ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Fettuccine με λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ενθουσιάσει τους πάντες!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341046-709376.jpg
Υλικά για 4-6 άτομα

 

  • 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ. γλ. μπούκοβο
  • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο, κατσικίσιο τυρί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν.
  2. Τρία λεπτά πριν γίνουν al dente ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  3. Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, έπειτα σουρώνουμε τα fettuccine και τη λιαστή ντομάτα.
  4. Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το μπούκοβο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ½ φλιτζάνι νερό που έχουμε κρατήσει και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  7. Έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά με τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και η σάλτσα να πάει παντού.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ