ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με φασολάκια και τόνο

Νόστιμη και εύκολη συνταγή για «δύσκολα» δευτεριάτικα βράδια 

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345697-718020.jpg
  • 1/2 καρβέλι χωριάτικο ψωμί κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. φασολάκια
  • 400 γρ. φασόλια άσπρα (κονσ.) στραγγισμένα και καλά ξεβγαλμένα
  • 120 γρ. τόνος σε λάδι στραγγισμένος (κονσ.)
  • 4 ώριμες ντομάτες σε φέτες
  • 2 κουτ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. ανάμικτα φύλλα πράσινης σαλάτας
  • ----------------------------
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1 κουτ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. χυμός λεμονιού
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Easy
  • 30
  • All
  • Σαλάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τηγανίζετε τις μπουκιές του ψωμιού σε ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές, ώσπου να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
  3. Ζεματίζετε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 3 λεπτά, σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από κρύο νερό για 2-3 λεπτά.
  4. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα φασολάκια με το ψωμί, τα φασόλια, τον τόνο, τις ντομάτες, τις ελιές και τα φύλλα πράσινης σαλάτας.

Για το ντρέσινγκ:

  1. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού και τα βάζετε στο τηγάνι που τηγανίσατε τις μπουκιές ψωμιού.
  2. Αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.
  3. Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
  4. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνετε τη σαλάτα λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ