Αθλητισμος

Ο Ολυμπιακός ξέρει τον τρόπο (video)

Σήμερα ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354970-735888.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πάμε να παίξουμε με το χαμόγελο στα χείλη» είπε πρόσφατα ο Γιώργος Πρίντεζης, κι αν δει κανείς τους παίκτες του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, θα διαπιστώσει πως είναι χαλαροί. Άλλο ένα φάιναλ φορ για τους «ερυθρόλευκους», άλλη μια φορά που άπαντες τους λογίζουν ως αουτσάιντερ. Ε και; 

 

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να νικήσει σήμερα στις 6:30 το απόγευμα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα ανατρέψει τα προγνωστικά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το κάνει, ειδικά απέναντι στους Ρώσους, που κάθε χρόνο κατεβαίνουν με το μεγαλύτερο μπάτζετ στη διοργάνωση, αλλά σπάνια καταφέρνουν να βγουν πρώτοι. 

Μάιος του 2012, ακριβώς στην ίδια πόλη και το ίδιο γήπεδο, το «Σινάν Ερντέμ». Οι Ρώσοι είναι το μεγάλο φαβορί στον τελικό απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έχει κάνει υπέρβαση. Νικούν με 19 πόντους, στο 28ο λεπτό του αγώνα. Στο τέλος θα χάσουν με το καλάθι του Πρίντεζη, στη μεγαλύτερη ανατροπή που έγινε ποτέ σε τελικό. Το βίντεο ξεκινά από το σημείο που άλλαξαν όλα στο παιχνίδι.

Μία χρονιά μετά στο Λονδίνο, η μοίρα φέρνει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στον ημιτελικό. Όλοι βλέπουν ένα μεγάλο ντέρμπι. Αλλά όχι. Με άμυνα-γρανίτη, οι Πειραιώτες θα περάσουν στον τελικό με το επιβλητικό 69-52. Και κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνουν το back to back. 

Πρόπερσι, στη Μαδρίτη. Πολλά εκατομμύρια πάλι έχει χαλάσει η ρωσική ομάδα, έχει φέρει τον Ιτούδη στον πάγκο και 4,5 λεπτά πριν από το φινάλε προηγείται με εννιά πόντους. Ο Βασίλης Σπανούλης, που κάνει το χειρότερο ματς της ζωής του ως τότε, το παίρνει πάνω του. Βάζει όλα τα κρίσιμα καλάθια και ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί άλλη μια μεγάλη ανατροπή, νικώντας με 70-68. 

Στον τελικό κόντρα στη γηπεδούχο Ρεάλ θα χάσει εύκολα, όμως είναι δεδομένο πως έχει πάρει τον αέρα των Μοσχοβιτών. 

Σήμερα, το άγχος δεν το έχει αυτός, αλλά οι Ρώσοι που βλέπουν απέναντί τους έναν κακό δαίμονα. Άλλωστε, όπως είπε κι ο Βαγγέλης Μάντζαρης «αυτοί το πήραν πέρσι γιατί λείπαμε εμείς...»

Σημειώνεται πως στις 9.30 το βράδυ διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Ρεάλ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ