Αθλητισμος

Ώρα για μπάλα - η πορεία Μάντσεστερ και Άγιαξ για τον τελικό (video)

Το Μάντσεστερ θέλει να χαμογελάσει, αλλά ο νεανικός Αγιαξ διψά για τίτλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355760-737218.jpg
EPA/NIGEL RODDIS

Στις 21.45 έχει έναν πραγματικά μεγάλο τελικό. Ακόμη κι αν πρόκειται για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κοντραριστεί με τον Αγιαξ, σ' ένα παιχνίδι που συμμετέχουν δύο από τα βαρύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαιρου. 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» των πέντε Ευρωπαϊκών, αναζητούν το μοναδικό που δεν έχουν κατακτήσει, αυτό του Γιουρόπα/ΟΥΕΦΑ, κοντράρονται με τους πιτσιρικάδες από την Ολλανδία, οι προκάτοχοι των οποίων έχουν συλλέξει οκτώ ευρωπαϊκές κούπες, πάσης φύσεως. 

Από 'κει και πέρα, ο νικητής της διοργάνωσης εξασφαλίζει μια θέση στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που ενδιαφέρει και τους δύο αντιπάλους, ιδιαίτερα όμως τους Αγγλους. 

Γιατί ο Άγιαξ θα συμμετέχει στα πλέι οφ του Τσ. Λιγκ, οπότε απλά ανεβαίνει επίπεδο, ενώ οι Αγγλοι αν αποτύχουν σήμερα, θα παίξουν  και του χρόνου στο Γιουρόπα. Κάτι που, φυσικά, συνιστά φιάσκο, αν αναλογιστούμε τα χρήματα που ξόδεψε ο Μουρίνιο το καλοκαίρι για μεταγραφές. 

Η Γιουνάιτεντ δεν ενθουσίασε φέτος στο Γιουρόπα, καθώς προκρίθηκε ως δεύτερη από τους ομίλους πίσω από τη Φενέρμπαχτσε. Στα νοκ άουτ απέκλεισε εύκολα τη Σεντ Ετιέν και πολύ δύσκολα τις Ροστόφ, Αντερλεχτ και Θέλτα. 

Ο Αγιαξ ξεκίνησε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, αλλά απέτυχε παταγωδώς απέναντι στη δεύτερη αγαπημένη ομάδα του Ιβάν Σαββίδη, τη Ροστόφ. 

Στους ομίλους του Γιουρόπα πέρασε εύκολα, νικώντας -μεταξύ άλλων- δύο φορές τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε διαδοχικά τις Λέγκια, Κοπεγχάγη, Σάλκε και Λιόν. Ειδικά με τις δύο τελευταίες, έκανε μεγάλα παιχνίδια, κάνοντας πολλές ευκαιρίες στην επίθεση, αλλά δεχόμενος εύκολα γκολ στην άμυνα. 

Η Γιουνάιτεντ έχει τη σοβαρότατη απουσία του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, αλλά και του κορυφαίου στόπερ της, του Ερίκ Μπαϊγί. 

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Friends Arena της Στοκχόλμης. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ