ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

4 φίλοι άνοιξαν το πρώτο μικροζυθοποιείο στο κέντρο της Αθήνας

Η Noctua έχει έμβλημα την κουκουβάγια και είναι μια πραγματικά καλή μπίρα
1841
4 φίλοι άνοιξαν το πρώτο μικροζυθοποιείο στο κέντρο της Αθήνας
4 φίλοι άνοιξαν το πρώτο μικροζυθοποιείο στο κέντρο της Αθήνας
1841
  • Shares

Σχεδόν όλα τα αγόρια φίλοι μου είχαν αυτό το όνειρο. Να φτιάξουν τη δική τους μπίρα. Θα ήταν η καλύτερη, η πιο γευστική, θα την έπιναν όλοι. Εγώ θα έπαιρνα το Πούλιτζερ, με κάποιον τρόπο θα έβγαζα αρκετά λεφτά ώστε να γυρίσω τον κόσμο, και θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Μετά ξυπνήσαμε.

Σε ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων όμως στην οδό Πειραιώς, το όνειρο υπάρχει ακόμα. Κι αυτή τη φορά έχει μπλεχτεί αρκετά ελπιδοφόρα με την πραγματικότητα. Ο Ιάσονας, ο Χρήστος, ο Ορφέας και ο Δημήτρης, όλοι φίλοι μεταξύ τους, παράτησαν τις προηγούμενες δουλειές τους και τον Αύγουστο του 2016 άνοιξαν το πρώτο μικροζυθοποιείο της Αθήνας. Με τη βοήθεια του οινολόγου και beer brewer Νίκου Χατζάκη, άρχισαν δειλά να παράγουν τη δική τους μπίρα. Το όνομα αυτής, Noctua.

Noctua; «Ναι! Το όνομα της νυχτερινής κουκουβάγιας στα λατινικά!», λέει ο Χρήστος. «Το σύμβολο της Αθήνας!», συμπληρώνει ο Ιάσονας. «Φαγωθήκαμε να ανοίξουμε τη μικροζυθοποιεία μας στο κέντρο, γιατί θέλαμε να είναι επισκέψιμη. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα πώς φτιάχνεται η μπίρα. Και στη Αθήνα δεν υπάρχει άλλη ζυθοποιεία, κάτι που είναι πολύ περίεργο. Η Θεσσαλονίκη, ας πούμε, έχει δυο-τρεις».

Be wise, drink craft!

Στο μεγάλο ενιαίο χώρο, που δεν θυμίζει πια παλιό συνεργείο, υπάρχουν ξύλινοι πάγκοι και πολλά μπουκάλια με τη κουκουβάγια να σε κοιτάει με νόημα. Στο βάθος τα καζάνια αστράφτουν. Συγκεντρωνόμαστε γύρω τους και τα παιδιά εξηγούν λεπτομερώς όλη τη διαδικασία παραγωγής. «Στόχος μας είναι να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά σημαίνει craft μπίρα και πώς δημιουργείται. Πιστεύουμε ακράδαντα πως δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η μπίρα, απλά δεν έχει ανακαλύψει ακόμα την μπίρα που του ταιριάζει. Σκοπός μας είναι να τον βοηθήσουμε να το βρει».

Το ζυθοποιείο προς το παρόν δεν είναι ανοιχτό για ξενάγηση συγκεκριμένες ώρες και μέρες, όμως σύντομα θα υπάρχει πρόγραμμα. Μέχρι τότε γίνονται συχνά event και αρκετά Σάββατα (υπάρχει ενημέρωση από τη σελίδα τους στο Facebook), καλούν τον κόσμο σε δοκιμές.

Αρκετά όμως με όλα αυτά. Ήρθε η ώρα να πιούμε μπίρες. Και τι μπίρες! Χωρίς καμία υπερβολή, οι δύο πρώτες τους μπίρες είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Η Head Twister είναι μια pale ale με 5,2% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αρκετά πικρή στην αρχή για ξανθιά μπίρα. Γρήγορα όμως η ασυνήθιστη πικράδα της δίνει τη θέση της σε ένα πλούσιο σώμα και μία επίγευση που καλά κρατεί. Σε εκπλήσσει!

Oι δύο πρώτες μπίρες Noctua, μία Pale Ale και μία Black Ipa

Η μαύρη Night Vision όμως με 7,2% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, είναι ξεκάθαρα η αγαπημένη μου. Πλούσια, γευστική, με ισορροπημένα αρώματα και νότες σοκολάτας, είναι από τις πιο ωραίες μαύρες μπίρες που έχω πιει πο-τέ! Αυτό δεν είναι απλά το όνειρο τεσσάρων αγοριών. Είναι ένα ακόμα αισιόδοξο βήμα προς το μέλλον της ελληνικής, ποιοτικής μπίρας.

Info

Πειραιώς 124, 210 3454484, Fb: Noctua Brewery Athens

*Μπορείτε να προμηθευτείτε τη Noctua, είτε κατευθείαν από το ζυθοποιείο, είτε από επιλεγμένες κάβες και καταστήματα (όλες οι διευθύνσεις στο www.noctua.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
25.09.2017 - 15:16
Σχεδόν αθόρυβα η ηγεμονία του κοινωνικού δικτύου που καθορίζει την καθημερινότητά περισσότερων από 2 δις χρηστών παγκοσμίως, μετατρέπεται σε γεωπολιτική δύναμη
VIRAL
26.09.2017 - 07:04
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
26.09.2017 - 07:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25.09.2017 - 10:28
Το χαριτωμένο στις αναλύσεις «τύπου Βαρουφάκη» είναι το εσκεμμένο θόλωμα περιόδων και ευθυνών