Visual Browsing
Athens 102.5 Voice

Ρεβίθια με φέτα και ντομάτα στον φούρνο

Φάε και κανένα όσπριο!

Δεν σου αρέσουν τα ρεβίθια; Απλά περίμενε μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Η ντομάτα και η λιωμένη φέτα κάνουν όλη τη διαφορά και μάλιστα μόλις σε 20 λεπτά. 

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες, χωρίς τη φλούδα τους και κομμένες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες
  • 2 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
  • 400γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 180°C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) και σοτάρουμε τις ντομάτες για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ρεβίθια, τη ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν λίγο, περίπου 15 με 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από τα ρεβύθια. Μετακινούμε τη σχάρα του φούρνου στην πάνω θέση και ψήνουμε μέχρι να λιώσει η φέτα, περίπου για 3 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με ψωμί (προαιρετικά). 

  • Βασικό υλικό Όσπρια
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5