Αθλητισμος

Πήρε το Γιουρόπα Λιγκ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Επικράτησε με 2-0 του Αγιαξ και κατέκτησε το πέμπτο ευρωπαϊκό στην ιστορία της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355879-737521.jpg
EPA/PETER POWELL

Μπάλα της προκοπής δεν έπαιξε, αλλά με το γνωστό... πούλμαν του Μουρίνιο μπροστά από την εστία της, η συνεπής και αποδοτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-0 τον Αγιαξ κι έτσι κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο που της έλειπε, αυτό του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ένα τυχερό γκολ του Πογκμπά στο 18' κι ένα έξυπνο γυριστό του Μκιταριάν στο 48' χάρισαν τη νίκη στους Αγγλους, που αφιέρωσαν τη νίκη σε όλο το Μάντσεστερ, το οποίο δοκιμάζεται από την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας. 

Τη δική του -διαφορετικού είδους- δοκιμασία περνούσε και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Όλη τη χρονιά αμφισβητήθηκε, σε συνέχεια της περσινής κάκιστης πορείας που έφερε την απόλυσή του από την Τσέλσι. 

Έχοντας ξοδέψει άπειρα εκατομμύρια, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ούτε κατά διάνοια το πρωτάθλημα, αλλά τουλάχιστον πήρε το Γιουρόπα, που του δίνει το δικαίωμα να παίξει στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. 

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο, η σεζόν είναι πετυχημένη και γι' αυτό ξέσπασε χθες.

Στο πόντιουμ της απονομής χοροπηδούσε σαν έφηβος, πανηγύριζε έξαλλα για πολλή ώρα (ακόμη και με τον γιο του που μπήκε μέσα) και πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, γύρισε στην εξέδρα των δημοσιογράφων και φώναξε: «Εγώ είμαι το νούμερο 1. Θα σέβεστε»! Ναι, αλήθεια... 

Ο Άγιαξ εγκλωβίστηκε από την αμυντικογενή προσέγγιση του Μουρίνιο και προδόθηκε από την απειρία του. Γι' αυτό, παρότι είχε 70% κατοχή μπάλας και 15 τελικές προσπάθειες, δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία της προκοπής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ