμες πιπεριές, την τάρτα θαλασσινών, το σουφλέ μελιτζάνας, το φιλέτο μοσχάρι με λευκή σάλτσα μανιταριών και μπράντι.

Από τις σαλάτες μας κέρδισε η σαλάτα «Μελτέμι» με σταφίδες, πορτοκάλι, μήλο και σος μελιού και η σαλάτα με το μαρούλι, ρόδι, κουκουνάρι και φιστίκι Αιγίνης. Περισσότερα.

*Για το μπουργέτο Αιγιάλειας διαβάστε εδώ.

**Για την Αχαιών Οινοποιητική διαβάστε εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ