Αθλητισμος

Ο Παναθηναϊκός κοντεύει στο τέλος του δρόμου (του)

Ενώ δεν φαίνεται λύση διάσωσης, υφέρπει και «εμφύλιος» στις τάξεις του συλλόγου

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373392-770938.jpg
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η λέξη «αναστάτωση» είναι λίγη για να περιγράψει όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες. Η ομάδα ποδοσφαίρου παίζει απόψε στις 8.30 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπαθεί να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του, οι οποίοι δεν ξέρουν καν τι τους ξημερώνει.

Χθες το μεσημέρι 200 οπαδοί πήγαν στο Κορωπί για να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές, ενώ μερικές εκατοντάδες υποδέχτηκαν την αποστολή στο Αγρίνιο. Βέβαια, η στήριξη που δίνουν αυτή τη στιγμή οι οργανωμένοι (και όχι μόνο) φίλοι του «τριφυλλιού», μοιάζει λίγο άκαιρη, αφού τα σφάλματα του «πράσινου λαού» είναι πάμπολλα και ειδικά στο κομμάτι των συνδέσμων του.

Αυτή τη στιγμή ο κόσμος του ΠΑΟ είναι διχασμένος και αυτό θα φανεί εντονότερα τις επόμενες μέρες. Στο χθεσινό φιλικό μπάσκετ του Παναθηναϊκού με την Εφές, η Θύρα 13 φώναξε αρκετά συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, κάτι που μοιάζει… άσχετο, αλλά εξηγείται από τη μακροχρόνια κόντρα που έχουν οι οπαδοί με τους πρώην ιδιοκτήτες της ΠΑΕ.

Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν αυτοί που είναι κατά των Βαρδινογιάννηδων, αλλά είναι πάρα πολλοί κι εκείνοι που καταλαβαίνουν το… αυτονόητο πια, ότι δηλαδή τα χρέη της ΠΑΕ άρχισαν να υφίστανται από τη στιγμή που αποχώρησε η οικογένεια και ανέλαβαν άλλοι.

«Λάδι στη φωτιά» ποικιλοτρόπως φαίνεται να ρίχνει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Καταρχάς, μόλις έκανε τη χθεσινοβραδινή δήλωση, όπου ουσιαστικά παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει το PAO Foundation, στον λογαριασμό του στο Instagram δέχτηκε πολλά «διαφορετικά» μηνύματα. Αρκετοί τον έβρισαν επειδή  κάνει πίσω, άλλοι τα έχωναν στον… Βαρδινογιάννη, για να βρεθούν κάποιοι άλλοι που απαντούσαν σε αυτούς. Το διαδικτυακό χάος έλαβε προσωρινά τέλος, αφού ο Γιαννακόπουλος όχι μόνο έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολίου στις αναρτήσεις του, αλλά έχει εξαφανίσει και τις υπάρχουσες απαντήσεις.

Από ‘κει και πέρα, έστειλε διπλό μήνυμα στους οργανωμένους της Θύρας 13, ασαφές για κάποιους, για άλλους όμως όχι και τόσο.

Πρώτα ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία του Γιώργου Βαρδινογιάννη με την ατάκα «Ε, ρε καπετάνιος που σας χρειάζεται», ενώ στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας του, της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ», το βασικό θέμα απευθύνεται ουσιαστικά στους οπαδούς.

Στο πρωτοσέλιδο, αφού αναφέρεται πως «ο Γιαννακόπουλος δεν θα πουλήσει ψεύτικες ελπίδες», με τεράστια γράμματα γράφει: «Αυτό θέλετε; Ελάτε εσείς να τα αναλάβετε όλα» και στη μεγάλη φωτογραφία υπάρχει το κτίριο που στεγάζεται ο κεντρικός σύνδεσμος της Θύρας 13 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι επόμενες εξελίξεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αφού καθημερινά γίνονται δεκάδες πράγματα γύρω από το… κουφάρι του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αλλά ο βασικός στόχος όλων είναι να σωθεί η σεζόν. Δηλαδή να βρεθούν τα χρήματα και ο τρόπος, ώστε η ομάδα να εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις, ώστε να μην απολέσει το δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή ακόμη και στο επερχόμενο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κάθε μέρα που περνάει, η ελπίδα για την ουσιαστική διάσωση της ομάδας ολοένα και σβήνει, αφού δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος άνθρωπος που θα αναλάβει την ευθύνη.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως στο κάλεσμα που έκανε ο Γιαννακόπουλος σε επιφανείς Παναθηναϊκούς, είχε σχεδόν μηδενική ανταπόκριση, καθώς το ποσό που του υποσχέθηκαν όσοι ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν, ήταν πολύ χαμηλό. Μερικά εκατομμύρια ευρώ μόνο, κάτω από πέντε συνολικά. Ούτε για… στραγάλια δηλαδή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ