Αθλητισμος

Ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει την Εθνική μας

Είναι μόλις 20 χρονών

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362813-750680.jpg

Η σημαντικότερη μεταγραφή Ελληνα ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι ήταν του Τάσου Δώνη στη γερμανική Στουτγκάρδη.

Ο παίκτης μάς συστήθηκε ξαφνικά στις αρχές του καλοκαιριού, στο 0-0 της Εθνικής μας με τη Βοσνία. Υπήρχε βέβαια στο ποδόσφαιρό μας από τότε που ξεκίνησε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού αλλά ελάχιστοι τον είχαν πάρει στα σοβαρά. Ένας ακόμη γιος του Δώνη... Τον τσίμπησε γρήγορα η Γιουβέντους, τον έψησε κι άρχισε να τον δανείζει. Πρώτα στην ελβετική Λουγκάνο και κατόπιν στη γαλλική Νις, όπου άρχισε να παίζει σε υψηλό επίπεδο και να κάνει άλματα στην καριέρα του. Μη ξεχνάμε πως η ομάδα του τερμάτισε 3η στο γαλλικό πρωτάθλημα πίσω από την Μονακό και την Παρί Σ.Ζ. – πάνω από Λιόν, Μαρσέιγ και Μπορντό.

Εμείς εδώ διαβάζαμε πού και πού αλλά σίγουρα δεν είχαμε εικόνα. Ώσπου μπήκε αλλαγή στο ματς της Εθνικής και μας πέταξε τα μάτια έξω! Εκεί που η ομάδα μας αμυνόταν, ως συνήθως, για να κρατήσει πίσω το "μηδέν", αυτός εμφανίστηκε από το πουθενά με θράσος που είχαμε να το συναντήσουμε από τα πρώτα βήματα του Φορτούνη κι έκανε άνω - κάτω το παιχνίδι. Δύσκολα θα ξεχάσουμε εκείνη την (μία από τις πολλές) προσπάθεια που κατέληξε στην άχαστη ευκαιρία του Μάνταλου γύρω στο 80'. Οργάνωσε μια ολοκληρωμένη επίθεση λες και την είχε δουλεμένη είκοσι φορές στην τελευταία προπόνηση και ανέβασε το ηθικό όλων στα ύψη, καθώς κατάλαβαν εκείνη τη στιγμή ότι μπορούν περισσότερα από τα συνηθισμένα.

Το σπουδαιότερο: Έδειξε πως με αυτόν στην ενδεκάδα της η Εθνική μας μπορεί να ελπίζει μελλοντικά σε περισσότερες δημιουργικές προσπάθειες και σε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο όταν οι άλλοι προσαρμοσθούν στο δικό του στιλ κι ο προπονητής το αξιοποιήσει συνολικά. 

Μη ξεχνάμε πως είναι μόλις 20 χρονών και με τη μεταγραφή του στην Στουτγκάρδη θα ωριμάσει. Ως πού θα καταφέρει να φτάσει, κανένας δεν μπορεί να το πει ακόμη με σιγουριά. Όμως έχει όλο το πακέτο: το ταλέντο, τον πατέρα Δώνη να τον καθοδηγεί όσο χρειάζεται κι έναν μάνατζερ που οι μέχρι τώρα κινήσεις του δείχνουν ότι μπορεί και κερδίζει το 100% για λογαριασμό του "πελάτη" του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ