Αθλητισμος

Πιο έτοιμη απ’ όλους η ΑΕΚ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363319-751469.jpg
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Για πρώτη φορά στα… χρονικά, η ΑΕΚ εμφανίζεται απόλυτα έτοιμη για τις φετινές της υποχρεώσεις από τις αρχές Ιουλίου. Με σωστό προγραμματισμό και… χειρουργικά χτυπήματα, η «Ένωση» έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της σε ποσοστό 90-95% και ετοιμάζεται να ριχτεί πάνοπλη στις μάχες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε δύο εβδομάδες.

Κάτω από τα δοκάρια, ο Μανόλο Χιμένεθ εμπιστεύεται τρεις Έλληνες, τον Ανέστη, τον Μπάρκα και τον Τσιντώτα.

Όπως και πέρυσι, στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχουν οι Γκάλο-Μπακάκης, ενώ αριστερά αποκτήθηκε ο Πορτογάλος Λόπες για να καλύψει το κενό του Ντίντακ που θα φύγει.

Στα στόπερ, θεωρείται σημαντική η προσθήκη του Τσόσιτς από την Έμπολι για να «σκατζάρει» Τσιγκρίνσκι ή Βράνιες, ενώ στις επιλογές του προπονητή υπάρχουν ακόμη οι Τζανετόπουλος-Λαμπρόπουλος.

Μετρημένα τα κουκιά στον άξονα, με τους Σιμόες-Γαλανόπουλο στο «6» και τους Σουηδούς Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς στο «8».

Πιο μπροστά τους υπάρχει ο Μάνταλος, αλλά και ο Μπακασέτας. Στα εξτρέμ έμειναν οι Χριστοδουλόπουλος-Πατίτο και αποκτήθηκαν οι Τρίστασον, Κλωναρίδης, που αμφότεροι εντυπωσιάζουν στα πρώτα φιλικά και τις προπονήσεις.

Για την επίθεση, αποκτήθηκε ο Κροάτης Λιβάγια, ο Γιακουμάκης από τον Πλατανιά, ενώ υπάρχει και ο Ούγκο Αλμέιδα, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, αλλά και ανάλογο... κορμί.

Είτε με 4-4-2 είτε με 4-2-3-1, η ΑΕΚ έχει τις λύσεις σε όλες τις γραμμές και ουσιαστικά αναζητά έναν ακόμη κλασικό επιθετικό για να κλείσει το ρόστερ της. Όλα δείχνουν πως κίνηση για τον παίκτη θα γίνει τον Αύγουστο, εκτός αν βρεθεί κάποια… ευκαιρία νωρίτερα.

Άλλες μεταγραφές δεν θα γίνουν, παρά μόνο αν φύγει κάποιος ποδοσφαιριστής. Για παράδειγμα, ο Πατίτο ίσως αποχωρήσει, αλλά και ο Γιόχανσον αν δεχτεί κάποια συμφέρουσα πρόταση. Ως τότε, η ΑΕΚ θεωρείται (σχεδόν) πλήρης.

Από τα επτά φετινά μεταγραφικά αποκτήματα, οι δύο (Λιβάγια-Τρίστασον) έχουν έρθει ως δανεικοί. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, η «Ένωση» έχει φροντίσει να διασφαλιστεί για το μέλλον.

Καταρχάς έχει βάλει βατή ρήτρα αν θέλει να τους αποκτήσει του χρόνου. Για τον Κροάτη 1,8 εκατ. ευρώ και για τον Ισλανδό 1.000.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο δεν θα την πατήσει όπως με τον Αραούχο, για τον οποίον η Λας Πάλμας ζητά σήμερα πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, η διοίκηση της ΑΕΚ έχει συμφωνήσει από τώρα με τους δύο δανεικούς για τριετή συμβόλαια, οπότε αν αποφασίσει να πληρώσει τη ρήτρα, άμεσα τους κάνει δικούς της ως το 2021.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ