Αθλητισμος

Πωλείται ή όχι ο Παναθηναϊκός;

Τις «πληροφορίες» διακινεί περισσότερο ο φόβος των οπαδών ότι του χρόνου θα βρεθούν στο ίδιο έργο θεατές

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354299-734579.jpg

Ήταν δύσκολο να περιμένεις από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να εμφανίσουν καλύτερη εικόνα από εκείνη που παρουσίασαν στο κυριακάτικο 1-1 με τον Πανιώνιο. Μετά τις νίκες - διάλειμμα με τον Ολυμπιακό (1-0), την ΑΕΚ (3-2) και τον ΠΑΟΚ (2-0), τους ξαναπήρε η κάτω βόλτα. Ο αποκλεισμός από τον τελικό του κυπέλλου προκάλεσε καινούρια αδιέξοδα που τα ζει τις τελευταίες μέρες ολόκληρος ο οργανισμός που ονομάζεται Παναθηναϊκός, με το αύριο να εμφανίζεται κατασκότεινο.

Και μόνο το γεγονός ότι οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι κάτι... τέρμινα διαιωνίζει έτσι κι αλλιώς την ανασφάλεια που υπάρχει. Λογικό άλλοι να γκρινιάζουν κι άλλοι να αδιαφορούν. Ήδη οι κορυφαίοι της φετινής χρονιάς, ο Μπεργκ και ο Εμποκού, ζήτησαν να φύγουν − ο καθένας με τον τρόπο του. Αν στην απληρωσιά προσθέσουμε και την έλλειψη στόχων για την επόμενη σεζόν καταλαβαίνουμε ότι και πρώτος να τερματίσει ο Παναθηναϊκός στα play offs (που λέει ο λόγος), όχι μόνο δεν θα έχει καμιά ελπίδα να παίξει ChampionsLeague του χρόνου αλλά θα δώσει και μάχη για να περάσει στους ομίλους του Europa. Μάλιστα, με αποδυναμωμένο το ρόστερ, οι ελπίδες για διάκριση στο επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ελάχιστες, με δεδομένη την ενίσχυση του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Σε τέτοιο περιβάλλον, λογικό να κοιτάζει ο καθένας πρώτα την πάρτη του και μετά την ομάδα. Και επειδή αυτή την κατάσταση ο Αλαφούζος αποδεδειγμένα δεν έχει την ικανότητα να την διαχειριστεί, αρχίζουν να παίζουν διάφορα «σενάρια της επόμενης μέρας».

  • Άλλοι άρχισαν να πλασάρουν τον Σπύρο Νιάρχο από τον οποίο λένε ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης ζήτησε «αέρα» 50 εκατομμυρίων ευρώ συν τα χρέη για να αγοράσει μαζί με την ομάδα!
  • Άλλοι ονειρεύονται ή φοβούνται την επάνοδο της οικογένειας Βαρδινογιάννη. 
  • Άλλοι ανακάλυψαν ένα Ρώσο ολιγάρχη, «άνθρωπο του Πούτιν» που «βρέθηκε στην Αθήνα, έκανε τις διαπραγματεύσεις του και έφυγε αφήνοντας το θέμα ανοιχτό»!
  • Κι άλλοι ξαναζεσταίνουν το όνομα του Καλτσίδη, του έλληνα «βασιλιά των τσιμέντων» στην Ρωσία που ενδιαφέρθηκε παλιότερα αλλά έφαγε πόρτα από τον σημερινό ιδιοκτήτη. 

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν επιβεβαιώνεται. Τις «πληροφορίες» διακινεί περισσότερο ο φόβος των οπαδών ότι του χρόνου θα βρεθούν στο ίδιο έργο θεατές, ψάχνοντας πάλι άλλοθι στη διαιτησία και το κατεστημένο, παρά η πραγματικότητα.

Απέναντι σε τούτο το κλίμα βρίσκεται ο Αλαφούζος. Η απόφασή του να κρατήσει τον Παναθηναϊκό «πτωχό πλην τίμιο», είτε επειδή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα υποψήφιος αγοραστής είτε γιατί έχει πιστέψει ότι θα γίνει κάποτε γήπεδο στου Γουδή, συντηρεί ένα μείγμα απογοήτευσης και αγανάκτησης ανάμεσα στους οπαδούς. 

Η εμφάνιση από το πουθενά της (μικρής έστω) πιθανότητας για νέο γήπεδο κρατάει αλυσοδεμένες τις όποιες εξελίξεις θα μπορούσαν να υπάρχουν. Ο Αλαφούζος κινείται πια με την κρυφή σκέψη ότι άμα του φτιάξουν γήπεδο, θα μπορέσει να πατήσει πάνω σε αυτό και να βγάλει λεφτά, ή να πουλήσει ακριβότερα. Το πιθανότερο είναι, μαζί με τον υιό Μπαλτάκο του ερασιτέχνη, να παραμείνουν γαντζωμένοι πάνω στο... περίφημο πρότζεκτ της «Νέας Αθήνας» και να το συντηρήσουν μαζί με τον Τσίπρα − ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Το πόσο θα αντέξει μια τέτοια «σανίδα σωτηρίας» όταν η ομάδα θα εξακολουθήσει να τρώει τη μια καρπαζιά μετά την άλλη, είναι ένα θέμα που θα έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε.

Y.Γ. Το 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα έδειξε ότι καμία ομάδα δεν γίνεται μεγάλη επειδή νίκησε δύο φορές, όπως πίστεψε με βιασύνη και ποδοσφαιρική αφέλεια ο Ιβάν Σαββίδης. Αλλά αυτό το αναλύσαμε στην ώρα του. Όταν ο ΠΑΟΚ νικούσε και όχι τώρα που έχασε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ