Αθλητισμος

Ξενύχτησε η Αθήνα για χάρη του Παναθηναϊκού (video)

Πρωτοφανείς πανηγυρισμοί από το ΣΕΦ μέχρι το ΟΑΚΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358498-742514.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορεί να μην κατάφεραν να πανηγυρίσουν ουσιαστικά μέσα στο ΣΕΦ, μετά τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν, όμως στο φινάλε της βραδιάς έζησαν μία από τις σπουδαιότερες μέρες της μπασκετικής τους ζωής. 

Στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου ήταν απλά τα προεόρτια. Η αποστολή αναχώρησε γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα με τελικό προορισμό το ΟΑΚΑ και η πρώτη έκπληξη ήρθε μόλις το πούλμαν έστριψε στη Συγγρού. Τουλάχιστον 300 άτομα με μηχανάκια περίμεναν τους πρωταθλητές Ελλάδος και τους συνόδευσαν ως το Μαρούσι. Στην πορεία προστέθηκαν κι άλλοι οπαδοί στο κονβόι και η εικόνα στον κόμβο Κηφισίας-Αλεξάνδρας ήταν κάπως έτσι: 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Gist III (@gistopoulous14) στις Ιούν 11, 2017, 3:11μμ PDT

Το μεγάλο πανηγύρι, όμως, στήθηκε έξω από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Πάνω από 20.000 άτομα αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πλήθος που μαζεύτηκε ποτέ για να πανηγυρίσει έναν εγχώριο τίτλο. 

Από νωρίς πήγαν οι πρώτοι, σίγουρα αναμενόταν πολύς κόσμος, αλλά η βελτίωση του καιρού και ο... ξεσηκωμός από το social media, ώθησαν χιλιάδες άτομα να αφήσουν τα σπίτια τους και να πάνε στην υποδοχή των θριαμβευτών. 

Ολοι οι εξωτερικοί χώροι του γηπέδου γέμισαν ασφυκτικά, ενώ έκλεισε τόσο η Σπύρου Λούη όσο και η Λεωφόρος Κύμης! Μάλιστα, ενώ το πλήθος περίμενε τους παίκτες του "τριφυλλιού", εμφανίστηκαν και πλανόδιοι με πάγκους για σουβλάκια και χοτ ντογκ! 

Λίγο πριν από τις 2, το λεωφορείο έφτασε στο γήπεδο και φυσικά δεν μπορούσε καν να προσεγγίσει τα αποδυτήρια. Οι παίκτες κατέβηκαν και αποθεώθηκαν. Ο Παππάς, ο Τζέιμς που βρέθηκε στον... αέρα από τις εκδηλώσεις λατρείας, ο Φώτσης που φώναζε συνθήματα μαζί με τον κόσμο, ο Γκιστ, όλοι τους... 

Το τελευταίο ραντεβού για τη σεζόν είναι σήμερα στις 9 το βράδυ, μέσα στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, όπου θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος και η φιέστα για το φετινό νταμπλ του Παναθηναϊκού. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ