ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριγκατόνι με μανιτάρια και σπανάκι

Αν ψάχνεις κάτι γρήγορο, εύκολο και αμαρτωλά νόστιμο αυτή η συνταγή με ριγκατόνι είναι ό,τι πρέπει

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rigatoni-anoigma.jpg
Υλικά για 4-6 άτομα
  • 350 γρ. ριγκατόνι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια portobello, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι σπανάκι
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο pecorino ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους.
  2. Όσο βράζουν τα ριγκατόνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  3. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, το τυρί κρέμα, το νερό που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και το pecrorino ή την παρμεζάνα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα ριγκατόνι (αφού προηγουμένως τα έχουμε σουρώσει) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ