Αθλητισμος

Ο Αλαφούζος βάζει την «ταφόπλακα» στον Παναθηναϊκό

Δεν δέχτηκε καν να συναντήσει τον Ουζουνίδη, διαμηνύοντας πως σταματά άμεσα τη χρηματοδότηση

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373877-771912.jpg
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports

Η… κομβική συνάντηση του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Γιάννη Αλαφούζο δεν έγινε και ούτε θα γίνει ποτέ, αφού ο πρώην ουσιαστικά ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος να μιλήσει με τον προπονητή. Ίσως να απέκτησε ξαφνικά την ευθιξία και να κατάλαβε πως δεν μπορεί να τον αντικρίσει στα μάτια μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις που του έδωσε.

Ο Ουζουνίδης συναντήθηκε με συνεργάτες του Αλαφούζου, που του είπαν πως η χρηματοδότηση για την ποδοσφαιρική ομάδα σταματά εδώ. Μπορεί ο Αλαφούζος να βάλει τα 20 εκατ. ευρώ για ρύθμιση χρεών, αλλά δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη φετινή σεζόν.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σε τρεις μέρες, οι «πράσινοι» θα μπουν σε καθεστώς επιτήρησης από την ΟΥΕΦΑ και ως τον Μάρτιο του 2018 θα έχουν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Μόνο που ως τον επόμενο Μάρτιο είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει ομάδα. Σε έναν μήνα πρέπει να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές, αλλιώς από την 1η Δεκέμβρη θα μπορούν να κάνουν προσφυγή για να μείνουν ελεύθεροι.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους υπαλλήλους του «χιλιάρικου», που είναι ήδη πέντε μήνες απλήρωτοι και όλα δείχνουν ότι μπορεί να μείνουν άνεργοι και χωρίς αποζημίωση.

Ήταν κατανοητό ότι ο Γ. Αλαφούζος δεν ήθελε να συνεχίσει να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό, όμως είναι απορίας άξιον γιατί το καλοκαίρι ενέκρινε μεταγραφές, ακόμη και μετά τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν μπόρεσε να τηρήσει ούτε στο 1% τα όσα υποσχέθηκε, κάνοντας τον κάθε απλό άνθρωπο να σκεφτεί –έστω και σαν υποψία- πως ο επιχειρηματίας λειτουργεί πια με δόλο εναντίον της ομάδας.

Το μόνο… θετικό είναι ότι μαζί του αποχωρούν άμεσα και συνεργάτες του σαν τον Χρήστο Παναγόπουλο και την Αθηνά Μπαλωμένου, άνθρωποι δηλαδή που τον «συμβούλευαν» τόσον καιρό και έχουν μεγάλο μερίδιο στο φιάσκο που δημιουργήθηκε. Παράλληλα θα αφήσει τη… διακοσμητική θέση του προέδρου ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης.

Τώρα θα αναλάβει ο Βασίλης Κωνσταντίνου με μια ομάδα διάσωσης, μήπως και καταφέρουν να «σώσουν» τη σεζόν. Είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν, αλλά αυτοί τουλάχιστον είναι αποδεδειγμένα Παναθηναϊκοί…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ