Αθλητισμος

Το τραύμα του Σισέ στον Μαρινάκη

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342335-711635.jpg

Τα τελευταία χρόνια συναντώ συχνά οπαδoύς του Ολυμπιακού που έκοψαν το γήπεδο την εποχή που έγινε το επεισόδιο του Μαρινάκη με τον Σισέ. Πιθανότατα το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Θα μπορούσε κανείς να το πει και αυθαίρετο. Όμως μου ήρθε ξανά στο νου με την ευκαιρία της δίκης. 

Ήταν Φεβρουάριος του 2011, όταν μετά την λήξη ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κάποιοι μπήκαν στο τερέν για να... πανηγυρίσουν το 2-1, την έπεσαν στον Γάλλο χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, αυτός ανακοίνωσε αμέσως μετά την απόφασή του να παρατήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και η απάντηση του Μαρινάκη ήταν, πως «αν ο κύριος Σισέ θέλει να φύγει χωρίς φούστες και μπλούζες, μπορεί να το κάνει»!

Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι περισσότερο από τους Παναθηναϊκούς, ενοχλήθηκαν τότε πολλοί σοβαροί Ολυμπιακοί. Θα μεταφέρω το ρεζουμέ από τις συζητήσεις: «Οταν έχεις απέναντί σου αντίπαλο έναν μεγάλο σταρ του ποδοσφαίρου και δεν το αισθάνεσαι τιμή σου αλλά προσπαθείς να τον μειώσεις με εκφράσεις καφενείου, επειδή σ ένα πάρτι φόρεσε κάτι σαν φούστα, αυτό ενοχλεί την αισθητική μου. Αφήνω πλέον να πηγαίνουν στο Καραϊσκάκη εκείνοι που εγκρίνουν και γουστάρουν τέτοιες συμπεριφορές»!

Η δίκη μετά από τις σχετικές μηνύσεις ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη. Έξι χρόνια μετά. Στο μεταξύ, το καλοκαίρι του 2014 είχε γίνει μια προσπάθεια να τα βρουν οι δύο τους. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, ο Μαρινάκης διοργάνωσε ένα γκαλά στο Μόντε Κάρλο κι έστειλε τον Μοντεστό, παλιό παίκτη του Ολυμπιακού, φίλο και συμπαίκτη του Σισέ στην Μπαστιά, να τον καλέσει. Ο τέως του Παναθηναϊκού πήγε, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, μαζί κι ο Καρεμπέ, μίλησαν για το θέμα αλλά μάλλον δεν τα βρήκαν. «Πρόσβαλε τον ανδρισμό μου και δεν ζήτησε συγγνώμη», είπε τις προάλλες στην κατάθεση του. «Αν μου είχε ζητήσει συγγνώμη, τα πράγματα δεν θα έφταναν εδώ που έφτασαν».

Η δίκη έγινε παρά τη νέα μεσολάβηση του Μοντεστό ο οποίος πήγε στο ξενοδοχείο που έμενε ο Σισέ στην Αθήνα, βράδυ Καθαράς Δευτέρας, με στόχο να βρεθεί κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός. 

Όμως, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου που θα βγει στις 27 Μαρτίου, όσα έγιναν τότε με τον Σισέ φαίνεται να είναι από εκείνα που δύσκολα θα ξεχαστούν, κυρίως από εκείνους τους φίλους του Ολυμπιακού που θέλουν να έχει η ομάδα τους αντιπάλους και όχι εχθρούς...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ