Αθλητισμος

Παναθηναϊκός: Η Οδύσσεια των αποκλεισμένων με το πούλμαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351636-729355.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το πρώτο πράγμα που κάναμε όλοι όταν μάθαμε για την αδιανόητη απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επιστρέψει η αποστολή του Παναθηναϊκού από την Τουρκία οδικώς, ήταν να μπούμε στο Google Maps. Το κοντέρ γράφει 1.097 χιλιόμετρα απόσταση από την Κωνσταντινούπολη ως την Αθήνα και διάρκεια ταξιδιού πάνω από 11 ώρες. 

Μόνο που το ταξίδι της ομάδας μπάσκετ των "πράσινων" κράτησε πολύ παραπάνω. Το λεωφορείο έφυγε στις 2 το μεσημέρι από την Τουρκία, αλλά μετά τις 10 το βράδυ είχε φτάσει ως την Ξάνθη! Προφανώς θα υπήρξε κάποια καθυστέρηση στα σύνορα, όμως η ουσία είναι πως εκείνη την ώρα σταμάτησε η αποστολή σε εστιατόριο για δείπνο. 

Άρα, το πούλμαν έφτασε στον τελικό του προορισμό το πρωί, σ' ένα ταξίδι που κράτησε περισσότερες από 16 ώρες. 

Αυτό που απασχολεί πια είναι τι θα γίνει με την ομάδα και κυρίως με τους τέσσερις που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την αποστολή. Ο Σίνγκλετον είναι ο πιο εκνευρισμένος όλων και μάλιστα σκέφτεται να αποχωρήσει άμεσα, έχοντας για προορισμό την Μπαρτσελόνα και τον αγαπημένο του Γιώργο Μπαρτζώκα. 

Ουδείς ξέρει τι θα γίνει με τους Τζέιμς ΓΚάμπριελ, ενώ ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Αντώνης Φώτσης. 

Η πλειονότητα των φίλων του Παναθηναϊκού, αλλά και του μπασκετικού κόσμου είναι σοκαρισμένη/απογοητευμένη από τους χειρισμούς του Γιαννακόπουλου και ειδικά προς τον Φώτση, τη σημαία της ομάδας μετά την αποχώρηση του Διαμαντίδη. Ο 35χρονος φόργουορντ φέρεται να είπε στους ανθρώπους του "τριφυλλιού" ότι "έχω πάρει τρεις Ευρωλίγκες και μου λέτε να γυρίσω με πούλμαν"; 

Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως ο Τσάβι Πασκουάλ σκέφτεται να παραιτηθεί, αλλά μάλλον θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη. Διότι ο προπονητής δεν έπρεπε να «νομιμοποιήσει» ποτέ αυτή την απόφαση του ιδιοκτήτη. Άπαξ και μπήκε στο λεωφορείο, το παιχνίδι των εντυπώσεων (και όχι μόνο) το 'χει χαμένο. 

Η σημερινή μέρα είναι πολύ κρίσιμη για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Μένει να μάθουμε ποιοι παίκτες θέλουν να συνεχίσουν, και αν το κάνουν ποια θα είναι η διάθεσή τους. Μεγάλη σημασία έχει και η αντίδραση του Δ. Γιαννακόπουλου. Θα εμμείνει στην αρχική του απόφαση να διώξει τους «τέσσερις» ή θα προσπαθήσει να μπαλώσει την κατάσταση; Βέβαια, ακόμη κι αν κάνει το δεύτερο ίσως να είναι πια αργά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ