Αθλητισμος

Το Τσάμπιονς Λιγκ στο Facebook!

Όχι στην Ελλάδα, αλλά στις ΗΠΑ σε πρώτη φάση τουλάχιστον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361048-747707.jpg
Eurokinissi Sports

Το ποδόσφαιρο είναι το σπορ που απασχολεί περισσότερο τους χρήστες του Facebook και το Fox Sports πήρε την εξής απόφαση: Από τον Σεπτέμβριο θα μεταδώσει 20 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του Facebook! Δώδεκα ματς των ομίλων, τέσσερα της φάσης των «16» και άλλα τόσα στα προημιτελικά.

Τα νούμερα που ανάγκασαν τους Αμερικάνους να καινοτομήσουν είναι εντυπωσιακά. Πέρυσι, για παράδειγμα, ένας φιλανθρωπικός αγώνας που διοργάνωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ και μεταδόθηκε σε live streaming από το FB είχε σχεδόν 4.000.000 θεάσεις. Σκεφτείτε πόσοι θα είναι αυτοί που θα συντονιστούν για έναν επίσημο αγώνα και μάλιστα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Στον τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα σε Ρεάλ και Γιουβέντους, 34.000.000 άνθρωποι σχολίασαν ή έκαναν like κατά τη διάρκεια του ματς, βλέποντάς τον από την τηλεόραση. Τώρα θα μπορούν να βλέπουν ένα παιχνίδι από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Θεωρείται βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια κι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Fox. Η απήχηση αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, καθώς σχεδόν σε όλο τον πλανήτη το Τσ. Λιγκ μεταδίδεται από συνδρομητικά κανάλια. Αντίθετα, οι αγώνες μέσω Facebook θα είναι free to air στους κατοίκους της εκάστοτε χώρας.

Μάλιστα, το τηλεοπτικό δίκτυο –το Fox εν προκειμένω- δεν αναλαμβάνει καν το hosting του streaming. Αυτό είναι δουλειά του Facebook, που έχει μάλιστα ήδη εμπειρία. Από τον περασμένο Γενάρη μεταδίδονται παιχνίδια του μεξικάνικου πρωταθλήματος, ενώ ετοιμάζονται ανάλογες συμφωνίες για το αμερικάνικο πρωτάθλημα μπέιζμπολ.

Τo Fox Sports, πάντως, ετοίμαζε καιρό αυτή την κίνηση, αφού εδώ και καιρό μεταδίδει μέσω social media μια εβδομαδιαία ποδοσφαιρική εκπομπή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ