Αθλητισμος

Τσακώνονται χωρίς λόγο για χάρη του Παναθηναϊκού

Επίσημη δήλωση Δ. Γιαννακόπουλου που ουσιαστικά δεν διαφέρει απ’ αυτή της ΠΑΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376597-777436.jpg
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI

Τη δική του αλήθεια για τα οικονομικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω επίσημης δήλωσης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ουσιαστικά, όμως, δεν λέει κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που ανακοίνωσαν χθες οι άνθρωποι που «τρέχουν» το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Απλά όλη η διαφωνία έγκειται στα 11,9 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου, που αποπληρώνεται κάθε χρόνο μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η ΠΑΕ εμφάνισε τα χρέη στα 34,7 εκατ. ευρώ (ενώ με το δάνειο πάει στα 46,6) συν τα 31,5 που πρέπει να πληρωθούν σε βάθος τριετίας.

Ο Γιαννακόπουλος εμφάνισε το ποσό ως 94.000.000 ευρώ, προσθέτοντας τα χρήματα που πρέπει να δοθούν φέτος. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος και το ποσό μοιάζει τρομακτικό.

Η άλλη όψη δείχνει πως η φετινή σεζόν μπορεί να βγει κουτσά-στραβά (ειδικά αν γίνει ένας… σοβαρός έρανος από τον κόσμο) και από τα υπόλοιπα 77 εκατομμύρια, μπορούν να αφαιρεθούν τα 11,9 του δανείου που είναι υπολογισμένα, αλλά και τα 20 που θα βάλει ο Αλαφούζος, διότι είναι στο όνομά του και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Έτσι, το χρέος μειώνεται στα 45 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων αρκετά δεν χρειάζεται να πληρωθούν άμεσα.

Κατά τα λοιπά, η Θύρα 13 ξαναβγάζει εισιτήρια διαρκείας 100 ευρώ για την υπόλοιπη σεζόν, δίνοντας όλο το ποσό στην ΠΑΕ, ενώ οι απλοί υπάλληλοι αναμένεται να πάρουν δύο μισθούς τουλάχιστον τις επόμενες μέρες, αφού θα μπουν τα χρήματα της Μπενφίκα για τη μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ