Αθλητισμος

Σήμερα οι κληρώσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων

Όλες οι ελληνικές ομάδες μαθαίνουν το μεσημέρι τους πρώτους αντιπάλους τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363681-752316.jpg

Οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις για τους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκινούν σε λιγότερο από 15 μέρες και σήμερα το μεσημέρι, οι ομάδες μας θα μάθουν τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο γκρουπ των πρωταθλητών στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα συναντήσει αντιπάλους κατώτερους -θεωρητικά- απ' αυτόν. Παρ' όλα αυτά, ομάδες σαν τη Μάλμε και τη Χάποελ Μπέερ Σεβά τον έχουν πληγώσει στο παρελθόν, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η μάχη με την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Απαραίτητη προϋπόθεση πως αυτές οι ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση και δεν θα πέσουν θύμα έκπληξης. 

 

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Πέντε είναι οι υποψήφιες αντίπαλοί της και καλό θα ήταν να αποφύγει τον Άγιαξ, αλλά και τις Ντινάμο Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πιο βατές για την "Ένωση" είναι η Πλζεν από την Τσεχία και η Μπριζ από το Βέλγιο. 

Στο Γιουρόπα Λιγκ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών και μπορούν να κληρωθούν με 29 πιθανές αντιπάλους. Καμία δεν τους τρομάζει, αλλά πάντοτε κρύβονται παγίδες. 

Αντίθετα ο Πανιώνιος, που λογικά θα περάσει την Γκόριτσα, θα βρεθεί στους ανίσχυρους και κινδυνεύει να συναντήσει μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σαν τη Μίλαν, τη Ζενίτ, την Μπιλμπάο και την Έβερτον. Υπάρχουν και σαφώς πιο εύκολες ομάδες σαν την Ελσίνκι, τη Μίντιλαντ και τη Μλάντα Μπόλεσλαβ, αλλά βάσει στατιστικών πιθανοτήτων, οι "κυανέρυθροι" μάλλον θα πέσουν με δύσκολο αντίπαλο. 

 

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ έχει οριστεί για τη μία το μεσημέρι, ενώ αυτή του Γιουρόπα θα γίνει στις 14.00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ