Αθλητισμος

Ποιοι ταξιδεύουν για Ρωσία;

Στην τελική ευθεία τα ευρωπαϊκά προκριματικά του Μουντιάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370582-765448.jpg
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Μόλις δύο αγώνες έμειναν για να μάθουμε ποιες ομάδες από την Ευρώπη θα προκριθούν στο Μουντιάλ και ποιες θα παίξουν στα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Από τους εννιά ομίλους, οι πρώτοι προκρίνονται απευθείας, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα χωριστούν σε τέσσερα ζευγάρια, θα παίξουν μεταξύ τους διπλά ματς και οι τέσσερις νικητές θα πάρουν τα τελευταία εισιτήρια.

 Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Η Γαλλία προηγείται με 17 βαθμούς, αλλά μετά το σοκαριστικό εντός έδρας 0-0 με το Λουξεμβούργο, νιώθει πίσω της την καυτή ανάσα της Σουηδίας που έχει 16. Η Ολλανδία προσπαθεί να μπει ανάμεσά τους, έχοντας 13 πόντους.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Η Ελβετία είναι η μία από τις δύο ομάδες που έχει πετύχει οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς. Επτά νίκες και μια ήττα στην Ελβετία έχει η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος. Οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενούν τους πρωτοπόρους την τελευταία αγωνιστική και πρέπει να νικήσουν με τρία γκολ διαφορά (ή με 2-0 ακριβώς) για να περάσουν πρώτοι και να αποφύγουν τα μπαράζ.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Η δεύτερη εθνική ομάδα που έχει το απόλυτο των νικών είναι η Γερμανία, η οποία ψάχνει έναν πόντο στους δύο τελευταίους αγώνες της. Ο ένας είναι εντός με το Αζερμπαϊτζάν και ο άλλος στο Μπέλφαστ με τη Βόρειο Ιρλανδία, που έχει 19 βαθμούς και έχει σιγουρέψει τη δεύτερη θέση.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Έχουμε καιρό να δούμε τους Σέρβους σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα. Με το εκτός έδρας 1-0 επί της Ιρλανδίας, έφτασαν τους 18 βαθμούς, έναντι 14 της δεύτερης Ουαλίας. Η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ καίγεται περισσότερο να κρατήσει τη δεύτερη θέση, καθώς οι Ιρλανδοί έχουν 13. Στις 9 Οκτώβρη, οι δυο τους θα λύσουν τους λογαριασμούς στο Κάρντιφ.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: Ελαφρύ προβάδισμα έχει η Πολωνία με 19, ενώ Μαυροβούνιο και Δανία ακολουθούν με 16. Στις 5 Οκτωβρίου, οι Μαυροβούνιοι υποδέχονται τους Σκανδιναβούς, αλλά τρεις μέρες μετά πάνε στη Βαρσοβία. Όλα ανοιχτά σε αυτό το γκρουπ.

ΣΤ΄ΟΜΙΛΟΣ: Κάνοντας νίκη 2-1 με ανατροπή, η Αγγλία άφησε τη Σλοβακία πέντε πόντους πίσω της (20-15) και ετοιμάζεται για την τελική φάση του Μουντιάλ. Οι Σλοβάκοι ανησυχούν από Σκοτσέζους και Σλοβένους που ακολουθούν με 14. Και την επόμενη αγωνιστική πάνε στη Γλασκόβη…

Ζ΄ΟΜΙΛΟΣ: Το εμφατικό 4-0 του Σαββάτου επί της Ιταλίας πιστοποίησε πως η Ισπανία… έρχεται φορτσάτη. Οι Ίβηρες συνέχισαν χθες με το 8-0 μέσα στο Λιχτενστάιν και με 22 βαθμούς είναι το φαβορί για την πρωτιά. Η Ιταλία έχει 19 και περιμένει «γκέλα» των Ισπανών. Δύσκολο στα ματς με Αλβανία (εντός) και Ισραήλ (εκτός).

Η’ ΟΜΙΛΟΣ: Στο δικό μας γκρουπ, μάλλον θα μας… στοιχειώσει αυτό το 0-0 με την Εσθονία στο «Καραϊσκάκη». Για να έρθει η Εθνική δεύτερη πρέπει να νικήσει στην Κύπρο και εντός το Γιβραλτάρ και παράλληλα να χάσει βαθμούς η Βοσνία που έχει 14, έναν παραπάνω από εμάς. Οι Βόσνιοι υποδέχονται πρώτα το περασμένο Βέλγιο και μετά ταξιδεύουν στην Εσθονία.

Θ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ο πιο μπερδεμένος όμιλος. Κροατία και Ισλανδία έχουν 16 βαθμούς, Τουρκία και Ουκρανία από 14! Στις 6/10, οι Κροάτες παίζουν εντός με τη Φινλανδία, οι Ουκρανοί στο Κόσοβο (έχει έναν βαθμό) και το μεγάλο ματς είναι Τουρκία-Ισλανδία. Στις 9/10, οι Τούρκοι δοκιμάζονται στο Ελσίνκι από την αδιάφορη Φινλανδία, η Ισλανδία φιλοξενεί το Κόσοβο και υπάρχει το μεγάλο ματς της Ουκρανίας με την Κροατία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ