ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκοτένια πασχαλινά αυγά

Σε αυτό το Πάσχα βάλε λίγο χρώμα και πολλή σοκολάτα 

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349674-725686.jpg

Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις το πασχαλινό τραπέζι, μπορείς όμως να τα κλείσεις σε ένα μικρό κουτάκι και να κάνεις ένα μικρό, χαριτωμένο δωράκι σε όσους αγαπάς. Ποιος δεν θα ήθελε ένα σοκολατομπισκοτένιο αυγό; 

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • χρωματιστή σοκολάτα για την επίστρωση
  • Medium
  • 120more
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει αφράτο (περίπου 2 λεπτά).
  2. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ταυτόχρονα ενσωματώνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το ζαχαρούχο και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά μετά την προσθήκη κάθε υλικού.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Έπειτα δίνουμε σε κάθε μπαλάκι το σχήμα ενός αυγού. (Εναλλακτικά μπορούμε να απλώσουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και να χρησιμοποιήσουμε κουπάτ).
  5. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
  6. Λιώνουμε τη χρωματιστή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  7. Έπειτα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τα μπισκότα (3-4 κάθε φορά), τινάζουμε την περιττή σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια λαδόκολλα.
  8. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να σκληρύνει η σοκολάτα. Αφού κρυώσουν, λιώνουμε διαφορετικό χρώμα σοκολάτας και «ραντίζουμε» πάνω από τα μπισκότα.
  9. Αποθηκεύουμε τα μπισκότα στο ψυγείο και τα σερβίρουμε παγωμένα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ