Αθλητισμος

Ο ενθουσιασμός της Λεωφόρου και το φτύσιμο του Κούγια

Δύο γεγονότα «άσχετα» μεταξύ τους με κοινό παρονομαστή 

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374593-773173.jpg
MOTION TEAM

Δυο σκηνικά άσχετα μεταξύ τους...

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο ενθουσιασμός ήταν τεράστιος. Κάπου 12 χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν με τις φωνές τους να στηρίξουν τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα. Ανάμεσά τους και η μερίδα εκείνη της φανατίλας που έβαλε στο χεράκι της για να τον φτάσει ως εδώ, με τις κάθε είδους αλητείες που διέπραξε κατά καιρούς, διώχνοντας όλους εκείνους που έβαζαν τα λεφτά τους ή ήθελαν να τα βάλουν.

Λίγη ώρα αργότερα στην Λάρισα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας κατέβαινε στο τερέν και έφτυνε τον Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ. Πράξη - λεκές για την ιστορία οποιασδήποτε ομάδας που θα την σημαδεύει από δω και πέρα και δύσκολα θα ξεχαστεί. Οι φανατικοί τον βρίζουν εδώ και καιρό. Θέλουν να τον ξεφορτωθούν αν και ξέρουν ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να ξαναβάλει τα λεφτά του. Είναι οι ίδιοι που έδιωξαν τον Πηλαδάκη ο οποίος ανάστησε την ομάδα τους, την ξανάκανε υπολογίσιμη δύναμη, της χάρισε κύπελλο και κυρίως της έφτιαξε ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο γήπεδο που όμοιό του δεν υπάρχει στην ελληνική επαρχία. Δεν εκτίμησαν τίποτα. Τον πέταξαν με τις κλωτσιές, τον ανάγκασαν να κλαίει όσα έβαλε κι οι ίδιοι έπεσαν στην ανάγκη του Κούγια.

Όμοια σκηνικά σε όλες τις ομάδες... Ίδιοι οπαδοί που έχουν συνηθίσει να κάνουν κουμάντο με τα εκατομμύρια των άλλων, από... αγάπη για την φανέλα. Όποιος κάνει τα χατίρια των «οργανωμένων» επιβιώνει και αποθεώνεται ενώ στην  πραγματικότητα είναι όμηρος. Όποιος δεν (υπ)ακούει, γίνεται αυτόματα «πούλα και φύγε»!

Από τον Άρη έδιωξαν τον Κοντομηνά και βολοδέρνουν στην Β' Εθνική. Από τον Ηρακλή τον Μυτιληναίο και τον Ρέμο και διαλύθηκαν. Από τον ΟΦΗ τον Βαρδινογιάννη και βρίσκονται στο ίδιο χάλι.

Ας ξαναγυρίσουμε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκεί που -όπως μας λένε- η ατμόσφαιρα το Σάββατο, στο 2-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, «έβγαζε υγεία». Ποιος από εκείνους που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα υπάρχει για να διώξει όσους αύριο - μεθαύριο και αν η κρίση ξεπεραστεί, θα γίνουν κολλιτσίδα στον νέο ιδιοκτήτη, θα τον εκβιάσουν και θα τον απειλήσουν για να περάσει το δικό τους; Ποιος θα επιτρέψει με πράξεις και όχι με λόγια στον πραγματικό κόσμο να ξαναπάει ήσυχος στο γήπεδο; Κανένας. Μόνο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης το τόλμησε και κάθε φορά που πάει να δει ματς, τα ακούει...

Αφιερωμένο σε όσους ελπίζουν κάτι να αλλάξει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ