Θεματα

Γιατί ο χαλβάς μάς κάνει καλό;

Μάθε τα πάντα για τα οφέλη του γλυκού που... κάνει καλό!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341903-710796.jpg

Αυτές τις μέρες, ο χαλβάς δεν λείπει από κανένα σπίτι. Είναι το γλυκό που παραδοσιακά τρώμε σε περιόδους νηστείας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση και τα έθιμά μας. Κι η παράδοση των λαών είναι –πράγματι- σοφή.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Σουσάμι, ταχίνι, χαλβάς ιδιότητες και ευεργετικές δράσεις» αποδεικνύονταιπλέον και επιστημονικά τα δεκάδες οφέλη του σουσαμιού και των προϊόντων που παράγονται με βάση το σουσάμι, όπως είναι το ταχίνι και ο χαλβάς.

Τρώγοντας λοιπόν σουσάμι, ταχίνι ή χαλβά, ο οργανισμός μας απολαμβάνει μια σειρά από οφέλη, όπως είναι η καταπολέμηση της χοληστερίνης, η καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η πρόληψη του καταρράκτη, η συμβολή στην αντιμετώπιση του διαβήτη αλλά και της αρτηριοσκλήρυνσης, η καταπολέμηση της υπέρτασης και η σωστή λειτουργία του ήπατος.

Και όχι μόνο…Το σουσάμι (από το οποίο εξ ολοκλήρου παρασκευάζεται το ταχίνι) θεωρείται υπερτροφή καθώς είναι πλούσιο σε: βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες, θειούχα αμινοξέα, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και νιασίνη!

Αυτή τη Σαρακοστή λοιπόν, αλλά και όλες τις ημέρες του χρόνου, απόλαυσε Μακεδονικό Χαλβά και Μακεδονικό ταχίνι! Ο Μακεδονικός Χαλβάς, βλέπεις, παράγεται από ταχίνι, δηλαδή από 100% αλεσμένο σουσάμι, το οποίο μάλιστα εδώ και έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Με άλλα λόγια πρόκειται το απόλυτο γλυκό που κάνει το απόλυτο…καλό στην υγεία σου!  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ