ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα…

…Kαι το μυστικό για μελωμένες πατάτες

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351507-729272.jpg
  • 700 γραμμ. μπούτι χοιρινό (κιλότο ή στρογγυλό) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι σπιτική μαγιονέζα ή έτοιμη
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 ξύλινα σουβλάκια
  • 1 μεγάλο άνυδρο κομμένο κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 8 ντοματίνια
  • Αλάτι
  • --------------------------
  • Για τις πατάτες φούρνου:
  • 6 μεγάλες κίτρινες πατάτες
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Easy
  • 120more
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τις φέτες των 2 κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τρίβουμε πιπέρι.
  2. Μ’ ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο, ή ακόμα κι από την προηγούμενη ημέρα.
  4. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε καλά και φυλάμε στη συντήρηση.
  5. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και τα κομμάτια πάλι στη μέση. Κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε ίνες και σπόρους και τις κόβουμε στη μέση και πάλι σε τέταρτα. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
  6. Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια κρέας, κρεμμύδι, πιπεριά, ντοματίνια. Ξεκινάμε με λαχανικό και τελειώνουμε με λαχανικό. Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 3’-4’ από κάθε πλευρά. Συνολικά θέλουν 12’-15’ ψήσιμο.

Για τις πατάτες φούρνου:

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 6.
  2. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 15’. Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο 250οC στις αντιστάσεις.
  4. Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε να σπάσουν μεταξύ τους οι πατάτες και να κάνουν εξογκώματα.
  5. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
  6. Ψήνουμε για 30’-35’, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν μελωμένες.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ