Αθλητισμος

«Ψωνίζει» από το πάνω ράφι ο ΠΑΟΚ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363431-751759.jpg

Τα χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης έχει πετάξει μπόλικα μεταγραφικά χρήματα στον… κουβά. Είτε για το δικό του γινάτι (πχ. Μπερμπάτοφ), είτε γιατί έτσι τον συμβούλευαν (πχ. Τεχνικός διευθυντής Άρνεσεν).

Φέτος, στη Θεσσαλονίκη θεωρούν ότι υπάρχει ο κορμός και πως χρειάζονται μερικές ποιοτικές προσθήκες για να απογειωθεί η ομάδα. Και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν εξαρχής οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Απλά, η κατάσταση έχει μπλεχτεί λίγο από κάποιες αποφάσεις του νέου προπονητή Στανόγεβιτς, όμως και πάλι το πλάνο είναι ουσιαστικά το ίδιο.

Για τη θέση του γκολκίπερ, δεν έγινε το χατίρι του Σαββίδη που ήθελε τον Οτσόα, αλλά αποκτήθηκε ο Αργεντινός Ρέι και όλοι συμφωνούν πια  πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή. Ο διεθνής Γλύκος είναι τραυματίας και θα γυρίσει στο τέλος του 2017 κι ως τότε υπάρχουν για «ρεζέρβα» οι Μελισσάς και Σιαμπάνης.

Στο δεξί μπακ, βασικός θα είναι ο Μάτος, τη στιγμή που προκάλεσε έκπληξη ο δανεισμός του διεθνή Κίτσιου. Παρ’ όλα αυτά, θεωρήθηκε πως θα πάρει ευκαιρία ο Κωνσταντινίδης, που πρόπερσι είχε πάθει ρήξη χιαστών και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Κύπρο, αλλά φαίνεται πως ούτε ο 23χρονος κάνει στον Σέρβο προπονητή. Κι εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό. Στα αριστερά της άμυνας υπάρχει ο Λέοβατς, ενώ αποκτήθηκε ο Γάλλος Λεβέκ.

Στο κέντρο της άμυνας, συναντάμε από πέρυσι τους Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζά συν τους πιτσιρικάδες Πούγγουρα, Δημητρίου. Όμως, ο ΠΑΟΚ θέλει έναν ηγέτη για την οπισθοφυλακή και φαβορί αυτή τη στιγμή θεωρείται ο Περουβιανός Σαμπράνο, μια πολύ καλή επιλογή.

Τσίμιροτ, Κάνιας και Κάτσε κάνουν τον ΠΑΟΚ υπερπλήρη στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Βόσνιος θα μπορούσε να πωληθεί αν έφερνε μια πρόταση τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση ίσως δοθεί δανεικός ο Αλβανός.

Ακριβώς δίπλα στον άξονα υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο Σάκχοφ και γι’ αυτό ο «Δικέφαλος του βορρά» κυνηγά άλλο έναν μέσο από το εξωτερικό.

Ο προπονητής Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς αποφάσισε πως θα παίζει με σύστημα 4-4-2 και στα εξτρέμ θα κινείται ο επιτελικός χαφ Μπίσεσβαρ, μαζί με τους Τζάλμα Κάμπος, Ενρίκε και Λημνιό. Στο ρόστερ ανήκει ακόμη ο Ζάιρο (πέρυσι δανεικός στα Γιάννινα) και ο Ουαρντά, ο οποίος ψάχνει ομάδα να φύγει.

Επιτελικός μέσος, δεκάρι δηλαδή, είναι και ο Δημήτρης Πέλκας, που μπορεί να αποδώσει και σαν περιφερειακός επιθετικός. Εκεί, πάντως, βασικός θεωρείται ο Ρόμπερτ Μακ, που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη έπειτα από έναν χρόνο στη Ζενίτ.

Ο Σλοβάκος θα κάνει δίδυμο στην επίθεση με τον Πρίγιοβιτς, τον οποίο θα μπορούν να αλλάξουν οι Αθανασιάδης και Κουλούρης.

Μην λησμονούμε ότι σε όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης μπορεί να παίξει ο πολύ καλός 22χρονος Γιάννης Μυστακίδης, ο οποίος χτύπησε σοβαρά πέρυσι και θα γυρίσει μέσα στον Οκτώβρη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ