ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριθαρότο με λουκάνικο και παρμεζάνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344604-716122.jpg

Εύκολο, γευστικό και –κυρίως- γρήγορο. Σε λιγότερο από μισή ώρα έχεις μαγειρέψει για όλη την οικογένεια, χωρίς καθόλου κόπο. Συν ότι τους έχεις εκπλήξει όλους, γιατί απόψε το δείπνο έχει κάτι το ασυνήθιστα νόστιμο.

Υλικά για 4 άτομα

 

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. λουκάνικο (της αρεσκείας μας), κομμένο σε ροδέλες
  • 500 γρ. μπρόκολο, χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα (και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (με διάμετρο περίπου 25εκ.) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
  2. Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο, περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα λεπτό, ίσα να τσιγαριστεί.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  6. Με ένα καπάκι σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
  7. Έπειτα ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ