Αθλητισμος

Ο μοναδικός παίκτης της Σαουδικής Αραβίας που τήρησε την ενός λεπτού σιγή (video, εικόνες)

Για τα θύματα του Λονδίνου - Κατά την έναρξη του αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ με την Αυστραλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358335-742231.jpg

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν χθες το βράδυ για τη στάση των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, τη στιγμή που τηρούνταν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, πριν από την έναρξη του αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ με την Αυστραλία στην Αδελαΐδα.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως μεταξύ των θυμάτων στις πολύνεκρες επιθέσεις στο Λονδίνο, ήταν και δύο αυστραλοί πολίτες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία, οι υπεύθυνοι των δύο εθνικών ομάδων είχαν συμφωνήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα του αγώνα.

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος των φιλοξενούμενων, οι ποδοσφαιριστές της Σαουδικής Αραβίας δεν επρόκειτο να συμμετάσχουν στο τελετουργικό.

Με βάση τις ίδιες πηγές, οι Σαουδάραβες δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη παράδοση δεν συμβαδίζει με τα έθιμα της χώρας τους.

Όπως έδειξαν οι κάμερες, οι Αυστραλοί ήταν παρατεταγμένοι στη σέντρα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, τη στιγμή που ορισμένοι από τους Σαουδάραβες μιλούσαν μεταξύ τους ή συνέχιζαν το ζέσταμα.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι πως υπήρξε και ένας παίκτης της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος τήρησε το τελετουργικό και στάθηκε με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη, έχοντας το βλέμμα του χαμηλωμένο.

Πρόκειται για τον 27χρονο Salman Al-Faraj, με το νούμερο 7, ο οποίος μάλιστα επαινέθηκε για τη συγκεκριμένη στάση που τήρησε, την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του φέρεται να αγνόησαν την οδηγία για απόδοση σεβασμού στα θύματα.

Παίκτης Σαουδικής Αραβίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ