ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα τορτελίνι του τυρολάτρη

Αν βλέπεις μοτσαρέλα και ερωτεύεσαι, αυτή είναι η συνταγή των ονείρων σου!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322105-649976.jpg

Ακούς τη λέξη «τσένταρ» και τρέχουν τα σάλια σου. Βλέπεις παρμεζάνα και αλληθωρίζεις από τη χαρά σου. Θεωρείς τη λιωμένη μοτσαρέλα, ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στον πλανήτη Γη. Το ψυγείο σου συναγωνίζεται σε ποικιλία τυριών και τα πιο ψαγμένα delicatessen. Ναι, είσαι ο τύπος που θα μπορούσε να ζει μόνο με τυρί και κράκερ (χωρίς τα τελευταία να είναι απαραίτητα). Αν δεν είσαι χάμστερ, είσαι ένας μέγας τυρολάτρης και αυτή η συνταγή φτιάχτηκε για εσένα.


Αν σκεπάσουμε με μια ζελατίνα το πυρέξ, τα τορτελίνι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δύο μέρες στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.

Υλικά για 6-8 άτομα
  • 500 γρ. τορτελίνι (με γέμιση της αρεσκείας μας)
  • 1/3 του φλιτζανιού τυρί μασκαρπόνε
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Easy
  • 60
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Αφού τα σουρώσουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλύψει όλα τα τορτελίνι.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ, που προηγουμένως έχουμε αλείψει με βούτυρο.
  5. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα.
  6. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια χρυσαφιά, τραγανή κρούστα.
  7. Σερβίρουμε αμέσως και προαιρετικά γαρνίρουμε με μαϊντανό ή βασιλικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ