Αθλητισμος

Το ντέρμπι με τα... παγκόσμια ρεκόρ

Δεν άνοιξε μύτη στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345496-717674.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δεν συζητάμε για διαιτησίες, για «κάφρους» οπαδούς, για οτιδήποτε μη αγωνιστικό, έπειτα από ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. 

Ήταν τέτοια η διαφορά των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο, που «ανάγκασε» τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να σωπάσουν. Δεν είχαμε... διαγγέλματα Σάββα Θεοδωρίδη μετά το ματς, δεν είχαμε γκρίνια των «πράσινων» για την «παράγκα», δεν είχαμε δημοσιογραφικά non paper με αιχμές προς αλλήλους. 

Ήταν η ωριμότητα των οπαδών του Παναθηναϊκού να μην πετάξουν ούτε ένα αντικείμενο μέσα στο γήπεδο. Πρωτοφανές! Καλά, υπάρχει και μια εξαίρεση στο φινάλε, όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να την πέσουν σε παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά το γεγονός ξεχάστηκε αμέσως. 

Ήταν και η διαιτησία του Κομίνη. Ευτυχώς βέβαια που δεν του έλαχε κάποια δύσκολη φάση. Άφηνε, όσο έπρεπε το σκληρό παιχνίδι, δεν έκανε σοβαρά λάθη ούτε αυτός ούτε οι βοηθοί και γενικά κανείς δεν γκρίνιαξε.

Μόνο κάποια στιγμή επιχείρησε να εκφράσει παράπονο ο Βασίλης Βούζας, ο προπονητής του Ολυμπιακού, για κάποιες κάρτες, αλλά και ο ίδιος παραδέχθηκε πως η ομάδα του ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που προσφέρουν λιγότερα απ' όσα λαμβάνουν! 

Με αυτή την ηρεμία, λοιπόν, ετοιμαζόμαστε για την αυριανή κλήρωση του Κυπέλλου, όπου συμμετέχουν οι Big Four, και στην παρούσα φάση υπάρχει η ελπίδα πως οι τέσσερις αγώνες των ημιτελικών και ο τελικός της 6 Μαϊου, θα διεξαχθούν κανονικά, με κόσμο στα γήπεδα και δίχως παρατράγουδα. Δεν μιλάμε για βεβαιότητα, αλλά για ελπίδα. Που -ως γνωστόν- πεθαίνει πάντα τελευταία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ