Αθλητισμος

Ξημερώνει κρίσιμη μέρα για τον Παναθηναϊκό

Σήμερα η συνάντηση Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου για τα χρέη και τα ονόματα που ενδέχεται να συμμετέχουν στο PAO Foundation 

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371957-768372.jpg
Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Είναι δεδομένο πως τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν ένα σωρό «κρίσιμες ημέρες» για το μέλλον του Παναθηναϊκού, αφού θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στον Οκτώβρη θα γνωρίζουμε λίγο-πολύ πώς θα πορευτεί το «τριφύλλι» σε διοικητικό επίπεδο.

Όπως γίνεται κατανοητό, μοναδική λύση στην παρούσα φάση είναι η πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το PAO Foundation. Βέβαια, για να πάρει μπρος η διαδικασία, πρέπει η ΠΑΕ να απαλλαχθεί από τα χρέη της. Αυτά υπολογίζονται σε 35 εκατομμύρια (ίσως και παραπάνω) και γι’ αυτό σήμερα θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Γιαννακόπουλο.

Όσο κι αν παραξενεύει σχεδόν τους πάντες, όλες οι πηγές του ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Αλαφούζος είναι διατεθειμένος να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους, ώστε να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη μέρα.

Ουδείς ξέρει τι έχει συζητήσει ως τώρα με τον Γιαννακόπουλο και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί σήμερα. Αν, δηλαδή, όντως ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Αλαφούζο να πληρώνει αρκετά ακόμη εκατομμύρια, αν θα ζητήσει κάποια ανταλλάγματα γι’ αυτό ή επίσης αν θα θέλει να συμμετέχει στο PAO Foundation  κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Αν το σημερινό κρίσιμο ραντεβού έχει θετική έκβαση, τότε θα ξεκινήσει το… ψάξιμο για την ανεύρεση επιφανών Παναθηναϊκών, που θα βοηθήσουν την ομάδα. Φυσικά, ο Γιαννακόπουλος έχει κάνει μπόλικες συζητήσεις και λέγεται πως ήδη έχει βρει αρκετούς «συμπαίκτες».

Ο ένας θα είναι λογικά ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου. Ιδιοκτήτης της εταιρείας ΠΑΦΑΡΜ και συμμέτοχος με τη ΒΙΑΝΕΞ του Γιαννακόπουλου στην εταιρεία Superfoods, η οποία είναι και χορηγός στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Ο Παπάζογλου είναι κι αυτός «πράσινων» αισθημάτων και λέγεται ότι έχει συμφωνήσει να συνδράμει οικονομικά.

Σύμφωνα με όσα γράφονται σε εφημερίδες και sites, ζεστοί για να βοηθήσουν είναι και δύο άνθρωποι που το όνομά τους ακούστηκε τα τελευταία χρόνια για την ανάληψη της ΠΑΕ: Του Σπύρου Θεοδωρόπουλου της Chipita και του βιομήχανου Τίτου Βασιλόπουλου. Από ‘κει και πέρα, έχει γίνει κουβέντα με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο της Vivartia, που διετέλεσε και πρόεδρος του ΣΕΒ, αλλά και με τον Χάρη  Βαφειά.

Έχει ενδιαφέρον να φανεί πόσους από τους παραπάνω θα μπορέσει να πείσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τι θα γίνει με εκείνους που κάποτε απάρτιζαν την ΠΕΚ, στην εποχή της πολυμετοχικότητας. Δηλαδή τους κ.κ. Ξυλά, Δάβαρη, Νίκα, Πολέμη. Ο Νικόλας Πατέρας δύσκολα θα συμμετέχει, αφού δεν πρέπει να έχει φτιάξει ακόμη τις σχέσεις του με την οικογένεια Γιαννακόπουλου, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα συμμετέχει στο project, η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Μην λησμονούμε πως τον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν αρκετά μέλη της οικογένειας Νιάρχου και Λάτση, ενώ δεν πάνε παρά λίγες μέρες που ο Δ. Γιαννακόπουλος ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram μαζί με τον Πάρη Κασιδόκωστα. Φήμες ήθελαν τον γιο της Μαριάννας Λάτση να συμμετέχει δυναμικά στη νέα προσπάθεια, αλλά αυτός φέρεται να το διέψευσε μέσω κύκλων του. Θα φανεί κι αυτό στην πορεία, αφού πρόκειται για οπαδό του Παναθηναϊκού και προσωπικό φίλο του Δ. Γιαννακόπουλου.

Τέλος, ο Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να δώσει 10.000.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό άμεσα και να… επαναλαμβάνει την ίδια κατάθεση κάθε χρόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ