Αθλητισμος

Ο 13ος άθλος του Ηρακλή

Η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349199-724716.jpg

Είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας. Και μία από τις πιο ταλαιπωρημένες επίσης. Μια ομάδα που στις τάξεις της έχουν βρεθεί παίκτες που έγραψαν μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Χατζηπαναγής, ο Κωφίδης, ο Κωνσταντίνου, ο Στολτίδης, ο Κωστής είναι μόνο μερικοί από αυτούς. 

Λίγα χρόνια πριν ο Ηρακλής υποβιβάστηκε, διαλύθηκε και βρέθηκε να παίζει με ομάδες όπως η Καλλικράτεια. Οι οπαδοί της, όσοι αγαπούσαν τον Γηραιό, βρέθηκαν δίπλα του, τον ακολούθησαν πιστά σε κάθε χωριό της Ελλάδας τραγουδώντας «άντεξε η αγάπη μας ολόκληρο αιώνα...» και κατάφεραν να τον ξαναδούν στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκ στα οποία η αλήθεια είναι ότι δεν αισθάνονται και πολύ άνετα. 

Οι οπαδοί του Ηρακλή έχουν παραδοσιακά κακές σχέσεις με τις εκάστοτε διοικήσεις της ομάδας. Από τον Θεοδωρίδη ως τον Σπανουδάκη και από τον Ρέμο ως τον σημερινό ιδιοκτήτη Παπαθανασάκη, σχεδόν πάντα ήταν απέναντι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο μεγαλύτερος σύνδεσμός τους λέγεται «Αυτόνομη Θύρα 10». 

Φέτος, στην αρχή της χρονιάς, ο Ηρακλής ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων. Τα διοικητικά προβλήματα τεράστια, οι παίκτες απλήρωτοι, το ίντερνετ στα γραφεία της ομάδας κομμένο. Ο προπονητής που αγαπήθηκε όσο λίγοι στα πέριξ της Τριανδρίας Νίκος Παπαδόπουλος παραιτήθηκε μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση. Τα πράγματα ήταν τραγικά – και εξακολουθούν να είναι σε διοικητικό επίπεδο.

Όμως η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Ο Σάββας Παντελίδης που ανέλαβε, ένιωσε το βάρος της ιστορίας αλλά και τους απλήρωτους παίκτες σαν παιδιά του και όλοι, μαζί με τους πιο ρομαντικούς οπαδούς της χώρας, παλεύουν για τον 13ο άθλο του Ηρακλή, την παραμονή στην κατηγορία. Και μετά τις τρεις σερί τελευταίες νίκες τους, όλα δείχνουν ότι –τουλάχιστον αγωνιστικά– μπορούν να το καταφέρουν.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ