Αθλητισμος

Τσάμπιονς Λιγκ από τον καναπέ

Δύσκολα τα πράγματα για τις ελληνικές ομάδες

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347209-720814.jpg

Πώς νιώθετε φέτος που παρακολουθούμε εξαρχής το Τσάμπιονς Λιγκ δίχως ελληνική ομάδα; Μάλλον πρέπει να συνηθίσουμε για τα επόμενα χρόνια, όπου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε σύλλογο από τη χώρα μας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Του χρόνου θα ισχύσει το φετινό format, αλλά από το 2018 τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Η ΟΥΕΦΑ έχει αποφασίσει εδώ και τρεις μήνες το "νέο" Τσάμπιονς Λιγκ και χθες στην Αθήνα η Ενωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), το αποδέχθηκε. 

Από τις 32 ομάδες που λαμβάνουν μέρος στους ομίλους, μόλις οι έξι θα προέρχονται από τα προκριματικά όπου θα παίζουν τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής Ελλάδος. Μάλιστα, ο δεύτερος του πρωταθλήματος θα πρέπει να περάσει τρεις γύρους και ο πρώτος, δύο. 

Το μόνο που μπορεί ν' αλλάξει είναι να τα πάνε καλά του χρόνου οι ομάδες μας και να ανέβουμε σαν χώρα στη 12η θέση της ειδικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ. Τότε, ο πρωταθλητής θα πηγαίνει απευθείας στα πλέι οφ και θα χρειάζεται μόνο μια διπλή νοκ άουτ αναμέτρηση. 

Για να έχουμε εξασφαλισμένη μία θέση σε όμιλο, θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια, όπου οι ομάδες μας θα θυμηθούν παλιές, καλές εποχές. Δύσκολα πράγματα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ