Αθλητισμος

Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Μπάγερν (video)

Για πέμπτη συνεχόμενη φορά κατέκτησαν την κορυφή οι Βαυαροί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352075-730392.jpg

Την Μπουντεσλίγκα κατέκτησαν και μαθηματικά το Σάββατο το βράδυ οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχο, νικώντας με 6-0 εκτός έδρας τη Βόλφσμπουργκ. Ετσι αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Λειψία στους 10 βαθμούς (73-63), τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν. 

Αυτό ήταν το 27ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου και πέμπτο συνεχόμενο. Μόνο που και η φετινή χρονιά είναι αποτυχημένη για τους Βαυαρούς, όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. 

Από τη μέρα που αποχώρησε ο Γιουπ Χάινκες το 2013 κάνοντας το "τρεμπλ" (Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα και Κύπελλο) κανείς διάδοχός του δεν κατάφερε κάτι αντίστοιχο, παρότι το μπάτζετ του συλλόγου ήταν πολύ υψηλό. 

Με τον Πεπ Γουαρδιόλα για τρεις συνεχόμενες σεζόν, η Μπάγερν πήρε το νταμπλ στη Γερμανία, αλλά σταμάτησε στα ημιτελικά του Τσ. Λιγκ. Για κάθε ομάδα αυτό θα συνιστούσε τρελή επιτυχία, αλλά στο Μόναχο ουδείς ήταν ευχαριστημένος. 

Φέτος με τον Αντσελότι, ο ευρωπαϊκό αποκλεισμός ήρθε στα προημιτελικά, ενώ η ομάδα δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ούτε το Κύπελλο, αφού την Τετάρτη το βράδυ αποκλείστηκε σε εντός έδρας αναμέτρηση από την Ντόρτμουντ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ