ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Pizza σε sticks

Πίτσα σε μπουκιές; Ω, ναι!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375272-774622.jpg

Είναι το τέλειο, εύκολο σνακ όταν μαζεύεται η παρέα στο σαλόνι σου. Ακόμη και όταν σκάνε μύτη ξαφνικά, μια που αυτές οι μπουκίτσες-πίτσας γίνονται μέσα σε μόλις 15 λεπτά.  

Υλικά για 4-6 άτομα
  • ελαιόλαδο
  • 400γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα (ή πεκορίνο)
  • λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
  • φρέσκια ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι φέτες πεπερόνι, κομμένα στη μέση
  • ζεστή σάλτσα μαρινάρα για το σερβίρισμα
  • Easy
  • 30
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 200°C.
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να πάρει το σχήμα και το μέγεθος (περίπου) του ταψιού.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί. Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  5. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  6. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω το δεντρολίβανο και τη ρίγανη.
  7. Τοποθετούμε το πεπερόνι και από πάνω ρίχνουμε την παρμεζάνα.
  8. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου για 10 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτσα να κρυώσει για 3-4 λεπτά πριν τη μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
  10. Κόβουμε την πίτσα οριζόντια στη μέση. Έπειτα κόβουμε τα δύο μισά σε μικρά sticks μήκους περίπου 5 εκατοστών.
  11. Σερβίρουμε με μια ωραία σάλτσα μαρινάρα ως ντιπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ